Innan floden tar oss

by Helena Thorfinn | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by asa-swe of Karlstad, Värmland Sweden on 6/27/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by asa-swe from Karlstad, Värmland Sweden on Thursday, June 27, 2013
Sofia och Janne packar väskorna för att bosätta sig utomlands. Sofia har höga ambitioner för sitt nya jobb som biståndschef på svenska ambassaden i Dhaka, huvudstaden i Bangladesh. Janne ställer motvilligt in sig på att vara medföljande man och ta hand om hem och barn.

Samtidigt mördas en ung kvinna, Mukta, av sin man i en liten by långt ute på landsbygden. Hennes småsystrar flyr till Dhaka för att undvika att giftas bort med åldrande män.

Mötet med verkligheten i Dhaka blir lika omtumlande för svenska Sofia och Janne som för flickorna från byn och deras tillvaro vävs snart samman med de unga systrarnas. Deras förutsättningar är helt skilda men var och en drivs av sin övertygelse, sina mål och drömmar. Sofia stöter snart på hinder i sitt arbete med jämställdhetsfrågor och byflickorna upptäcker att de kan tjäna egna pengar.

Berättelsen synliggör en värld med festande diplomater, magra textilarbetare och svenska småbarnsfamiljer. En värld där karri­äri­ster och idealister samsas runt samma pool och där terrorism och tennismatcher präglar vardagen.

Innan floden tar oss är en roman som doftar och stinker, sprakar av färg, brusar av liv och tar oss till platser och händelser i en myllrande fart. Med samma närvaro och humor skildras svenskarnas försök att göra gott och vara politiskt korrekta som de bangladeshiska byflickornas drömmar och vägval. En vid, stark och spännande skildring som på samma gång berör angelägna och svåra frågor som de mer vardagliga.

Journal Entry 2 by asa-swe at Karlstad, Värmland Sweden on Thursday, June 27, 2013

Released 10 yrs ago (6/25/2013 UTC) at Karlstad, Värmland Sweden

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Jag tyckte mycket om den här boken. Jag blir arg, glad, ledsen och medryckt.

Hoppas du trivs med din lilla katt elis!

Journal Entry 3 by elis-fromSweden at Stenstorp, Västergötland Sweden on Thursday, June 27, 2013
En av böckerna jag valde i leken där man fick första sidor ur ett antal böcker att välja från. Spännande!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.