Η ΑΠΕΙΛΉ ΤΟΥ ΤΊΠΟΤΑ

by ΑΝΤΡΈΑΣ ΤΣΑΚΆΛΗΣ | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9604330764 Global Overview for this book
Registered by Drmakspy of Volos - Βόλος, Magnisia Greece on 6/10/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by Drmakspy from Volos - Βόλος, Magnisia Greece on Monday, June 10, 2013
Μυθοπλασία με έντονα αυτοβιογραφικά στοιχεία ή ένα μυθιστόρημα-ντοκουμέντο που φέρνει στο μυαλό το Ντος Πάσος;

Γραφή που κυλάει από τη ρεαλιστική απεικόνιση της περιπέτειας της εποχής μας έως το στυλ μιας ελεύθερης ροής που θυμίζει την περιστροφική παραληρηματική κίνηση της κάμερας του Ντε Πάλμα. Το μάτι της μυθιστορηματικής κάμερας επιχειρεί να συλλάβει την ιστορική στιγμή μετά την κατάρρευση των ιδεολογιών: τα πρόσωπα του βιβλίου μιλούν βλάσφημα, σαρκάζουν, φιλοσοφούν και ερωτεύονται αλλά στον κόσμο τους μπορεί να εισβάλλουν ατόφια ιστορικά πρόσωπα όπως ο φιλόσοφος Κάρελ Κόσικ και ιστορικά γεγονότα όπως η "Άνοιξη της Πράγας".

Το μεταϊδεολογικό Spleen διαπερνά το μυθιστόρημα του Αντρέα Τσάκαλη και η ερωτική πράξη αναλαμβάνει να σώσει τους τραυματισμένους ήρωές του, εγκλωβισμένους στην "απειλή του τίποτα".

Εντυπωσιακή επανεμφάνιση στα γράμματα μετά από πολύχρονη σιωπή του Αντρέα Τσάκαλη, πρώτου μεταφραστή του Κούντερα στην Ελλάδα.

Ένας άμεσος και κάποτε σκληρός λογοτεχνικός λόγος: ίσως οι πολιτικές απόψεις του κάποτε να σοκάρουν όπως άλλωστε και οι ερωτικές περιγραφές του, αλλά έχεις κιόλας παρασυρθεί στον κόσμο του, που είναι ο κόσμος μας.

Journal Entry 2 by Drmakspy at Village cinema's in Volos - Βόλος, Magnisia Greece on Tuesday, June 11, 2013

Released 7 yrs ago (6/11/2013 UTC) at Village cinema's in Volos - Βόλος, Magnisia Greece

WILD RELEASE NOTES:

Με αυτή την απελευθέρωση το βιβλίο συμμετέχει στο 8ο γύρο του παιχνιδιού Skyropoly, για την ομάδα "Πελαγίσιες τραγιάσκες"! Η ομάδα "Πελαγίσιες τραγιάσκες" βρίσκεται στο τετράγωνο "Σινεμά".

Το παιχνίδι Skyropoly διοργανώνει η Skyropoly2013 για το 8ο ελληνικό συνέδριο bookcrossing ("θαλασσινό").

Περνάμε όμορφα, παίζοντας, διαβάζοντας, απελευθερώνοντας βιβλία και κάνοντας καλή παρέα! Αν σου αρέσουν όλα αυτά έλα στο Bookcrossing.
~~~~~ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ~~~~~
Καλωσήρθες στο BookCrossing!
Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!
Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, κλπ.) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου!
Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις. Επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον Ταξιδιωτικό Οδηγό BookCrossing και στο Ελληνικό Bookrossing wiki που θα σου λύσουν κάποιες απορίες για τη λειτουργία του site.

Για να αφήσεις σχόλιο (αρχικά να με ενημερώσεις ότι βρήκες το βιβλίο!), γράψε (επάνω αριστερά στο "Enter a BCID") τον κωδικό αριθμό που βρίσκεται στην ετικέτα μέσα στο βιβλίο, και πάτα "Go".
Ευχαριστώ, και καλή ανάγνωση!
Καλό ταξίδι βιβλιαράκι!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.