Osallisuuden tunto

by Maarit Verronen | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 6/20/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, June 20, 2013
Kun Salla palaa Jenninkartanoon, ei kukaan seurueessa voi aavistaa, että kyseessä on hänen lapsuudenkotinsa. Entinen orpokoti on viihtyisä hotelli ja siellä vietetään sosiaalitieteiden laitoksen syysseminaaria, jossa Salla esittelee juuri painosta tullutta orpoutta käsittelevää väitöskirjaansa Osattomuuden tunto.

Seminaarin jälkeen Salla alkaa varovasti tutkia menneisyyttään. Miksi häntä ei koskaan adoptoitu, miten kävi muille orpolapsille - ja ketkä ovat hänen biologiset vanhempansa?

Samalla kun Salla etsii kadonneita ihmiskohtaloita, hänen eteensä putkahtaa kuin varkain ihmisiä, joiden seurassa hän tuntee aivan uudenlaista läheisyyttä. Ihmisiä, joiden elämää myös kirjavoittavat eletyt vuodet, teot ja rikkomukset, joista ei välttämättä koskaan puhuta mutta jotka silti vaikuttavat heidän nykyisyyteensä.

Maarit Verronen on jälleen kerran kirjoittanut intensiivisen ja monisyisen romaanin, jossa pohditaan tekojemme kiemuraisia ja oikullisia vaikutuksia. Kuinka voimme kostaa ja kuinka sovittaa tekomme? Ja kuinka mahdoton onkaan elää osattomana kaikesta - niin hyvästä kuin pahasta.

Tammi 2006

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, February 21, 2018
Kirja varattu Flower78:lle, jonka hippasin sillä Toivelistahipassa.

Journal Entry 3 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, February 28, 2018
Tämä taisi olla ensimmäinen lukemani kirja Verroselta, luin sen tänään loppuun. Jotenkin olen ehkä hieman vierastanut hänen kirjojaan, perustuen ihan vain takakansiteksteihin, mutta tässäpä juuri takakannen esittely houkutteli :) Tarina oli oikeastaan aika yllättävä ja Sallan taustat poikkeukselliset. Vaikka muutamat juonenkäänteet olivat kovin epäuskottavia, pidin kirjasta.

Ajan kulumisen olisi kirjassa tosin voinut tuoda selkeämmin esiin, nyt ainakin minulle tuli aika yllätyksenä, että Salla oli vienyt Helmin kirjekuoren tallelokeroon pari vuotta aiemmin (vaikka minusta he tutustuivat vasta jokin aika sitten) ja että vastikään poliisimieheen tutustuneella Sirkulla olikin yhtäkkiä hänen kanssaan jo kolme lasta, joista kaksi koulussa.

Hiukan erikoista oli myös se, että Helmin uurnaa kantoi hänen hautajaisissaan kaksi miestä, eikö se ole oikeastaan aika hankalaa? Niin ja sen Bodomin kolmoismurhan olisi voinut jättää pois.

Osallistun kirjalla Pamina_81:n Helmet-lukuhaasteeseen 2018 (kohta 10. Ystävän tai perheenjäsenen sinulle valitsema kirja) sekä bookwormessin TBR-vuoren louhintahaasteeseen.

Edit: Kuvassa tämänpäiväinen luku- ja kahvitauko Ateneumissa :)

Journal Entry 4 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, March 29, 2018

Released 10 mos ago (3/30/2018 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Flower78 ei pääse huomisen pitkäperjantain Roasberg-miittiin, mutta Saka74 lupautui ottamaan kirjan kuriroitavakseen.

Hyviä lukuhetkiä Flowerille ja kiitokset Sakalle kuriroinnista!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Journal Entry 5 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, April 10, 2018
Kiitokset toivelistakirjasta, Tarya ja kiitokset Saka74:lle kuriroinnista! Olen aiemmin lukenut kaksi Maarit Verrosen kirjaa, joista molemmissa oli novelleja. Kiva siis lukea myös Verrosen romaani.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.