Η σιωπή του λύκου

by Picoult Jodie | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by panost of Athens - Αθήνα, Attica Greece on 6/26/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
9 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by panost from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Wednesday, June 26, 2013
Στην άγρια φύση, όταν ένας λύκος διαισθάνεται το τέλος του, όταν ξέρει ότι δεν είναι πια χρήσιμος στην αγέλη, επιλέγει να πεθάνει μακριά από την οικογένειά του, μόνος και υπερήφανος. Δυστυχώς δε συμβαίνει το ίδιο με τους ανθρώπους.

Ο Λιουκ έχει περάσει όλη του τη ζωή μελετώντας τους λύκους, τη συμπεριφορά τους, τις συνήθειές τους, ζώντας μαζί τους για πολύ καιρό. Τους καταλαβαίνει καλύτερα και από την ίδια του την οικογένεια. Η γυναίκα του τον έχει αφήσει. Ο γιος του, Έντουαρντ, εγκατέλειψε το πατρικό πριν από έξι χρόνια, και η σχέση τους είναι σχεδόν ανύπαρκτη, όσο κι αν πονάει και τους δύο αυτό.

Όταν ένα παγωμένο χειμωνιάτικο βράδυ χτυπάει το τηλέφωνο, τα πάντα αλλάζουν. Ο Λιουκ έχει τραυματιστεί σοβαρά σʼ ένα αυτοκινητικό ατύχημα. Ο Έντουαρντ πρέπει να γυρίσει πίσω και να αντιμετωπίσει τον πατέρα του. Μαζί με την αδελφή του, την Κάρα, οφείλουν να αποφασίσουν για την τύχη του. Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι βασανιστικά: Τι μυστικά έχουν κρατήσει ο ένας από τον άλλο; Ποια είναι τα κίνητρα πίσω από την ανάγκη τους να αφήσουν τον πατέρα τους να πεθάνει ή να προσπαθήσουν να τον διατηρήσουν στη ζωή; Τι θα ήθελε ο ίδιος ο Λιουκ; Και, το σημαντικότερο, πώς μπόρεσαν όλοι να ξεχάσουν αυτό που ένας λύκος δεν ξεχνά ποτέ; Ότι κάθε μέλος της αγέλης χρειάζεται το άλλο και ότι μερικές φορές η θυσία είναι συνώνυμο της επιβίωσης;

Μια συγκινητική ιστορία για τη φύση της οικογένειας, την αγάπη, την προστασία και τη δύναμη που προσφέρει, αλλά και το τίμημα που ίσως πρέπει να πληρώσουμε για να απολαύσουμε αυτά τα αγαθά.

elenaiah
tiffany1972
feltre
taxidiarikopouli
mauve-sirene
valia32
nebula7

Journal Entry 2 by panost at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Wednesday, June 26, 2013
Ένα εξαιρετικό βιβλίο και το λέω με όλη μου την καρδιά! Η Πικώ, μετά το υπέροχο Ο φύλακας της αδελφής μου, ασχολείται ξανά με μια οικογένεια διαλυμένη και πώς τα μέλη της έρχονται αντιμέτωπα με τις ευθύνες πράξεων και σκέψεων από καιρό ξεχασμένα.

Ο Λιουκ Γουόρεν λατρεύει τους λύκους τόσο πολύ που αποφασίζει να εγκαταλείψει την οικογένειά του και να προσπαθήσει να γίνει μέλος μιας αγέλης λύκων στον Καναδά. Όλη του η ζωή ήταν συνδεδεμένη με τους λύκους, μελέτησε για τους λύκους, ανέθρεψε λύκους, μεγάλωσε με λύκους. Δυόμιση χρόνια μετά εγκαταλείπει την αγέλη γιατί φτάνει ακριβώς στο σημείο όπου ή θα φύγει ή θα μείνει για πάντα κοντά στα ζώα. Όμως δύσκολο απεκδύεται το ένστικτο του λύκου κι η συμπεριφορά του αγγίζει τα όρια του παραλόγου, όσο κι αν προσπαθεί να ενταχθεί ξανά φυσιολογικά μεταξύ των ανθρώπων. Η Τζόρτζι ζητά διαζύγιο. Μετά ο γιος τους, Έντουαρντ, τους αποκαλύπτει ότι είναι ομοφυλόφιλος και το σκάει στην Μπανγκόκ. Η κόρη τους, Κάρα, αρχικά ζει με τη μητέρα της κι όταν αυτή γνωρίζει και παντρεύεται τον δικηγόρο Τζο Ναγκ, με τον οποίο αποκτούν δίδυμα, η Κάρα επιστρέφει στον πατέρα της. Έξι χρόνια μετά αρχίζει το βιβλίο.

Την ιστορία μάς την αφηγούνται εναλλάξ τα πρόσωπα της οικογένειας. Με τους φόβους τους, τις τύψεις τους, τις ενοχές τους, τα άγχη τους, τον εγωισμό τους. Έξι χρόνια μετά, ο διάσημος Λιουκ, που έχει γράψει βιβλίο για τη ζωή του με τους λύκους κι έχει γίνει σημαντική προσωπικότητα στο χώρο της επιστήμης και της τηλεόρασης, τρακάρει με την κόρη του και πέφτει σε κώμα. Τώρα τι κάνουμε; Ευθανασία ή τον κρατάμε στη ζωή; Ο Έντουαρντ επιστρέφει από την Μπανγκόκ, η Κάρα νιώθει ενοχές γιατί αν δεν ερχόταν ο πατέρας της να την πάρει από εκείνο το "απαίσιο πάρτυ" θα ήταν τώρα ζωντανός, η Τζο αγωνίζεται να κρατήσει ισορροπία ανάμεσα στα παιδιά της και στην οικογένεια με τον Τζο, τα αδέρφια αλληλοσπαράζονται, εκτοξεύοντας κατηγορίες ο ένας στον άλλον κι ευθύνες για τη διάλυση της οικογένειας, μπλέκουν και τα δικαστήρια, χαμός!

Καλογραμμένο, ανατρεπτικό, ανθρώπινο και ρεαλιστικότατο. Το βιβλίο δίνει πολλές πληροφορίες για τη διαβίωση των λύκων και θέτει καίρια ηθικά διλήμματα ως προς το ζήτημα της ευθανασίας. Η συγγραφέας χειρίζεται πολύ καλά το υλικό της και κινεί αριστοτεχνικά τους χαρακτήρες της ως τα όριά τους. Δεν περίμενα ποτέ ότι αδέρφια θα φτάναν στα δικαστήρια για ζήτημα ευθανασίας, χωρίς κανέναν ουσιαστικά να παίρνει την ευθύνη για το ποιος φταίει που φτάσαν ως εδώ (λες κι αυτό έχει σημασία σε αυτήν την κατάσταση) αλλά και οι δύο είναι πρόθυμοι να παλέψουν για την κηδεμονία του πατέρα τους (η μεν θέλει να τον κρατήσει στη ζωή, ο δε θέλει να πάψει να τυραννιέται ο πατέρας τους), Φυσικά υπάρχει μια μέγιστη ανατροπή για εκείνη τη νύχτα που αποκάλυψε ο Έντουαρντ στον πατέρα του για τις ερωτικές του προτιμήσεις κατά παρότρυνση της μητέρας του κι από τότε το έσκασε από το σπίτι. Μια ανατροπή που αλλάζει τις ισορροπίες, βάζει τα πράγματα στη θέση τους και η ψυχολογία των ηρώων κομματιάζεται.

Ομολογώ ότι δεν ήξερα σχεδόν τίπότα για τους λύκους και με χαρά ανακάλυψα πόσους μύθους κατέρριψε η συγγραφέας γι' αυτό το πανέξυπνο είδος ζώου. Οι λέξεις σε χτυπάνε κατά πρόσωπο και σίγουρα θα σκεφτείτε πόσο κατώτερη τελικά είναι η ανθρώπινη φυλή από πολλά "υποδεέστερα" και "μη νοήμονα" τετράποδα ζώα, που δεν ξεγελάνε ποτέ τα άλλα ζώα της αγέλης τους, δεν τα κοροϊδεύουν ποτέ, δεν τα εξαπατάνε, έχουν όλα την ιεραρχία τους μέσα στην αγέλη (ακόμη και στο φαΐ, στο ποιος τρώει ποια κομμάτια του θηράματος), συγκεντρώνουν δηλαδή πολλά χαρακτηριστικά που αρκούν να τραβήξουν την προσοχή κάποιου που έχει απογοητευτεί από το ανθρώπινο γένος και την υποκρισία που το χαρακτηρίζει σε πολλές περιπτώσεις.

Το βιβλίο θα σας κρατήσει μέχρι την τελευταία σελίδα και θα σας κάνει να αναρωτιέστε για πολύ καιρό μετά το τέλος του τι θα κάνατε εσείς στη θέση των παιδιών. Επιπλέον, το γεγονός ότι ο Λιουκ παρεμβάλλεται ανάμεσα στα κεφάλαια περιγράφοντας τα δικά του συναισθήματα από τον κόσμο των λύκων και τις δικές του απόψεις, ο αναγνώστης νιώθει ότι πίσω από τις γραμμές είναι σα να διαβάζει για την οικογένεια του Λιούκ και πόσο ταυτίζονται με "ειρωνικό" τρόπο οι καταστάσεις κινδύνου και πρόκλησης, οπότε μας δείχνει πόσο διαφορετικά αντιδρούν οι νοήμονες και οι "λιγότερο" νοήμονες οργανισμοί!

Εδώ το site της συγγραφέως για το βιβλίο: http://jodipicoult.com/lone-wolf.html κι εδώ βιογραφικά στοιχεία για τον άνθρωπο που ενέπνευσε τη συγγραφέα: http://en.wikipedia.org/wiki/Shaun_Ellis_(wolf_researcher)

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

"Η ελπίδα και η πραγματικότητα είναι ποσά αντιστρόφως ανάλογα μέσα σ' ένα νοσοκομείο...Η αμφιβολία απλώνεται σαν μπογιά. Απ' τη στιγμή που θα ποτίσει το ύφασμα που έχεις υφάνει χρησιμοποιώντας το νήμα της ελπίδας, ποτέ πια δε θα μπορέσεις ν' απαλλαγείς απ' το λεκέ" (σελ. 99).

"Μπορείς να φύγεις εννιά χιλιάδες μίλια μακριά από κάποιον. Μπορείς να πάρεις όρκο πως δε θα ξαναπείς τ' όνομά του. Μπορείς να τον αφαιρέσεις χειρουργικά απ' τη ζωή σου. Και πάλι να σε στοιχειώνει" (σελ. 248).

"Πίστευα πως δε θα μπορούσα ν' αγαπήσω άλλο μωρό όσο αγαπούσα εκείνο που ήδη είχα...Μόλις όμως σε πήρα στα χέρια μου πρώτη φορά συνέβη κάτι πολύ παράξενο. Ήταν λες και η καρδιά μου ξεδιπλώθηκε άξαφνα. Σα να υπήρχε εκείνο το κρυφό κομμάτι της που μέχρι τότε ούτε κι εγώ η ίδια δεν ήξερα πως υπήρχε κι εκεί χωρούσατε και οι δυο" (σελ. 328).

"Σας έχει τύχει ποτέ να κολυμπάτε το καλοκαίρι...κι ένα σύννεφο να κρύψει τον ήλιο; Τότε, για λίγες έστω στιγμές, νιώθεις να παγώνεις μέσα στο νερό και σκέφτεσαι να βγεις και να σκουπιστείς. Τότε όμως έξαφνα ο ήλιος επιστρέφει, ζεσταίνεσαι ξανά κι όταν αργότερα λες στους άλλους πόσο ωραία πέρασες στη θάλασσα, δε σου περνάει καν απ' τον νου ν' αναφέρεις εκείνα τα σύννεφα...Έτσι είναι η ζωή με τον πατέρα μου" (σελ. 349).

"Τα παλιά σημάδια ζωγραφίζουν μέσα μας ένα χάρτη θησαυρού για να ξαναβρίσκεις τον πόνο που έχεις θάψει πολύ βαθιά" (σελ. 414).

"Αναρωτιέμαι τελικά μήπως αυτό που κάνει τις οικογένειες οικογένειες δεν είναι το να γίνονται πάντα όλα τέλεια, αλλά το να μπορείς να δίνεις μια δεύτερη ευκαιρία σ' εκείνους που αγαπάς και που κάνουν λάθη" (σελ. 434).

"Όλες οι πράξεις ενός λύκου έχουν κάποιο πρακτικό, απλό κίνητρο. Οι λύκοι δεν κρατάνε μούτρα, δε λένε ένα πράγμα εννοώντας κάτι άλλο, δεν πετάνε υποννοούμενα. Οι λύκοι παλεύουν για δύο λόγους: για την οικογένειά τους και για την περιοχή τους. Οι άνθρωποι κινούνται συχνά από εγωισμό -στον κόσμο των λύκων δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιες διαθέσεις κι αν τις έχεις θα στις κόψουν διά της βίας. Για το λύκο το θέμα είναι η κατανόηση, η γνώση, ο σεβασμός -χαρίσματα που πολλοί άνθρωποι στερούνται, όπως στερούνται και της ικανότητας να κατανοούν τον φυσικό κόσμο" (σελ. 462).

"Εγώ πάντα πίστευα ό,τι κι αν μου έλεγε ο αδερφός μου, επειδή ήταν μεγαλύτερος και φανταζόμουν πως ήξερε περισσότερα για τον κόσμο. Απ' ό,τι φαίνεται όμως τελικά, το να είσαι μεγάλος δε σημαίνει πως είσαι και ατρόμητος. Σημαίνει απλώς ότι φοβάσαι διαφορετικά πράγματα" (σελ. 482).

Journal Entry 3 by elenaiah at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Sunday, July 07, 2013

Released 6 yrs ago (7/7/2013 UTC) at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Πόσο χαίρομαι που έπεσε στα χέρια μου ένα ακόμα καλογραμμένο και πρωτότυπο βιβλίο,που αφορά τους δεσμούς της οικογένειας.Εκτός από τις άπειρες πληροφορίες που αποκόμισα για τους λύκους και για τον τρόπο που λειτουργούν ως αγέλη,έμαθα και πολλά για το πως πρέπει να λειτουργεί μια οικογένεια,όσο διαφορετικά κι αν είναι τα μέλη της.500 σελίδες τις ρούφηξα στην κυριολεξία σε λιγότερο από 2 μέρες.Πραγματεύεται επίσης το θέμα με την ευθανασία,πολύ σωστά και άριστα τεκμηριωμένα από όλες τις πλευρές,όπως επίσης με τη δωρεά οργάνων.Θα ήθελα να διαβάσω όλα τα βιβλία της συγγραφέως!Άριστο βιβλίο!

Journal Entry 4 by Katerina21 at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, September 30, 2013
Μου το έδωσε ο Panost στη ''Βύνη"

Journal Entry 5 by Katerina21 at Goudi - Γουδί, Attica Greece on Sunday, November 10, 2013
Το διάβασα πολύ γρήγορα γιατί με παρέσυρε η γραφή και οι πληροφορίες όσον αφορά τη ζωή των λύκων και την παρεξήγηση που έχει δημιουργηθεί γι' αυτούς. Οι δεσμοί της οικογένειας τελικά είναι άρρηκτοι και σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης η επανένωση είναι επιτακτική ότι κι αν έχει συμβεί στο παρελθόν. Η ευθανασία πρέπει τελικά να γίνεται ή όχι? Δεν ξέρω και δεν θέλω να βρεθώ ποτέ μπροστά σε τέτοιο δίλλημα.
Παρά πολύ ωραία γραφή και το συνιστώ ανεπιφύλακτα στον επόμενο αναγνώστη.

Journal Entry 6 by taxidiarikopoul at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Friday, November 15, 2013
Εγώ πήγα σε μία brainstorming συνάντηση και έφυγα με ένα τσουβάλι βιβλία (πάλι...)

Edit 28/12/2013
Δεν μπορώ να πω ότι ξετρελλάθηκα.
Περίμενα περισσότερα από το βιβλίο και τη συγγραφέα μετά από τόσα που είχα ακούσει.
Δύο μόνο σημεία ξεχώριζαν από όλο το βιβλίο.
Οι πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τις συνήθειες των λύκων και τη συμπεριφορά της αγέλης, αποτέλεσμα της προσεκτικής έρευνας της συγγραφέως, αν και κάποιες φορές έπιανα τον εαυτό μου να βαριέται. Το να γίνω ειδήμων στους λύκους δεν είναι ακριβώς ο στόχος μου.
Το ιδαίτερα ευαίσθητο και ενδιαφέρον θέμα της δωρεάς οργάνων. Πεδίο σκέψης για το πώς επιθυμεί κάποιος να τελειώσει τη ζωή του και πώς θεωρούν οι υπόλοιποι, που δεν τους πέφτει στο κάτω κάτω λόγος, ότι πρέπει.
Πέραν τούτων οι ήρωες ήταν χωρίς βάθος, σαν να πελαγοδρομούσαν από δω κι από κει. Σε αρκετά σημεία η πλοκή γινόταν κουραστική και το τέλος ήταν διεκπεραιωτικό. Γενικώς οι ιστορίες του τύπου "φεύγω για να προφυλάξω κάποιον ή φεύγω για να μην πληγωθεί κάποιος" δε μου κάνουν. Μου αρέσει το μένω και αντιμετωπίζω, παλεύω, φροντίζω κλπ...

Journal Entry 7 by feltre at Zografou - Ζωγράφου, Attica Greece on Saturday, December 28, 2013
Ήρθε στα χέρια μου.
Κύριε, κύριε! Με το μαλακό θα το πάω. Ξέρεις, το δικό μου το μαλακό δεν αργεί και πολύ.

Journal Entry 8 by feltre at Zografou - Ζωγράφου, Attica Greece on Sunday, January 05, 2014
Δε μπορώ να είμαι αντικειμενική.
Άνοιξα το βιβλίο και ήταν γεμάτο πατούσες. ΛΑΤΡΕΥΩ τις πατούσες! Μεγάλο μέρος του βιβλίου περιγράφει τη συμπεριφορά των λύκων. ΓΟΥΣΤΑΡΩ τους λύκους! Επίσης, με ενδιαφέρει η μελέτη της συμπεριφοράς των ζώων. Έπαιρνα τέτοια επιλεγόμενα μαθήματα στο πανεπιστήμιο. Τα βιβλία ήταν τεράστια και τα δίδασκε ο πιο απαιτητικός καθηγητής που είχε η σχολή μου. Όταν έκανα δήλωση μαθημάτων, οι φίλοι μου νόμιζαν πως είχα πάθει εγκεφαλική βλάβη. Καταλαβαίνω οτι κάποιος μπορεί να βαρεθεί τις εκτενείς περιγραφές τέτοιου είδους, εγώ πάντως την καταβρήκα.
Περα από αυτά, το θέμα ήταν καλό και ενδιαφέρον, η απόδοση ικανοποιητική, το τέλος κάπως βιαστικό.

Journal Entry 9 by feltre at Koukaki - Κουκάκι, Attica Greece on Monday, January 13, 2014

Released 6 yrs ago (1/26/2014 UTC) at Koukaki - Κουκάκι, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Στην επόμενη.

Journal Entry 10 by TIFFANY1972 at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, January 28, 2014
Από την Κυριακάτικη μπουκροσοσύναξη/κοπή πίτας.
Για να δούμε πότε θα το διαβάσω...

Journal Entry 11 by TIFFANY1972 at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Friday, May 30, 2014
Το διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον, λόγω του θέματος της ευθανασίας, αλλά κυρίως λόγω της ζωής και της αλληλεπίδρασης με τους λύκους που είχε ο ήρωάς του, Λιουκ.
Ένα μεγάλο συγγνώμη που το καθυστέρησα τόσο... :-(

Θα το δώσω στη γλυκιά valia32, αν έχει χρόνο και διάθεση να το διαβάσει.

Journal Entry 12 by blue_dot at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Thursday, July 31, 2014
Ευγενική προσφορά του panost στη ντάνα του καλοκαιριού!

Journal Entry 13 by blue_dot at Agios Dimitrios - Άγιος Δημήτριος, Attica Greece on Saturday, October 11, 2014
Ανάγνωσμα καλοκαιριού, επίσης, μια και τοτε υπάρχει πολύς ελεύθερος χρονος.
Πολύ ωραίο βιβλίο , απο τα καλύτερα που διάβασα φέτος. Εμεινε μαζί μου αρκετές ημέρες μετά που το τελείωσα.
Σίγουρα σε βάζει σε σκέψεις σχετικα με το ζήτημα της ευθανασίας και σίγουρα τα πραγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα απο το "τι θα επιθυμούσε ο αμεσα ενδιαφερόμενος" καθώς υπαρχουν τόσες παράμετροι και τόσες διαφορές στο κάθε περιστατικό που αμφιβάλλω πολύ αν θα υπάρξει ποτέ μια και μονη απάντηση σε αυτό το ζήτημα.
Ενδιαφέρον το εύρημα των πολλών αφηγητων, ηταν ενα ωραίο μέσον για να προσεγγίσει την διαφορετικότητα των ανθρώπων, για μένα, αλλα και για να δωσει πρόσωπα στις δυο αντιθετες αποψεις σχετικα με την ευθανασια.
Καταλαβαινα τη θέση και των δυο αδελφιων και είμαι σίγουρη οτι δεν θα ήθελα ποτε να χρειαστεί να πάρω μια τέτοια απόφαση.
Οι αφηγήσεις του Λιουκ ηταν για μένα το πιο απολαυστικό κομματι του βιβλίου. Δεν χορταινα να διαβάζω όλες αυτές τις πληροφορίες για αυτά τα υπέροχα πλάσματα. Ειδικα αυτά που εμαθα σχετικα με την σημασία που έχει η τροφή τους στις σχέσεις και στην ενότητα της αγελης με συνάρπασαν!
Τέλος, ενα σχόλιο που δεν έχει να κανει με το περιεχόμενο του βιβλίου:
Αν αυτό το βιβλιο αξιωθει να δει και άλλες εκδόσεις πέραν της πρωτης, ελπίζω να γίνει και με ενα νεο εξώφυλλο. Περα απο το οτι το συγκεκριμένο είναι απλα λάθος για αυτό το βιβλιο, aesthetics do matter, people!!!

Journal Entry 14 by panost at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Thursday, October 23, 2014
Gia zasoma.

Journal Entry 15 by lena61 at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Friday, May 15, 2015
Σε μενα.

Journal Entry 16 by lena61 at Kerameikos - Κεραμεικός, Attica Greece on Friday, May 15, 2015

Released 5 yrs ago (5/18/2015 UTC) at Kerameikos - Κεραμεικός, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Στον Πανο

Journal Entry 17 by lena61 at Kerameikos - Κεραμεικός, Attica Greece on Friday, May 15, 2015

Released 5 yrs ago (5/18/2015 UTC) at Kerameikos - Κεραμεικός, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Στον Πανο

Journal Entry 18 by panost at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Wednesday, May 20, 2015
Θα απελευθερωθεί.

Journal Entry 19 by panost at Θησείο in Athens - Αθήνα, Attica Greece on Friday, May 22, 2015

Released 5 yrs ago (5/22/2015 UTC) at Θησείο in Athens - Αθήνα, Attica Greece

WILD RELEASE NOTES:


Στο καφέ Chocolat, Αποστόλου Παύλου 27.

~~~~~~~Καλωσήρθες στο Bookcrossing!~~~~~~~

Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο.
Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις αυτό το σχόλιο -μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!

Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου
(σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας κλπ) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ.

Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ


του site για να σου εξηγήσουν ότι χρειάζεσαι να ξέρεις για το BookCrossing. Επίσης, ρίξε και μια ματιά εδώ
για να σου λυθούν οι απορίες!

Journal Entry 20 by Clemen_Jackal at Palaio Faliro - Παλαιό Φάληρο, Attica Greece on Monday, July 13, 2015
Μόλις το διάβασα...Δεν ξέρω τι να πω.Συγκινήθηκα.Διάβαζα και διάβαζα για να δω τι θα γίνει,να καταλάβω τον χαρακτήρα του καθενός ξεχωριστά. Ένα βιβλία που δεν σε παιδεύει στην ανάγνωση του μα σε βάζει σε σκέψεις σχετικά με το ηθικό δίλημμα ζωής και θανάτου.Τέλος,είναι σκέτη μαγεία οι στιγμές από την ζωή των λύκων.Θα είναι από τα βιβλία που θα μου μείνει στον νου.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.