Η κουρτίνα της μνήμης και άλλες ιστορίες

by Ρουθ Ρέντελ, μέτάφραση Τερέζα Βεκιαρέλλη | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9603753491 Global Overview for this book
Registered by mtzam of Athens - Αθήνα, Attica Greece on 6/11/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by mtzam from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, June 11, 2013
Μια γυναίκα οδηγεί τον άντρα της σε αλκοολισμό και την ψυχική διάλυση -και στην συνέχεια σχεδιάζει τη δολοφονία του. Ένας γιος καταστρέφεται από τη νευρωτική μητέρα του. Ένας άντρας παντρεύεται τη γυναίκα που έσωσε από μιαν απόπειρα αυτοκτονίας, για να βρεθεί παγιδευμένος στον ιστό της καταπιεστικής της αγάπης. Μια οικογενειακή διχόνοια τελειώνει μέσα σε μιαν ανείπωτη φρίκη.
Η Ρουθ Ρέντελ, μαέστρος της αφηγηματικής τέχνης, σκαλίζει τα σκοτεινά βάθη της ανθρώπινης ψυχής και μας αφηγείται έντεκα συναρπαστικές ιστορίες καθημερινής τρέλας.


Η Ρέντελ γράφει με τόση χάρη και συγκράτηση, με τέτοια λογοτεχνική φωνή και χαρισματικό πνεύμα, που υπερβαίνει το είδος του αστυνομικού και κατορθώνει κάτι σχεδόν θείο!

Το βιβλίο μου άρεσε πολύ, ήταν ιδιαιτέρως ατμοσφαιρικό. Σε έβαζε μέσα στις ιστορίες και την ψυχοσύνθεση των πρωταγωνιστών. Πιο τρομαχτικός ο κλοιός των θυμάτων της Ρέντελ, όπως τον ξετύλιγε σιγά σιγά παρά τα παθήματα των ηρώων αυτά καθ' εαυτά. Το προτείνω ανεπιφύλακτα, από τα πολύ ωραία βιβλία που διάβασα φέτος.

Το βιβλίο θα απελευθερωθεί στα πλαίσια του παιχνιδιού που διοργανώνει η Skyropoly στο οποίο συμμετέχω με την ομάδα μου Μότο Σκούζει. Στον 8ο και τελευταίο γύρο το ζάρι μας έφερε στο τετράγωνο Αστυνομία, οπότε θεώρησα καλό να απελευθερώσω ένα βιβλίο με αστυνομικές ιστορίες για τον τελευταίο γύρο.

Released 7 yrs ago (6/12/2013 UTC) at Metro - Neos Kosmos / Νέος Κόσμος in Athens - Αθήνα, Attica Greece

WILD RELEASE NOTES:

Το βιβλίο απελευθερώθηκε στο αριστερό πλαϊνό του υπέργειου ανελκυστήρα του μετρό στο Νέο Κόσμο που οδηγεί στις αποβάθρες. Ακριβώς απέναντι υπάρχει ένα σύνθημα γραμμένο στην είσοδο του μετρό που απευθύνεται στους αστυνομικούς και τους δικαστές. Η υπόθεση είναι πολύ γνωστή και είχε γίνει μεγάλος θόρυβος γύρω από αυτήν. Απελευθέρωσα λοιπόν ένα βιβλίο με αστυνομικές ιστορίες σε ένα τοίχο με direct message στην αστυνομία, οπότε νομίζω είμαι εντός θέματος. Βέβαια, όταν το είχα ήδη απελευθερώσει μετά είδα στην Ομόνοια ένα καλύτερο σύνθημα και το μετάνοιωσα, αλλά αργά πια. Για την αστυνομία λοιπόν!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.