Moniääninen Intia - Kirjoituksia historiasta, kulttuurista ja identiteetistä

by amartya sen | Nonfiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingBlackDevilwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 2/1/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingBlackDevilwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, February 01, 2013
Esittely kustantajan sivuilta:

"Moniääninen Intia. Kirjoituksia historiasta, kulttuurista ja identiteetistä on kokoelma Amartya Senin esseitä Intiasta. Sen on Nobel-palkittu intialainen taloustieteilijä, jonka akateemisia saavutuksia arvostetaan suuresti ympäri maailmaa. Tämä esseekokoelma on länsimaisittain ainutlaatuinen näköala Intiaan, sillä useimmat meillä julkaistut Intiaa käsittelevät kirjat ovat länsimaisten kirjoittamia.

Kokoelma sisältää 16 esseetä, joissa Sen käsittelee intialaista taidetta, kirjallisuutta, politiikkaa ja historiaa. Kirjan kantava teema on Intian kulttuurinen ja kielellinen moninaisuus, mikä on Senin mukaan toiminut poikkeuksellisen hedelmällisenä kasvualustana tieteelle, taiteelle ja demokratialle. Toinen keskeinen teema on länsimaissa yleiset stereotyyppiset näkemykset Intiasta; Sen kumoaa vallalla olevan näkemyksen mystisestä Intiasta, jossa tärkein vaikuttaja on uskonto ja osoittaa, että Intiassa on jo tuhansien vuosien ajan kukoistanut voimakas logiikan, analyysin ja argumentoinnin perinne.

Sen kirjoittaa myös siirtomaavallasta, intialaisesta luokkayhteiskunnasta, intialaisten maastamuutosta, naisten ja miesten asemasta Intiassa ja valtion ydinaseohjelmasta. Hän tuomitsee jyrkästi intialaisen hindunationalismin, joka pyrkii muuttamaan Intian hinduvaltioksi ja monista maanmiehistään poiketen ylistää maan muslimikulttuuria. Viimeinen essee kokoaa yhteen kirjan muut kirjoitukset ja kuvaa intialaista identiteettiä 2000-luvun maailmassa.

Moniääninen Intia on ainutlaatuinen kirja Intiasta, miljardin ihmisen kansakunnasta jonka asema maailmanpolitiikassa ja -taloudessa ja kulttuurivaikuttajana kasvaa jatkuvasti. Kirja tarjoaa poikkeuksellisen tarkkanäköisen kuvan Intiasta 2000-luvun muuttuvassa maailmassa.

Kirja on lähestulkoon pakollista luettavaa kaikille Intiasta kiinnostuneille – niin (nojatuoli)matkailijoille, akateemikoille kuin kaupallisen alan ihmisillekin.

Kirjailija:
Amartya Sen (1933-) on maailmankuulu taloustieteilijä, joka tunnetaan etenkin köyhyyteen, nälänhätään ja hyvinvointitalouteen pureutuvista tutkimuksistaan. Sen sai ensimmäisenä aasialaisena taloustieteen Nobel-palkinnon vuonna 1998. Nykyään Sen työskentelee professorina Harvardin yliopistossa. "

-----

Alkuteos: The Argumentative Indian : Writings on Indian History, Culture and Identity
Suom.: Tiina Wikström 2007, sid. kovakantinen, 460 s.

Journal Entry 2 by wingBlackDevilwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, February 02, 2013

Released 7 yrs ago (2/3/2013 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tarnan toivelistalta bongattu, joten olepa hyvä, lukuiloa! :)

Journal Entry 3 by Tarna at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, February 04, 2013
Ihana Esko! Ja Ballyn ratsu.... D Asiaan eli kirjaan, kunhan tuosta tokenen. . . .

Olipahan yllätys! Herkku suoraan toivelistalta, eikä edes mikä tahansa wishlist-kirja vaan sellainen, jota en koskaan kuvitellut saavani keneltäkään räpäkkinä. Ihan mahdottomasti kiitoksia, BD! Kuin myös juttutuokiosta miitin jälkeen.
Moniääninen Intia houkuttelee hurjasti. Illalla jo lueskelin sitä sieltä täältä. Mutta. Kun on jo Palkintokaappiin laitettavaa melkoinen pino luettavana... Nyyh.
Anteeksi, muuten, että teen saapumismerkinnän vasta nyt. En ehtinyt koneelle aikaisemmin.

Journal Entry 4 by Tarna at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, July 02, 2018
Oli vallan kiintoisaa ja väliin vielä kiintoisampaa. Eniten kiinnostuin aiheista, jotka minua muulloinkin innostavat: kulttuuri ja identiteetti. Kaikeksi osaksi kaksi kirjan neljästä osasta käsitteli juuri kulttuuri- tai identiteettikysymyksiä. Välillä kieltämättä vähän puuduin Senin äityessä oikein kunnolla luennoimaan. Pääosin kirja oli kuitenkin ihan mukavasti luettavaa. Kiitos, BD!
Tarjosin kirjaa eräälle kanssakrossaajalle, mutta Intia ei häntä oikein sytyttänyt. Postittamaan en näin painavaa kirjaa rupea, joten taidanpa vapauttaa sen villisti johonkin sopivaan vaihtohyllyyn.

Lisäys: Kansikuva on minusta varsin häiritsevä. Pidän sen värikkyydestä – ihmisistä, kylteistä jne. – ja pidän kuvan keskiössä olevista kahdesta riksassa istuvasta miehestä. Mutta mitä ihmettä tuo päätös mies touhuaa riksan takaosassa? No, totta puhuen hän saa puuhata ihan mitä tahansa. Minua kiusaa se, ettei hänellä näytä olevan päätä. Nappasiko kuvaaja tosiaan vain yhden kuvan? Olisi edes ottanut sen parikymmentä sekuntia aikaisemmin tai myöhemmin.

Released 2 yrs ago (7/20/2018 UTC) at Pääkirjasto Metso, vaihtohylly/ book swap in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:


LÖYTÄJÄLLE:

Kiitos, että nappasit tämän kirjan mukaasi ja tulit vielä vilkaisemaan sen matkapäiväkirjaa!
Tieto siitä, että kirja on hyvissä käsissä, on minulle tärkeä. Siksi pyydän sinua kertomaan, että se on sinulla. Toivon myös, että luettuasi kirjan poikkeat täällä uudestaan ja kirjoitat mietteitäsi lukemastasi. Sinun mielipiteesi kiinnostaa minua. :) Samalla voit myös kertoa mahdollisista jatkosuunnitelmistasi kirjan varalle.

Jää ihmeessä vielä hetkeksi ja tutustu BookCrossingiin. Sivustolla on useita kielivaihtoehtoja, mm. suomi. Kielen voit vaihtaa vihreässä yläpalkissa keltaisen Go-nappulan oikealla puolella olevan pudotusvalikon avulla.
Jos olet kiinnostunut BookCrossingista, ja haluaisit tutustua siihen suomen kielellä, kurkkaapa myös näiden linkkien taakse:
* suomenkielinen keskustelufoorumi http://www.bookcrossing.com/forum/30
* suomalainen Wikipedia-artikkeli BookCrossingista osoitteessa http://fi.wikipedia.org/wiki/Bookcrossing
Jos harrastuksemme kiinnostaa sinua, liity toki jäseneksi. Olet tervetullut mukaan joukkoomme nyt tai myöhemmin.

LUKUILOA!!!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.