Minne tytöt kadonneet

by Leena Lehtolainen | Mystery & Thrillers | This book has not been rated.
ISBN: 9789513156251 Global Overview for this book
Registered by wingduffeliwing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 2/9/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
7 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingduffeliwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, February 09, 2013
Tammi 2010

Leena Lehtolaisen Minne tytöt kadonneet on mukaansatempaava ja väkevä kuvaus tämän ajan monikulttuurisesta Suomesta ja perinteiden törmäyksestä. Se on matka arkeen jota määrittävät vanhat uskomukset ja ihmismieleen juurtuneet tapakäsitykset. Kuka on oikeassa tilanteessa jossa on kaksi totuutta?

Journal Entry 2 by wingduffeliwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, March 11, 2013

Released 6 yrs ago (3/11/2013 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hyviä ja jännittäviä lukuhetkiä!

Journal Entry 3 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, March 11, 2013
Kuulin kerran Lehtolaisen juttelevan tämän kirjan taustoista, joten on mukava lukea itse tarinakin. Kiitos kirjasta, Duffeli!

Journal Entry 4 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, May 14, 2013
Arvasinhan minä, että välillä saa kiristellä hampaita tätä lukiessa, ei niinkään itse kirjan tarina vuoksi vaan siksi että tietää tällaista oikeastikin tapahtuvan aivan eläville naisille ja tytöille. Eivätkä kaikki heistä elävinä pitkään säilykään. ÄRRH!
Kirja oli joka tapauksessa jännittävä ja mukaansa tempaava vaikka verenpainetta välillä nostattikin. Tämä on kyllä paras Lehtolainen tähän saakka.

Minulla on pari muutakin Lehtolaisen kirjaa hyllyssä, mutta luin tämän ensin koska tällä voi olla ottajia, vaikka ei toivelistalta löytynytkään.

Journal Entry 5 by wingAnneliswing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, May 14, 2013

Released 6 yrs ago (5/14/2013 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Vein kirjan miittiin Sokokselle. Uusi koti taisi löytyä.
Lukuiloa!

This is my # 30 in
"KEEP THEM MOVING 2013" Challenge arranged by Booklady331.

Journal Entry 6 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, May 14, 2013
Juu, uusi tilapäiskoti löytyi, kiitos Annelis ja duffeli :) Aakkoshaastetta varten mulla oli jo yksi Lehtolainen odottamassa ja tänään nappasin Vallilan kirjastosta Lehtolaisen Tuulen puolella, jota jo miittiin mennessäni hieman aloittelin.

Tätä kirjaa olen joskus hypistellyt kaupan hyllyssäkin mutta pienen harkinnan jälkeen jättänyt pokkarin kuitenkin kauppaan. Sen verran naisasianaista ja ihmisoikeusaktivistia minusta edelleen löytyy, ja ottaen huomioon aiempi asumiseni ja kokemukseni muslimimaasta (10 vuotta), että en ole ihan varma, onko minulle hyväksi lukea tätä.. Näissä asioissa kantani on - ainakin toistaiseksi - hyvin yksioikoinen: mikään uskonto tai kulttuuri ei saa toimia laillisen alistamisen, hyväksikäytön ja väkivallan välineenä ja antaa toiselle oikeuden riistää joltakulta toiselta (lue: naiselta) tasa-arvo ja ihmisarvo. Saas nähdä, mitä sanon kirjan luettuani ;)

Journal Entry 7 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, June 07, 2016
Varattu Piikulle Toivelistahipassa. Turun suuntaan on menossa muitakin kirjoja, pitää koettaa lukea tämä niin, että saan ne kaikki eteenpäin samalla kertaa ;)

Edit 2.2.2017: Aloitin kirjan lukemisen vihdoin eilen. Olen sivulla 54, eiköhän tämä tule viikonlopun aikana luetuksi :)

Journal Entry 8 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, February 05, 2017

Released 2 yrs ago (2/5/2017 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

**Spoilausvaara!**


Luin kirjan loppuun tänään ja vaikka olen tainnut aiemmin lukea vain yhden Lehtolaisen dekkareista (selaillut olen useampaa ja kirjojen takakansiesittelyt ovat tuttuja), veikkaanpa, että tämä on niistä paras. Se on sikäli hyvin lohdullista, että nytpä ei tarvitse laittaa niitä 26 muuta luettavien listalle ;)

Heti lukemisen jälkeen päällimmäisenä oli ajatus siitä, että maahanmuuttajien tarinat ja kohtalot ovat aivan samalla tavalla yksilöllisiä ja erilaisia kuin kantasuomalaistenkin, kuten tässä muslimityttöjen katoamisten ja yhden tytön surman kohdalla ilmeni. Asiat eivät ole mustavalkoisia kummankaan ryhmän kohdalla eikä se ilmeisin vastaus ole välttämättä aina oikea.

Lehtolaista arvostan kyllä siitäkin syystä, että hän käyttää johdonmukaisesti sanaa "häpeämurha", vaikka ei tuo sana kovin paljon "kunniamurhaa" parempi olekaan. Senhän voi aivan liian helposti tulkita niin, että uhri on se, jolla on hävettävää ja joka ansaitsi häpeänsä takia kuolla.

Kirjassa ei onneksi ollut muutaman muun viime aikoina lukemani kirjan tapaisia muslimikulttuurin vastenmielisimpien ja sairaimpien "perinteiden" kuvauksia. Paljon tosin käy ilmi rivien välistäkin ja kyllähän tyttärensä surmaamista sureva äiti kuitenkin pitää sukulaismiesten yhdessä sopimaa murhaa pahempana sitä asiaa, että tyttö ei ollut tapettaessa neitsyt.

No, tämän kaiken keskellä me nyt kuitenkin elämme, ei islamista pysty kukaan kantasuomalainenkaan enää eristäytymään. Kysymys on vain siitä, mitä teemme ja miten reagoimme, miten tärkeinä pidämme omia arvojamme. Vaikka Heini oli kirjassa täysin hakoteillä ja toimillaan vaaraksi muille, hänen kysymyksensä kyllä pysäytti. "Haluatko naispuolisten lapsenlapsiesi jäävän vaille koulutusta?" Eikä tässä tarvitse edes odottaa sukupolvien ajan vaan tuo on jo nyt todellisuutta "monikulttuurisissa" perheissä Suomessakin. (Monikulttuurisuus on tässä hipsuissa sen vuoksi, että kokemani perusteella yksi kulttuuri on näissä perheissä aina se vahvempi.) Olen saanut kokea tämän läheltä, kun ystäväni alle kouluikäinen tytär kaapattiin Suomesta arabimaahan ja jätettiin sinne lapsen äidille mitään asiasta kertomatta täysin vieraiden ihmisten luo pieneen kylään alkeellisiin olosuhteisiin, jotta hänestä ei kasvaisi täällä "huonoa naista". Lisää surullisia muistoja tuli mieleen kirjan loppupuolella, kun siinä mainitaan Shukupolli, Kauppakeskus Sellossa Espoossa joukkomurhan vuonna 2009 tehnyt Kosovon albaani.

Osallistun kirjalla Alejandan Suomalaiseen lukuhaasteeseen sekä Pamina_81:n Helmet-lukuhaasteeseen 2017 (kohta 2. Kirjablogissa kehuttu kirja).

Pidin kirjasta niin paljon, että kävin jo kesken lukemisen pari päivää sitten ostamassa toisen kappaleen siitä omaan hyllyyni, kun olin nähnyt sen kirja-alessa :) Tämä lähtee tänään kirjakon matkaan ja viikon päästä Tampereen kautta Turkuun :D Kiitokset kuriireille ja mielenkiintoisia lukuhetkiä Piikulle!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Journal Entry 9 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, February 07, 2017
Kuriiri kurkkii kassiin.

Journal Entry 10 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, April 23, 2017
Nyt kyllä vähän nolottaa, en ole näköjään merkinnyt tätä kirjaa saaduksi, vaikka se on ollut hallussani jo jonkin aikaa. Kiitokset ja terveiset Taryalle näin jälkikäteen.

Kyllähän tämä kirja herätti ajatuksia, mutta osa juonenkäänteistä tuntui hiukan liian vauhdikkailta ollakseen totta. Ajankohtaisia aiheita yhtä kaikki, lukemisen arvoinen tarina.

Released 2 yrs ago (5/6/2017 UTC) at Kauppiaskatu in Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja lähtee bookcrossareiden kierrätysmiittiin etsimään seuraavaa lukijaa.

Released 2 yrs ago (5/15/2017 UTC) at Antikvariaatti Omituiset opukset in Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Tytöt löytyvät ainakin hetken aikaa Omituisten kirjanvaihtohyllystä! Käy nappaamassa mukaasi!

Journal Entry 13 by wingpippiswing at Kahvila Amurin Helmi in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, October 01, 2017

Released 1 yr ago (10/1/2017 UTC) at Kahvila Amurin Helmi in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja lähti syysajelulle ja odottaa nyt lukijaa herkkutuoksujen keskellä, heti ovensuussa kulmapiirongilla!

Journal Entry 14 by wingAnonymousFinderwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, May 10, 2018
Amurin kahvilasta luettavaksi kesään mennessä

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.