Θαλασσινά ειδύλλια

by Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by tasa of Kissamos (Kastelli) - Κίσσαμος (Καστέλλι), Chania Greece on 6/28/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by tasa from Kissamos (Kastelli) - Κίσσαμος (Καστέλλι), Chania Greece on Friday, June 28, 2013
Τον Αύγουστο του 1891, στη Νέα Εφημερίδα δημοσιεύονται σε συνέχειες τα Θαλασσινά Ειδύλλια. Μια συλλογή διηγημάτων που προκαλεί αντιπαραθέσεις στους φιλολογικούς κύκλους της Αθήνας. Ο Ιωάννης Καμπούρογλου παρομοιάζει τον Παπαδιαμάντη με τον Άλαν Πόε και τον Τσαρλς Ντίκενς. Ο Ζερβός τον αντικρούει ισχυριζόμενος ότι τα κείμενα είναι ηθογραφίες και ο Σκιαθίτης κοσμοκαλόγερος παίρνει θέση: "Δεν ομοιάζω ούτε με τον Δίκενς ούτε με τον Σαίξπηρ ούτε με τον Βερανζέ. Ομοιάζω με τον εαυτόν μου". Οκτώ χρόνια αργότερα ο Παλαμάς καυτηριάζει το γεγονός ότι τα Θαλασσινά Ειδύλλια δεν είχαν εκδοθεί σε βιβλίο και σημειώνει ότι στη συλλογή αυτή ο Παπαδιαμάντης συνταιριάζει τον παρατηρητή με τον ποιητή. Δύο φορές ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης αναζήτησε τον εκδότη για τα Θαλασσινά Ειδύλλια, χωρίς αποτέλεσμα. Και τη συλλογή του αυτή, όπως και πολλά άλλα από τα κείμενά του, δεν είχε τη χαρά να τα δει να εκδίδονται σε ξεχωριστό τόμο.

Journal Entry 2 by tasa at 8th Greek BC Convention in Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Friday, June 28, 2013

Released 7 yrs ago (6/29/2013 UTC) at 8th Greek BC Convention in Skyros - Σκύρος, Evia Greece

WILD RELEASE NOTES:

~~~~~ ~~~~~ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ~~~~~ ~~~~~Καλωσόρισες στο BookCrossing!
Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!

Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, κλπ.) για να το βρει κάποιος άλλος, όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου!

Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις.


~~~~~ FOR THE NEXT READER ~~~~~

Welcome to BookCrossing!
Write if you want a short entry about how and where you found this book. You don’t have to register to this site to do so, you can remain anonymous.
Read the book if you wish and then help it continue its trip by leaving it in a public place (a bench, a coffee-shop table, a phone booth etc) for someone to find it the same way you did. You may even give it to a friend to read!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.