Kevään hämärä

by Irja Sinivaara | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9789513162856 Global Overview for this book
Registered by wingBookgeowing of Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 6/15/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingBookgeowing from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, June 15, 2013
Bookcrossareiden Sastamalan kesäretken satoa ihanasta Tyrvään kirjakaupasta. Tämä kauan toivelistallani odotellut kirja osui käteeni sopivasti poistopöydästä., joten toki se piti poimia mukaan. Sota-ajan nainen -teema uppoaa minuun kuin veitsi voihin.

Kovakantinen kirja, Tammi, 2011, 304 sivua.

Kuvaus Tammen sivuilta:

"Talvisodan alla, syksyllä 1939, Kotkan Suursaaren asukkaat evakuoitiin mantereelle. Idan ja Sannin tie vie maaseudun charmantista huvilasta Kotkan kaupunkiin, ahtaaseen vuokrahuoneeseen. Hetken on rauha, kohta on juostava kellareihin taivaan jylistessä. Elämä on selviämistä.

Ylpeä Ida on joutunut jättämään taakseen hyvän osan ison talon emännöitsijänä, vaihtamaan sen asumiseen muiden nurkissa. Yhäkään hän ei kuuntele komentelua. Elanto irtoaa oveluudella. Menneisyys muistuttelee. Erik, monenkin entinen rakastettu, käy kylässä.

Sannille ei ole kukaan kertonut, millaisia käänteitä hänen syntymäänsä liittyy. Nyt hän on kasvamassa nuoreksi naiseksi. Kaupungissa olisi tarjolla miehiä, jos sellaisen haluaisi. Yksi heistä tuntuu oudon tutulta.

Irja Sinivaaran on kuulaankauniin kerronnan mestari, jonka henkilöhahmot elävät. Kevään hämärä on jatkoa romaanille Sinisiin ilmoihin(2009), joka sai kiitosta historiallisen Suursaaren todentuntuisesta kuvauksesta."

Journal Entry 2 by wingBookgeowing at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, August 6, 2022
Olen lukenut Suursaareen sijoittuvan Sinivaaran kirjan Sinisiin ilmoihin joskus ennen BC-aikaani. Idan ja Sannin taustat eivät siis olleet enää kirkkaana mielessä, mutta henkilöt alkoivat kyllä tuntua tutulta tarinan edetessä. Tartuin Sinivaaran kirjaan aikoinani nimenomaan tuon Kotkan saariston kuvauksen vuoksi, joten tämä mantereelle sijoittuva tarina ei ollut ihan yhtä kiinnostava. Sotakuvaukset pommituksista, säännöstelystä ja rauhan kärsimättömästä odotuksesta vaikuttivat kyllä autenttisilta.

Kotkan Haapasaareen ja Pyhtään Kaunissaareen täytyy vielä joku kerta reissailla yhteysaluksen kyydissä.

Sota-aiheen vuoksi osallistun kirjalla Ukraina-haasteeseen.

Journal Entry 3 by wingBookgeowing at To Fulfill A Wish, A RABCK -- Controlled Releases on Saturday, August 6, 2022

Released 2 mos ago (8/6/2022 UTC) at To Fulfill A Wish, A RABCK -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Toivelukemista Taryalle Sastamalan miitissä, ole hyvä.

Journal Entry 4 by wingTaryawing at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, August 7, 2022
Kiitos myös tästä toivekirjasta! Alkusivuja jo hiukan vilkuilin, mutta vielä en ehdi tämän kimppuun.. Teema kiinnostaa, on kiinnostanut aina ja lisäksi vielä eri tavalla nyt 24.2.2022 jälkeen.

Harmi, että eilinen meni sellaiseksi suhaamiseksi, olisi pitänyt selvittää toisten aikataulut paremmin etukäteen (oletin, että olemme ensin miitin loppuun). No, nyt reitti Pukstaaviin on opittu ja vamasti käyn siellä toistekin. Eilen taisin käydä talossa ainakin neljä kertaa, kahdesti kahvillakin :D Niin ja se museon pakopelikin pitäisi testata!

Aurinkoisia loppukesän päiviä!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.