Ajojahti

RIDING TO FREEDOM!
by Liza Marklund | Mystery & Thrillers |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by BlackDevil of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 1/18/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
6 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by BlackDevil from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, February 2, 2014
Solsidanin hienostoalueella asuva liikemies ja entinen kristillisdemokraattinen poliitikko Torsten Lerberg löydetään kotoaan tajuttomana. Hän on joutunut raa’an kidutuksen uhriksi, ja hänen vaimonsa Nora on kadonnut jäljettömiin.

Annika Bengtzon saa toimeksiannon kirjoittaa tapauksesta. Samaan aikaan Kvällspressenin päätoimittaja Anders Schyman ajautuu myrskyn silmään, kun hänen kahdeksantoista vuotta sitten tekemäänsä dokumenttielokuvaa aletaan riepotella julkisuudessa.

Annika on haasteiden edessä myös pyörittäessään uusperheen arkea.

Samalla kun pahoinpidelty Torsten Lerberg vajoaa yhä syvemmälle koomaan ja hyökkäykset Anders Schymania kohtaan käyvät kiihkeämmiksi, Solsidanin kauniin ulkokuoren alta alkaa paljastua syvälle haudattuja, järkyttäviä salaisuuksia.

Journal Entry 2 by BlackDevil at Nokia, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, February 2, 2014
Mä oon lukenu muistaakseni 3 Annika Bengtzon -kirjaa aikaisemmin, eikä yksikään niistä oo koskaan ns. "iskenyt". Sitä ei tehnyt tämäkään, mutta luettua tuli, kun joululahjaksi tuli työn puolesta. Onneksi tämä löytyy erään kanssabookcrossaajan toivelistalta, joten kirja pääsee lukijalle, joka sitä osaa arvostaa. :)

Journal Entry 3 by BlackDevil at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, February 3, 2014

Released 8 yrs ago (2/3/2014 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Bookgeolle ylläri. :)

Journal Entry 4 by wingBookgeowing at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, February 3, 2014
Olipa tosi mukavaa, kun pääsit pitkästä aikaa miittailemaan, BD! Isot kiitokset sinulle tästä ihan yllärinä tupsahtaneesta uusimmasta Marklundista, vau! Kaikki aiemmat Marklundit olen ahminut sellaisina mukanaan vievinä nollauskirjoina ja pari näihin kirjoihin perustuvaa ruotsalaisleffaakin olen nähnyt.

Oikein mielelläni siis luen tämän ja varaan sitten toisille tamperelaisille, vaikkei siellä oikein vielä oltu hoksattu tätä toivelistoille laitellakaan :).

EDIT 21.2.2014:
Lisään tähän nyt omat kommenttini kirjasta, en ehtinyt tätä aiemmin journaloimaan, kun luin viimeiset sivut kirjasta juuri miittiin saapuessa ja miitissä kirja sai jo jatkaa matkaansa.

Jännittävyydessä tämä ei yltänyt ihan Marklundin ykköseksi minulle, mutta talousrikosteema ja yhteiskuntakriittinen kirjoitustapa kyllä maistuivat. Annikaa en ollut ikävöinyt yhtä paljon kuin Åsa Larssonin Rebecka Martinsonia, mutta mielelläni luin silti taas Annikan oman elämänkin kipupisteistä ja uuden parisuhteen tilasta. Melkein tuli sellainenkin olo, että olisi pitänyt lukea edellinen kirja uudestaan, jotta muisti olisi yhden yhdistävän henkilön kohdalla kertonut paremmin pohjaksi sitä vanhaa tarinaa. Tuoreita ilmiöitä hyväkseen käyttävä ihan napakka tarina joka tapauksessa.

Toivelistakirjojen lukuhaaste
2014 Keep Them Moving # 6

Journal Entry 5 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, February 20, 2014
Nappasin BC-miitistä, vaikka jokin aiempikin Marklund on vielä lukematta. Kiitokset, BD ja Bookgeo!

Journal Entry 6 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, March 28, 2014
Harmillista, mutta petyin kyllä tällä kertaa tähän Annika Bengtzon -dekkariin, vaikka yleensä olen kirjailijan kirjoista pitänyt. Ei lainkaan koukuttavinta Marklundia, aihepiirinäkään politiikan ja talousrikosten koukerot eivät ole ihan minun juttuni. Vähän pakottamalla itseäni luin tämän joka tapauksessa loppuun saakka, ja kirjahan saa jatkaa matkaansa, koska löytyy näköjään useammaltakin toivelistalta. Toivottavasti iskee seuraaviin lukijoihin vähän paremmin!

Journal Entry 7 by winglukutuoliwing at Tampere, Bookcrossing Meetup -- Controlled Releases on Saturday, March 29, 2014

Released 8 yrs ago (3/30/2014 UTC) at Tampere, Bookcrossing Meetup -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Toivelistalukemista, ole hyvä!

KTMC 2014 # 30


Journal Entry 8 by taavina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Sunday, March 30, 2014
Kiitos toivelistakirjasta - pikkasen aavistelin, että saattaisin tämän kirjan Tampereelta saada :-)

Journal Entry 9 by taavina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Saturday, September 12, 2020
Kesän ajan lueskelin "siinä sivussa" kesädekkareita jotka samalla sopivat paikallisen Outi-kirjaston kesädekkarihaasteeseen, haasteeseen tarvitaan vain 9 kirjaa. https://outi.finna.fi/themes/custom/files/dekkarihaaste-bingo-2020.pdf Syksyllä täytyi jo alkaa valita kirjoja, jotka sopisivat haasteeseen. Tämän kaivoin esiin, kun tarvittiin dekkari, jonka pääosassa on toimittaja. Ketäpä muita olisi tullut mieleen kuin Annika Bengtzon? Seuraavaksi taidan lukea Jan Costin Wagneria, joka edustaa saksankielisen kielialueen dekkaria. Yksi kirja taitaa jäädä kokonaan lukematta, kun haaste loppuu jo tämän kuun lopussa. Enkä ole löytänyt hyllystäni alun perin kiinan kielellä kirjoitettua tai Kiinaan sijoittuvaa dekkaria :O Ei kun kotimaakuntaan sijoittuva dekkari jää myös lukematta! Julkaistut Kati Hiekkapellot olen lukenut eikä ole ollut aikaa myöskään tähän kaivaa mitään.

Viimeksi olen lukenut Marklundilta Helmifarmin ja se oli ehkä vielä vetävämpi ja kiinnostavampi luettava kuin tämä. Tämän suurin miinus oli alun hirveät kauheudet, joita ei onneksi myöhemmin kirjassa enää juuri ollut. Kun kirjassa viitattiin aiempiin tapahtumiin, huomasin nopeasti että edellinen osa Panttivanki on minulta jäänyt lukematta - lisäsin siis toivelistalle. Annikan elämä on kovasti muuttunut sarjan alkuajoista. Taitavasti yhteen nivottu juoni kyllä tässäkin.
Sivulla 313 viitattiin Ruotsin ehkä pahimpaan sarjamurhaajaan, teinipoikaan joka Malmössä seitsemänkymmentäluvun lopulla murhasi 27 vanhusta juottamalla heille desinfiointiainetta. Pakko oli googlettaa, oliko tämä totta: suurinpiirtein kyllä. Murhaaja oli 18-vuotias sairaala-apulainen - ei kai 18-vuotias ole teini??

Pariin Suomi-foorumin haasteeseenkin tällä pystyy osallistumaan :)

Kolmoishaaste:
"- You make me wanna huh-huh, make me wanna uh-uh-uh, komisario Q sanoi." (s. 78, kyse on Euroviisuista :D)
"- Niin niin, niin niin, Kristine Lerberg sanoi ja otti vauvan syliinsä." (s .144)
"Niin, niin, niin, hän tiesi että tämä oli tärkeää, kulmakivi taistelussa järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan." (173)
"Paskan paskan paska." (333!!!)

Suomi mainittu!
"Hän kuulosteli avoimesta ovesta käytävälle ennen kuin otti niteen käteensä: ORGANISED CRIME AROUND THE WORLD, jonka oli julkaissut European Institute for Crime Prevention and Control, affliated with the United Nations, (HEUNI) Helsingissä." (s. 99)
Sivulla 105 mies otti povitaskustaan kokonaisen lestin koskenkorvaa.
"Kerrohan minulle, kunka te määritätte "naapurimaan"? Suomi, Norja, vai ehkä EU:n ulkopuoliset maat?" (s. 110)
"Viola Söderland oli paennut Venäjän valtioon, joka oli vastikään perustettu uudelleen. Tuskin hän oli jäänyt Suomeenkaan sen jälkeen kun oli päässyt autollaan läpi Tornion tullista, vaan ajanut Venäjän rajalle, ennen kuin kukaan oli edes ehtinyt kaivata häntä kotona Ruotsissa." (s. 140)
"- Karl Gustaf Evert Ekblad. Syntynyt Vaasassa Pohjanmaalla Länsi-Suomessa syksyllä 1962. Saapui Ruotsiin kolmivuotiaana yhdessä vanhempiensa ja neljän sisaruksensa kanssa." (204)
"- Ei, ei, hän vastasi. - Kun poliisi soitti minulle.
- Poliisiko?
- Suomen poliisi. Volvo oli Kuusamon lähistöllä Venäjän rajalla, avaimet virtalukossa." (274)
Näytölle tuli kartta Pohjois-Suomesta. (344)
"Keskellä yötä hän lähti kotoaan, ajoi käytetyllä autollaan rajan yli Haaparannasta, sitten suoraan Suomen halki Venäjän rajalle, ennen kuin kukaan ehti edes kaivata häntä." (379)

Journal Entry 10 by stinappi at Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Wednesday, April 14, 2021
Sain kassillisen kirjoja kun tavattiin pikaisesti Taavinan kanssa parkkipaikalla maanantaina. Tämä oli yksi niistä. Kiitos! :)

Released 2 mos ago (10/1/2022 UTC) at Raahen kaupunginkirjasto in Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland

WILD RELEASE NOTES:

Onneksi olkoon, olet löytänyt BookCrossing-kirjan!

Toivottavasti pidät kirjasta ja ilmaisesta BookCrossing-sivustosta. Ole kiltti ja tee merkintä, jossa kerrot, mistä löysit kirjan. Jos luet sen, olisi myös kiva kuulla, mitä pidit kirjasta. Luettuasi kirjan voit joko pitää sen omassa hyllyssäsi tai antaa sen jatkaa matkaa.

Jos päätät liittyä BookCrossing-sivustolle, pääset myös itse seuraamaan kirjan matkaa ja lukemaan uusien lukijoiden ajatuksia tästä kirjasta.

Hyviä lukuhetkiä!

P.S. Tervetuloa suomenkieliselle keskustelufoorumille http://www.bookcrossing.com/forum/30

Journal Entry 12 by Jaatiina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Sunday, October 2, 2022
Kirjamessujen loppusiivouksessa otin kirjan vapautettavaksi kotimatkalla.

Released 2 mos ago (10/2/2022 UTC) at Pihtiputaan kirjasto in Pihtipudas, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja löytyy kirjaston eteisen kierrätyspisteestä. Lukuiloa!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.