Ο ωκεανός στο τέλος του δρόμου

8th Greek BC Convention!!
by Neil Gaiman | Literature & Fiction |
ISBN: 9786185049102 Global Overview for this book
Registered by winga1phawing of Ilioupoli, Attica Greece on 2/24/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by winga1phawing from Ilioupoli, Attica Greece on Sunday, March 30, 2014
Σάσεξ, Αγγλία. Ένας μεσήλικας επιστρέφει για μία κηδεία στο μέρος όπου ζούσε όταν ήταν παιδί. Παρόλο που το παλιό του σπίτι δεν υπάρχει πια, κάτι τον οδηγεί στο αγρόκτημα στο τέλος του δρόμου, όπου, όταν ήταν επτά ετών, συνάντησε ένα πολύ παράξενο κορίτσι, τη Λέτι Χέμπστοκ, τη μητέρα και τη γιαγιά της. Έχει χρόνια να σκεφτεί τη Λέτι, αλλά, καθώς κάθεται στη λιμνούλα (μια λιμνούλα που εκείνη έλεγε πως ήταν ωκεανός) πίσω απ' την ετοιμόρροπη αγροικία, κατακλύζεται από ξεχασμένες αναμνήσεις. Και το παρελθόν παραείναι παράξενο, τρομακτικό και επικίνδυνο για να έχει συμβεί σε οποιονδήποτε, πόσο μάλλον σ' ένα αγοράκι.

Σαράντα χρόνια νωρίτερα, ένας άντρας αυτοκτόνησε μέσα σ' ένα κλεμμένο αυτοκίνητο σ' αυτό το αγρόκτημα στο τέλος του δρόμου. Σαν το φυτίλι σ' ένα πυροτέχνημα, ο θάνατος του πυροδότησε μια βόμβα, που η έκρηξη της έφερε απρόβλεπτα αποτελέσματα. Το κακό άρχισε να τριγυρνάει ελεύθερο, πράγμα τρομακτικό και εντελώς ακατανόητο για ένα μικρό αγόρι. Και η Λέτι -μαγική, καθησυχαστική, σοφή για την ηλικία της- υποσχέθηκε να τον προστατέψει, με οποιοδήποτε κόστος.

Ένα πρωτοποριακό έργο από έναν μετρ του είδους του, "Ο ωκεανός στο τέλος τον δρόμου" ξεδιπλώνεται με σπάνια ευαισθησία προς ό,τι μας κάνει ανθρώπινους, και φανερώνει τη δύναμη που έχουν οι ιστορίες να αποκαλύπτουν το κακό γύρω μας και εντός μας και να μας προστατεύουν απ' αυτό. Είναι ένας συνταρακτικός, τρομακτικός και ελεγειακός μύθος, λεπτοκαμωμένος όσο τα φτερά μιας πεταλούδας και απειλητικός όσο ένα μαχαίρι σ' ένα σκοτεινό στενό.
(από το οπισθόφυλλο / biblionet.gr)

Εκδόσεις Σελήνη 2013, μετάφραση: Μαρία Έξαρχου, πρωτότυπος τίτλος: Neil Gaiman: The ocean at the end of the lane.
[BC data: Ο ωκεανός στο τέλος του δρόμου / Neil Gaiman / ISBN: 9786185049102 / Literature & Fiction / Registration date: 30Mar2014]

Ευχαριστώ dragongrrrr, koishii, panigirtzou!

Journal Entry 2 by winga1phawing at Ilioupoli, Attica Greece on Sunday, September 07, 2014
Είναι κάποια βιβλία που από την πρώτη σελίδα τους νιώθεις ότι κάτι καταπληκτικό συμβαίνει, ότι και το γράψιμο και η ιστορία είναι υπέροχα. Είναι κάποια βιβλία που σε κάθε σελίδα σε κυριεύει ένας εσωτερικός φόβος, μια αγωνία για την επόμενη σελίδα. Είναι κάποια βιβλία που από την αρχή μαντεύεις την κατάληξη, αλλά θέλεις να μάθεις πώς και γιατί. "Ο ωκεανός στο τέλος του δρόμου" είναι ένα τέτοιο εντυπωσιακό βιβλίο. Ξεκίνησα να το διαβάζω και δεν το άφησα παρά μόνο όταν το τελείωσα σε μερικές ώρες.

Ένα υπέροχα τρομακτικό παραμύθι (ελπίζω), μια ιστορία που δένεσαι με τους ανθρώπους της (εντάξει, με τους καλούς), μια ιστορία με απίστευτα μικρές λεπτομέρειες της παιδικής σου ζωής (π.χ. οι μπίλιες με το φυλλαράκι), μια ιστορία γραμμένη έτσι ώστε όλα να φαντάζουν πραγματικά, ακόμα και τα εξωπραγματικά.
Μερικές στιγμές ένιωσα ότι ο τρόμος που δημιουργεί αυτό το βιβλίο είναι σαν το "Αυτό" σε συμπυκνωμένη μορφή· ίσως να είμαι υπερβολικός, ίσως να φταίει το ότι πρόκειται για παιδιά, αλλά πώς να γλιτώσεις όταν είσαι σίγουρος ότι οι μεγάλοι δεν θα σε πιστέψουν;

Από τα βιβλία που εύχομαι να θυμάμαι για καιρό, ελπίζοντας ο ωκεανός να γιατρέψει τις πληγές των Χέμπστοκ.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.