Η προφητεία των Μάγια 2012

by David Douglas | History | This book has not been rated.
ISBN: 9789602214930 Global Overview for this book
Registered by BCSkyros2013 of Skyros - Σκύρος, Evia Greece on 4/1/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by BCSkyros2013 from Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Monday, April 01, 2013
Πότε θα τελειώσει ο κόσμος; Σύμφωνα με τους αρχαίους Μάγια, στις 22 Δεκεμβρίου 2012.
Θα πρόκειται όμως για αποκάλυψη ή για μια νέα αρχή;
Για καταστροφή ή για αναγέννηση;

Ένα βιβλίο που έρχεται στην ώρα του ή που η ώρα του έχει επιτέλους σημάνει.

"2012. Δύο χιλιάδες δώδεκα. Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, 21 Δεκεμβρίου 2012. Η ημερομηνία μοιάζει να γίνεται ολοένα και πιο σημαντική στη φαντασία του κόσμου. Άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο μιλάνε τώρα για το 2012, σαν κάποιο φάντασμα που μας έρχεται από την αχλύ του μέλλοντος, σαν να λένε "Ξέρουμε ότι είναι σημαντικό, αλλά δεν είμαστε σίγουροι τι ακριβώς θα συμβεί". Ποιός ξέρει, λοιπόν -ή τουλάχιστον ποιός διατείνεται ότι ξέρει- τι θα συμβεί τότε; Κι από πού προήλθε αρχικά αυτή η σημαντική πληροφορία;
Πολλά από τα μυστήρια των Μάγια της Κεντρικής Αμερικής διαλευκάνθηκαν μόλις τα τελευταία 100 χρόνια. Το μεγαλύτερο απ' όλα ήταν ίσως το Ημερολόγιο Μακρού Συστήματος Αρίθμησης, που ξεκίνησε τον τελευταίο του Μεγάλο Κύκλο στις 13 Αυγούστου 3114 πριν από την Κοινή Εποχή μας και φτάνει στο τέλος του 5.125 χρόνια και 132 μέρες αργότερα, στη χειμερινή ισημερία του 20112. Γνωρίζουμε πλέον ότι οι Μάγια ήταν λαμπροί μαθηματικοί και εκπληκτικά ακριβείς αστρονόμοι, αλλά είναι άραγε δυνατόν να διέθεταν και μια σχεδόν υπερφυσική διορατικότητα βασισμένοι στην κατανόηση των φυσικών κύκλων; Μπορεί ένας τέτοιος πολιτισμός, που άκμασε πριν από χίλια χρόνια, να είχε προβλέψει το τέλος του σημερινού πολιτισμού στη δεύτερη δεκαετία της τρίτης χιλιετίας μας;"
(από το Κεφάλαιο 1)


Το βιβλίο αυτό εξερευνά κάθε πλευρά της προφητείας των Μάγια και τις επιπτώσεις της σε όλους μας. Παρουσιάζει τους Μάγια στο ιστορικό τους πλαίσιο, εξερευνώντας την καταγωγή τους, την κοινωνία τους και την παρακμή τους. Εξετάζει την κοσμοθεωρία, την πνευματικότητα και τη μυθολογία τους και τον τρόπο με τον οποίο η προφητεία των Μάγια συναρθρώνεται με τη δική μας αντίληψη για το σύμπαν. Παρουσιάζοντας το εξαιρετικό επίτευγμα που συνιστά το ημερολόγιο των Μάγια, εξηγεί πώς μετρούσαν το χρόνο με τέτοια ακρίβεια και γιατί η καταγραφή του χρόνου αποτελούσε γι' αυτούς μια ιερή διαδικασία. Καταδεικνύει πόσο προηγμένες και ακριβείς ήταν οι παρατηρήσεις των Μάγια και εξετάζει τις επιπτώσεις τους στην ακρίβεια των προφητειών τους. Τέλος, συνοψίζει το νόημα και το μήνυμα του ημερολογίου, μαζί με τις απόψεις διαφόρων πνευματικών ηγετών γύρω απ' αυτό, και δείχνει, κοιτάζοντας στο μέλλον, τι μπορούμε να συμπεράνουμε από τις αποδείξεις της προφητείας των Μάγια;


"Το γοητευτικό αυτό βιβλίο προσφέρει έναν διεξοδικό οδηγό στην κατανόηση και την αποκωδικοποίηση του ημερολογίου των Μάγια και εξετάζει τα επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν ότι ηλιακές εκλάμψεις, αλλαγές μαγνητικού πεδίου και άλλα εν δυνάμει καταστροφικά φυσικά φαινόμενα μπορεί πράγματι να λάβουν χώρα το 2012. Ο Ντέιβιντ Ντάγκλας διερευνά την ενδεχόμενη σημασία αυτών των φαινομένων αντλώντας τόσο από τη χαμένη σοφία των Μάγια όσο και από τις αντιλήψεις πνευματικών ηγετών των σύγχρονων Μάγια, οι οποίοι πιστεύουν ότι το έτος 2012 μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ανανέωση και τη ζωή του πλανήτη."
(από το εσώφυλλο του βιβλίου).

Με το ψυχολογικό δεδομένο ότι «πας υπερχρεωμένος ψάχνει τρόπους να ακυρωθούν τα χρέη του», οι Ελληνες εντρυφούν τα μάλα εσχάτως στην εσχατολογία περί 2012 που πυροδότησε η κυριαρχούσα αντίληψη για το ημερολόγιο των Μάγια. Βεβαίως το «ΒΗΜΑscience» έχει γράψει σχετικά, αλλά πολλοί θέλουν να δουν το θέμα στην πλήρη έκτασή του. Εύλογα λοιπόν οι εκδόσεις συναφών «ερμηνευτικών» βιβλίων έχουν πολλαπλασιαστεί στη χώρα μας. Ομολογώ ότι τα περισσότερα που έπεσαν στα χέρια μου ήταν από πρόχειρα ως... εμετικά. Ωστόσο η έκδοση της «Αλεξάνδρειας» για το ημερολόγιο των Μάγια δεν ανήκει σε αυτά.

Ο λόγος είναι κυρίως το ότι ο συγγραφέας του επέλεξε να μας δώσει – στο πρώτο τρίτο του βιβλίου του – το πλήρες ιστορικό και λαογραφικό υπόβαθρο του πολιτισμού των Μάγια, με τις τέχνες και την κοσμοθεωρία τους. Ετσι, όταν στο 4ο κεφάλαιο μπαίνει στην περιγραφή του ημερολογίου τους και μετά στην ανάλυση της «προφητείας τους», ο αναγνώστης έχει εγκλιματιστεί σωστά και δεν τελεί υπό την «αποκαλυπτική υστερία» που επιχειρούν να του καλλιεργήσουν άλλοι. Ο έτερος λόγος που το βιβλίο αυτό αξίζει είναι η ποιότητα της παράθεσης του περιεχομένου του: μέσα στο σκληρόδετο εξώφυλλό του εμπεριέχονται εξαιρετικές φωτογραφίες και διαγράμματα, που δύσκολα θα βρείτε στο Διαδίκτυο. Αν λοιπόν προτίθεστε να βάλετε στη βιβλιοθήκη σας – ή να κάνετε δώρο – ένα βιβλίο σοβαρής αναφοράς στα των Μάγια, ας είναι αυτό.

«ΒΗΜΑscience»Θα είμαι εκεί!


8ο "Θαλασσινό" Συνέδριο Bookcrossing
Είστε καλεσμένοι!

Released 7 yrs ago (6/28/2013 UTC) at 8th Greek BC Convention in Skyros - Σκύρος, Evia Greece

WILD RELEASE NOTES:

Θα είμαι εκεί!


8ο "Θαλασσινό" Συνέδριο Bookcrossing
Είστε καλεσμένοι!~~~~~ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ~~~~~
Καλωσήρθες στο BookCrossing!
Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!
Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, κλπ.) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου!

Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις. Επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον Ταξιδιωτικό Οδηγό BookCrossing και στο Ελληνικό Bookrossing wiki που θα σου λύσουν κάποιες απορίες για τη λειτουργία του site.

Για να αφήσεις σχόλιο (αρχικά να με ενημερώσεις ότι βρήκες το βιβλίο!), γράψε (επάνω αριστερά στο "Enter a BCID") τον κωδικό αριθμό που βρίσκεται στην ετικέτα μέσα στο βιβλίο, και πάτα "Go".
Ευχαριστώ, και καλή ανάγνωση!

Καλό ταξίδι βιβλιαράκι!
~~~~~ FOR THE NEXT READER ~~~~~
Welcome to BookCrossing!
Write if you want a short entry about how and where you found this book. You don’t have to register to this site to do so, you can remain anonymous.
Read the book if you wish and then help it continue its trip by leaving it in a public place (a bench, a coffee-shop table, a phone booth etc) for someone to find it the same way you did. You may even give it to a friend to read!

Journal Entry 3 by sakis21 at Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Tuesday, July 02, 2013
Με περίμενε μέσα στη goodie bag μου στο ξενοδοχείο AYRA, στο 8ο συνέδριο Bookcrossing στη Σκύρο

Journal Entry 4 by Katerina21 at Homesick café in Athens - Αθήνα, Attica Greece on Wednesday, April 05, 2017

Released 3 yrs ago (4/30/2017 UTC) at Homesick café in Athens - Αθήνα, Attica Greece

WILD RELEASE NOTES:

...

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.