παιχνίδι χωρίς κανόνες

Registered by markan of Chania - Χανιά, Chania Greece on 5/28/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by markan from Chania - Χανιά, Chania Greece on Tuesday, May 28, 2013
Το 1960 Έλληνες οδηγούνται λόγω της φτώχειας στη Γερμανία ως φτηνή εργατική δύναμη, χωρίς δικαιώματα, υποχείρια των εκεί επιχειρήσεων και ενός ολόκληρου κυκλώματος που μοιάζει με σκλαβοπάζαρο. Άδηλη, παράνομη μετανάστευση, κακοπληρωμένη, ανθυγιεινή εργασία, βιοτικές συνθήκες απερίγραπτες, εκμετάλλευση.

Ο Βαγγέλης, ανήλικο έφηβο χωριατόπαιδο, φεύγει κρυφά από το σπίτι του, εγκαταλείποντας οικογένεια και σχολείο, καθώς ο πατέρας του έχει απορριφθεί από την υγειονομική επιτροπή που λάδωσε μέσω ενός κυκλώματος στρατολόγησης εργατών, έχοντας βάλει σε υποθήκη το σπίτι της οικογένειας. Αποφασισμένος να βοηθήσει την οικογένειά του, ο Βαγγέλης γρήγορα αντιλαμβάνεται καθώς ξεκινά το ταξίδι τι θα αντιμετωπίσει: άθλιες συνθήκες ζωής, απάνθρωπη αντιμετώπιση από εργοδότες και επιστάτες, εκμετάλλευση λόγω του ότι δεν μιλά τη γλώσσα της ξένης χώρας. Όμως μεταξύ των εργατών αναπτύσσεται αλληλεγγύη, η ανθρωπιά ξεπερνάει τις αντιξοότητες, οι εργάτες γίνονται μια ομάδα, συνειδητοποιούν τι πρέπει να κάνουν και αγωνίζονται. Μια ομάδα Ελλήνων φοιτητών και ένας γόνος Γερμανού αξιωματούχου αποφασίζουν να βοηθήσουν τους μετανάστες, ιδρύουν βιβλιοθήκη και αναζητούν τρόπους να διδάξουν στα παιδιά των μεταναστών τη γλώσσα τους ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους.

Journal Entry 2 by markan at Μακρύς Τοίχος in Chania - Χανιά, Chania Greece on Tuesday, May 28, 2013

Released 7 yrs ago (5/28/2013 UTC) at Μακρύς Τοίχος in Chania - Χανιά, Chania Greece

WILD RELEASE NOTES:

Η απελευθέρωση θα γίνει στο πολυκατάστημα Jumbo στο τμήμα με τα επιτραπέζια, πάνω στη Μονόπολη στις 16:00 με 16:30.

Δεν ξέρω πολλά για την Skyropoly2013, ξέρω από περιγραφές ότι είναι ένα παιχνίδι, ένα παιχνίδι πόλης και μονόπολης. Έτσι βρήκα το πιο ταιριαστό μου βιβλίο και αποφάσισα να το απελευθερώσω πάνω στους συγγενείς της.

Το βιβλίο απελευθερώνετε για τα ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΣΚΥΛΟΨΑΡΑ και τον 6ο γύρο του παιχνιδιού Skyropoly.

Καλή τύχη


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.