Lahjat

by Riina Katajavuori | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9524596032 Global Overview for this book
Registered by wingTarnawing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 2/9/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTarnawing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, February 09, 2013
Kolmas painos. Loisto-pokkarit. Tammi, Helsinki 2004/2006. Nidottu, 221 sivua.
Kansi: Markko Taina.

Oliskohan kirpparilta. Sellaisella kirja näkyy ainakin olleen myynnissä.

Takakansi:

Runeberg-ehdokas 2005YLI KOLMIKYMPPISENÄ
Tuulia huomaa olevansa kahden lapsen äiti ja kaiken lisäksi kotiäiti, joka on saanut kehityspsykologisen herätyksen: lapsen on hyvä olla kotihoidossa 3-vuotiaaksi asti. Mutta millaisen äidin hoidossa? Millainen äiti Tuulia on? Se selviää vain kokeilemalla, ja ottamalla oppia naapuruston viisaista naisista.
Lasten puhe ja kysymykset täyttävät päivät ja vaimenevat vasta illalla, kuin etääntyvän moottoriveneen prutkutus hiljaisella järvellä.
Koskaan aiemmin Tuulia ei ole tuntenut itseään ja ratkaisujaan näin poliittisiksi. Hoitovapaalla hän kohtaa myös uudella tavalla ympäröivän yhteiskunnan ja oman uratietoisuutensa. Kuin varkain Tuulia kaivaa tutkijan työpaperit esiin heti kun päiväuniaika koittaa.

”Kirja, jonka ei soisi loppuvan.”
— Pia Sievinen, Kotivinkki


Riina Katajavuori Tammen sivuilla
Riina Katajavuori Wikipediassa

Journal Entry 2 by wingTarnawing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, March 23, 2013
Lahjat on pienten lasten äidin kirja, ei minun. Sinänsä hassua, että tulin peräkkäin lukeneeksi loppuun kaksi lapsiperheen elämää ja ennen kaikkea vanhemmuutta kuvaavaa opusta. Isän näkökulmaa valottavaan Melomiseen verrattuna Lahjat sujui loppua kohden liki vauhdikkaasti, mutta aika moneen kerran ehdin kyllä senkin parissa puutua. Vaan minäpä en olekaan pienten lasten kotiäiti. Sellaiselle tämä kirja saattaisi olla suoranainen aarre.

Journal Entry 3 by wingTarnawing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, May 29, 2013

Released 5 yrs ago (5/29/2013 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Palkintokaapista poimit. Hyviä lukuhetkiä ja oikein ihanaista kesää!

Journal Entry 4 by tuittupeppi at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland on Thursday, May 30, 2013
Luulen, että tämä saattaa olla minulle juuri se aarre :) Tämä oli siis VPK:sta juuri se "must"-kirja, mikä oli ehdottomasti valittava! Kiitos Tarna ja mukavaa kesää myös sinne TRE:lle!

Journal Entry 5 by tuittupeppi at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland on Thursday, September 26, 2013
Odotukset olivat ehkä liian korkealla tämän kirjan suhteen, sillä petyin jonkin verran. Odotin sama(i)stumista kirjan päähenkilöön Tuuliaan, mutta kun ei niin ei. Toki hetkittäin tuli kohtia, jotka tuntuivat itsestänikin tutuilta, mutta pääasiassa kirja tuntui jotenkin kaukaiselta ja kirjan aikakausi viittasi kyllä enemmän menneeseen kuin nykyisyyteen. Suurin osa viitatuista lastenlauluista ym. olivat minulle tuntemattomia (minun piti muun muassa googlata Margret Rettichin Mikko ja Minna-kirjat, vain yksi esimerkki mainitakseni). Hottentotti nyt sentään oli kuitenkin minullekin tuttu :)
Sitä vastoin riemastuin, kun tunnistin Ultra Bran sanoitusta kirjassa ja silloin hämmennyin taas kun aloin miettiä, mitä aikakautta tässä nyt sitten oikein eletään. Samoin Sopranos-viittaus hämmensi "uutuudellaan".

Googlasin kirjailijan syntymävuoden ja huomasin, että hän on minun ja äitini välistä (hän on siis kokenut äitiytensä minun äitini ja minun välissä) ja se taas varmaan sitten vaikuttaa myös lukukokemukseeni, kun ei oikein mistään saanut otetta. Kirjailijan muistikuvat omasta lapsuudestaan ovat siis lähempänä äitini lapsuutta (ja ehkä myös hänen muistojaan lapsuudestaan?) ja ne tuntuivat minusta hieman kaukaisilta. Ja vielä kun olen nyt lukenut tuoreempaakin äitikuvausta, niin tästä tulee mieleen reliikki (muistaakseni kirjassa jossain kohtaa käytettiin tätä sanaa, kun muisteltiin lasten leikkikehiä).
En myöskään ymmärtänyt kirjan jäsentelyä, mielestäni luvut jotenkin pomppivat ja olivat irtonaisia eikä niistä oikein tullut loogista jatkumoa.

Lisäksi odotin ehkä enemmän jotain uraäidin tykitystä ja muistaakseni kirjan alussa ei hirveästi äidin "uraa" edes tuotu esille. Kysehän oli akateemisesta urasta, mikä ehkä ei myöskään osaltani edesauttanut samaistumistani kirjan Tuuliaan (itselläni kun ei ole akateemista koulusta). Lähdeviitteet kirjan lopussa paljastavat myös akateemisuuden (mielestäni kaunokirjallisuudessa kun ei viitteitä/lähteitä lastenlauluihin ym. välttämättä edes mainita).

Tämä ehkä myös saivartelua, mutta jotenkin myös kirjan henkilöiden nimet tuntuivat kaukaisilta, esim. Inessa. Siis sisarukset Henrik, Tuulia ja Inessa? Ja lapset Pate ja Kanerva? Mutta tämä tosiaan saivartelua, pakko oli vaan mainita.

Muistiinpanoja en lukemisen aikana tehnyt eli ehkä jotain jäi vielä mainitsematta, mutta tämä riittäköön nyt. En voi siis vilpittömästi suositella kirjaa, mutta ehkä joku muu pitää tästä enemmän kuin minä?

***

Varattu VPK2-kierrokselle.

Released 5 yrs ago (11/20/2013 UTC) at Paavolan terveysasema in Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja vapautuu osana Appelsiinin 52 viikkoa-vapautushaastetta (teemana Lapsen oikeuksien päivä 20.11.) Paavolan terveysaseman katutason äitiysneuvolalääkärin vastaanoton odotusaulaan (Kauppakatu 14, 1. krs.).
bcbc

KIRJAN LÖYTÄJÄLLE


Kiitos, että otit tämän kirjan mukaasi! Ilahdutathan kirjan aiempia lukijoita tekemällä tähän merkinnän, jossa kerrot kirjan löytymisestä.

Mikäli luet kirjan, voit halutessasi tehdä uuden merkinnän ja kertoa, mitä pidit lukemastasi. Jatkossa voit pitää kirjan itselläsi tai antaa sen jatkaa matkaansa.

Jos innostuit bookcrossing-toiminnasta, käväise sivuston yläreunassa rekisteröitymässä jäseneksi. Jäsenyys on ilmaista! Jos haluat jatkossa seurata tämän kirjan kulkua, kirjaudu käyttäjätunnuksillasi sivustolle ja tee BCID-tunnuksen avulla tähän uusi merkintä.Lukuiloa!


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.