Tuesday's gone

by French Nikki | Mystery & Thrillers |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by panost of Athens - Αθήνα, Attica Greece on 2/26/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
6 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by panost from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, February 26, 2013
ΤΡΙΤΗ
Για τη Φρίντα Κλάιν, οι μέρες γίνονται πιο σκοτεινές...

Η ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν έχει πιστέψει ότι δεν θα μπλεχτεί ξανά με τις υποθέσεις της αστυνομίας, όταν ένα πρωί ξυπνάει από κοφτά χτυπήματα στην πόρτα της. O επιθεωρητής Κάρλσον χρειάζεται επειγόντως τη βοήθειά της.

Σε διαμέρισμα του ανατολικού Λονδίνου ένα πτώμα σε αποσύνθεση βρίσκεται για εβδομάδες στον ίδιο χώρο με μια ψυχικά διαταραγμένη γυναίκα. Η αστυνομία δεν γνωρίζει καν ποιο είναι το θύμα ή πώς έχασε τη ζωή του, και όλες οι ελπίδες στρέφονται στη Φρίντα. Εκείνη, οπλισμένη με θάρρος, θα προσπαθήσει να διεισδύσει στο λαβύρινθο του μυαλού της γυναίκας.

Καθώς τα στοιχεία που συγκεντρώνονται οδηγούν προς έναν συγκεκριμένο άντρα, έρχονται στην επιφάνεια μια σειρά από τραγικές υποθέσεις και μια αλυσίδα από σκοτεινά κίνητρα. Την ίδια στιγμή η Φρίντα συνειδητοποιεί ότι ίσως η αλήθεια βρίσκεται γραμμένη στους τοίχους που ορθώνουν οι βαθύτεροι εφιάλτες της.

Αδυνατώντας να ξεχωρίσει την αλήθεια από το ψέμα, η ψυχοθεραπεύτρια πλησιάζει το δολοφόνο που δεν είναι διατεθειμένος να ρισκάρει την ελευθερία του. Και έχει ορκιστεί ότι όποιος τον αγγίξει θα έχει τη μοίρα των προηγούμενων θυμάτων του...

RING
elenaiah
feltre
taxidiarikopouli
mauvesirene
tiffany1972
nebula7
nitsol
maltrebus

Journal Entry 2 by panost at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, February 26, 2013
Το 2ο βιβλίο της σειράς με την ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν. Δυστυχώς από τις πρώτες σελίδες καταλαβαίνεις ότι πρέπει να είχες διαβάσει το 1ο βιβλίο της σειράς αλλά είναι αργά: η υπόθεση του βιβλίου έχει σκάσει στα μούτρα από τις πρώτες σελίδες, πεζά και ωμά, οπότε χάθηκε και η μαγεία της ατμόσφαιρας. Επομένως ΜΗ διαβάσετε το Tuesday's gone αν δεν έχετε διαβάσει το Blue Monday. Σε γενικές γραμμές το 2ο βιβλίο της σειράς προσφέρει ό,τι και το πρώτο: αγωνία, σασπένς, μια αντιπαθητικιά πρωταγωνίστρια και μια πρωτότυπη ιστορία δολοφονίας.

SPOILERS

Η Φρίντα Κλάιν εξακολουθεί να μη μου αρέσει (όπως γράφω και στο Blue Monday). Τώρα η θέση της χειροτερεύει απέναντί μου: εκμεταλλεύεται πάλι ένα άτομο για να πάρει το τελικό κλειδί της υπόθεσης στα χέρια της, βουτάει τον πρώην της που είχε φύγει για Αμερική και γύρισε στην Αγγλία για να παντρευτεί και μάλιστα τον βουτάει την ημέρα του γάμου του και τον ξαναβάζει στη ζωή της, έρωτα κάμνουσα μεθ' αυτού, δεν τα βλέπω καλά τα πράματα, σύντομα μάλλον θα επισκεφτεί συνάδελφο για να ξεμπλέξει τα συναισθήματά της και τη ζωή της.

Επίσης σε αυτό το βιβλίο δυστυχώς εμφανίζεται λιγότερο η σπιρτάδα και το πνεύμα του Γιόζεφ, μιας και στην αρχή λείπει στην πατρίδα του αλλά επιστρέφει με ένα μυστικό. Και δεν έχω καταλάβει ακόμη σε τι βοηθά στην εξέλιξη της πλοκής και στην ηθική βελτίωση της Φρίντα να απασχολεί σχεδόν όλο το βιβλίο η υστερική κατάσταση της ανηψιάς της μέσα σε μια διαλυμένη οικογένεια και να έχουμε οικογενειακά συμβούλια, εύθραυστες ισορροπίες μεταξύ κόρης, μάνας και νέου συντρόφου μάνας.

Η κατ' εξοχήν υπόθεση ανατρεπτική όπως πάντα, καλοδοσμένη όπως πάντα, ανατριχιαστική, μπλεγμένη. Ένα πτώμα σε αποσύνθεση. Ποιος είναι; Ποιος τον σκότωσε και γιατί; Πώς κατάφερνε να πείθει τα θύματά του να κάνουν το δικό του, αποσκοπώντας στο εύκολο κέρδος; Μήπως είχε συνεργό; Κι αυτός ο συνεργός, όταν καταλάβει ότι εγκατελείφθη από τον πάτρονά του, πώς θα αντιδράσει; Μήπως θα ακολουθήσει τα βήματά του; Αλήθεια, ο Ντιν Ριβ, ο σατανικός δίδυμος του 1ου βιβλίου γιατί χασκογελάει μέσα από τις σελίδες; Ναι, αναγνώστες μου, η Φρίντα Κλάιν οδηγείται στο συμπέρασμα ότι ο Ντιν Ριβ πήρε τη θέση του αδερφού του, τον οποίο σκότωσε για να τον παρουσιάσει ως Ντιν Ριβ και να γλυτώσει από την παγίδα του νόμου. Ακόμη χειρότερα, ο Ντιν Ριβ παρακολουθεί τη Φρίντα Κλάιν από τόσο κοντά, που της σώζει τη ζωή στο τέλος και της στέλνει μήνυμα ότι το έκανε "γιατί θέλει να είναι αυτός που θα της καταστρέψει τη ζωή"!

Σημειώσεις του Σπιρτούλη:
1) δεν υπάρχει συνέχεια και αλληλουχία με το 1ο βιβλίο της σειράς. Στο 1ο βιβλίο το ίδρυμα όπου εργάζεται η Φρίντα λέγεται Γουόρχάουζ και παραμένει αμετάφραστο ενώ εδώ το μεταφράσανε ως Αποθήκη. Στο 1ο βιβλίο ο συμπαθητικός φίλος της Φρίντα λέγεται Γιόζεφ ενώ εδώ μεταφράστηκε ως Τζόζεφ.

2) με κούρασε το γεγονός ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των σκηνών σε ένα κεφάλαιο. Δηλαδή σε ένα κεφάλαιο έχουμε π. χ. τρεις διαφορετικές σκηνές (η Φρίντα στο τμήμα, το θύμα στο δικό του χώρο, ο Τζόζεφ). Ε, δεν υπάρχουν διαχωρισμοί μεταξύ αυτών των ενοτήτων, στα κεφάλαια έχουμε ενιαία ροή κειμένου και συνεχείς παραγράφους, δεν χωρίζονται οι επιμέρους ενότητες ούτε με ευκρινές κενό ούτε με αρχή παραγράφου πιο έξω από τις επόμενες για να καταλάβει ο αναγνώστης ότι τώρα διαβάζει άλλη ενότητα. Αυτό κουράζει και ξαφνιάζει γιατί λόγω του ενιαίου κειμένου ο αναγνώστης δε συνειδητοποιεί ότι διαβάζει κάτι άλλο.

To elenaiah. .

Journal Entry 4 by elenaiah at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Monday, April 01, 2013
Από τη συνάντηση του Μαρτίου,μόλις τελειώσω το πρώτο μέρος,θα ακολουθήσει το δεύτερο!

Journal Entry 5 by elenaiah at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Friday, April 12, 2013

Released 7 yrs ago (4/12/2013 UTC) at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Αν και είχα και άλλα ρινγκς που τα παρέλαβα πρωτύτερα,διάβασα αυτό που είναι η συνέχεια του Blue Monday.Ακριβώς το είδος βιβλίων που απολαμβάνω,αστυνομικά ψυχολογικά!Καλύτερο από το πρώτο μέρος,καθόλου κουραστικό,ίσα ίσα που η ροή ήταν πολύ πετυχημένη,το ένα κεφάλαιο σε έφερνε ανάλαφρα στο επόμενο.Και πολλές ιστορίες μπλεγμένες μαζί,χωρίς να γίνονται κουβάρι,υπήρχε και συνέχεια από την υπόθεση του πρώτου βιβλίου και αναφορά στα προσωπικά των πρωταγωνιστών για να γίνει λίγο πικάντικο.Πολύ καλό!

Journal Entry 6 by feltre at Zografou - Ζωγράφου, Attica Greece on Sunday, April 28, 2013
Αστυνομικό και ψυχοθεραπεύτρια... δε μπορούσα να περιμένω, το διεκδίκησα και το πήρα. Ας με συγχωρήσουν αυτοί που τους έφαγα τη σειρά.

Journal Entry 7 by feltre at Zografou - Ζωγράφου, Attica Greece on Thursday, May 16, 2013
Απολαυστικό, όπως και το πρώτο, με καλή πλοκή και μπόλικο σασπενς. Με ενόχλησε κι εμένα το πέρασμα σε διήγηση άλλου προσώπου χωρίς εμφανή διαχωρισμό.

Καλέ Σπιρτούλη, δεν παντρευόταν ο πρώην της, η αδερφή του παντρευόταν.

Journal Entry 8 by feltre at Koukaki - Κουκάκι, Attica Greece on Friday, May 24, 2013

Released 7 yrs ago (5/26/2013 UTC) at Koukaki - Κουκάκι, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Next!

Journal Entry 9 by taxidiarikopoul at Koukaki - Κουκάκι, Attica Greece on Wednesday, July 17, 2013
Περίεργο! Ξέχασα να το δηλώσω και κάποιοι έπαθαν ψυχικό κάι κάι ...

Journal Entry 10 by taxidiarikopoul at Koukaki - Κουκάκι, Attica Greece on Sunday, August 18, 2013

Released 6 yrs ago (8/25/2013 UTC) at Koukaki - Κουκάκι, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Διαβαζόταν εύκολα και με αμείωτο ενδιαφέρον.
Ξαναέμεινα με την απορία για το γρίφο της ψυχοθεραπεύτριας. Από δω το γυρίζουν οι συγγραφείς από κει το γυρίζουν, δεν αποκαλύπτουν τι έχει συμβεί στο παρελθόν της και έχει βγει τέτοιο στραβόξυλο. Θα με αναγκάσουν να διαβάσω όλα τα βιβλία για να το μάθω επιτέλους. Αλλά τι μύτη αυτή η κοπέλα! Χειρότερα από το πρώτο βιβλίο! Όλα τα ψυχανεμίζεται, όλα τα καταλαβαίνει ... Μόνο το πασιφανές της αλλαγής των διδύμων δεν υποπτεύθηκε κι ας την είχαν ξανακοροϊδέψει στο πρώτο βιβλίο.
Σε σύγκριση με τα ανάλογα βιβλία των Σκανδιναβών το δίδυμο υπολείπεται αισθητά.

Σημ. Αν αυτό είναι λίστα εγώ είμαι καρδινάλιος και όχι ταξιδιάρικο πουλί.

Journal Entry 11 by TIFFANY1972 at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Sunday, August 25, 2013
Από τη σημερινή μηνιαία συνάντηση των Αθηναίων μπουκροσίων.

Θα το διαβάσω σε... τρία τέρμινα, λόγω του σωρού των "δαχτυλιδιών" που προηγούνται :-)

Ευχαριστώ πολύ!!!

Journal Entry 12 by TIFFANY1972 at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Friday, February 28, 2014
Επιτέλους, ήρθε η σειρά του βιβλίου αυτού. Διάβασα τις τελευταίες 5-6 σελίδες πριν κάνα δίωρο.
Προσπάθησα να το τελειώσω όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Υποθέτω ότι 4 μέρες συνολικά είναι καλό σκορ...

Πολύ καλογραμμένο και με πολλές (και ολίγον φρικιαστικές) λεπτομέρειες για τα πτώματα (ω, ναι, δεν είναι μόνο ένα.... :-Ρ)
Όσο για το τί συνέβη στην 37-38χρονη Φρίντα (αναρωτιέμαι πώς δεν κατάλαβες, αγαπημένε μου panost, ότι δεν ήταν μεσόκοπη - φαινόταν ξεκάθαρα και στα 2 βιβλία από την περιγραφή της σιλουέτας και του όλου στυλ της ότι επρόκειτο για μια νέα γυναίκα...), αναφέρεται στις τελευταίες σελίδες ---> έχει να κάνει με το χαμό του μπαμπά της και ό,τι αυτό επέφερε στην ψυχολογία της, ώστε να προσπαθεί να σώσει όσους αισθάνεται ότι κινδυνεύουν.

Αν η λίστα είναι σωστή, θα το δώσω στη γλυκιά μωβ σειρήνα, πιθανότατα από βδομάδα...

Journal Entry 13 by mauvesirene at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Wednesday, April 09, 2014
Από την Tiffany με αγάπη! Μέσα στην τσάντα του μπάνιου -που φέτος θ'αρχίσουν νωρίς- μαζί με φραπέ και σάντουιτσ-παντόφλα παραλίας!

Journal Entry 14 by mauvesirene at Metamorfosi - Μεταμόρφωση, Attica Greece on Friday, October 03, 2014
Ετσι μου'ρχεται να τα κόψω τα αστυνομικά! Υποτίθεται ότι είναι ένα εύληπτο είδος λόγου, σαν ανάγνωσμα κατατάσσεται στην παραλογοτεχνία μάλιστα. Εδώ κοντεύω να κρατάω σημειώσεις για να θυμάμαι ποιός είναι ποιός. Πολύ ύποπτοι και πολύ τρέλλα βρε παιδί μου. Πολύ τρέλλα. Επίσης τι καινοτομία είναι αυτή να μην διαχωρίζονται μέσα στο ίδιο κεφάλαιο με αστεράκια αυτά που αφορούν άλλον αφηγητή - όπως επισημαίνουν και οι προηγούμενοι? Στο αντίγραφό μου έχω διορθώσει αυτή την -σκόπιμη μάλλον - παράλειψη της έκδοσης. Το πρώτο μέρος της τρίλογίας μου άρεσε πολύ περισσότερο.

Journal Entry 15 by elenaiah at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Saturday, December 20, 2014
Απο panost!

Journal Entry 16 by elenaiah at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Monday, February 23, 2015
Γιατί μου αρέσει πολύ!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.