Twee zomers

by Michael Berg | Mystery & Thrillers |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingJoanazinhawing of Amersfoort, Utrecht Netherlands on 1/11/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingJoanazinhawing from Amersfoort, Utrecht Netherlands on Friday, January 11, 2013
Als een radioverslaggeefster op het Franse platteland gaat wonen, stuit zij daar op de gevolgen van een drama uit het verleden.

Hallo,
Ik ben een zwerfboek op zoek naar een nieuwe lezer. Ben jij dat? Lees me, vertel wat je van me vond (dat kan anoniem en in het Nederlands) en laat me weer vrij! Dat kan overal: in het park, in een winkel, op een bankje, in elke openbare plek die je kunt bedenken.Wil je weten hoe het verder met me gaat, meld je dan (gratis) aan op www.bookcrossing.com. Veel leesplezier!

Journal Entry 2 by wingJoanazinhawing at Amersfoort, Utrecht Netherlands on Tuesday, February 25, 2014
Michael Berg (1956) is een Nederlandse auteur die sinds 2004 in Frankrijk woont; het land waar hij ook zijn thrillers situeert. Daarvoor werkte hij bijna 25 jaar bij de publieke omroep. Twee zomers (2008) is zijn debuut, met radiojournaliste Chantal Zwart als protagonist. Ook in zijn latere boeken is zij de hoofdpersoon.

'Twee zomers' vertelt het verhaal van radiojournaliste Chantal Zwart. Zij is na een ongelukkige verhouding met haar baas uit Parijs vertrokken en is nu werkzaam bij een regionale zender in Limoges. In het nabijgelegen dorpje Monteil koopt zij een vervallen huis en begint aan de renovatie. Tegelijkertijd maken we in aparte, cursief gedrukte hoofdstukken, kennis met de 17-jarige Christine bij wie de hormonen door het lijf gieren. Zij woont begin jaren 80 van de vorige eeuw in Monteil maar is het leven in een klein dorp spuugzat. Tijdens het jaarlijkse dorpsfeest verdwijnt ze spoorloos, haar ouders en dorpsgenoten in ontreddering achterland.
Dan doet Chantal bij renovatiewerkzaamheden aan haar huis een schokkende ontdekking.

'Twee zomers' is een goed in elkaar zittende, boeiende thriller. Met een radiojournaliste als hoofdpersoon heeft de auteur een interessante invalshoek gekozen voor het oplossen van misdaden. Nu eens niet de zoveelste gefrustreerde politieman of in het nauw gedreven slachtoffer, maar een leuke, pittige tante die zich niet de kaas van het brood laat eten maar ook geen haaibaai is die het altijd beter weet. Ook de bijfiguren zijn goed neergezet, hoewel ze alleen dienen als couleur locale. In een recent interview vraagt Michael Berg aan lezers wanneer zij een thriller geslaagd vinden. Ik vind 'Twee zomers' dat predicaat verdienen omdat het verhaal soepel leest, interessant is en de aandacht weet vast te houden. Je weet al redelijk vlug welke kant het uitgaat, en ik vind het knap van de auteur dat hij de lezer dan toch aan het boek gekluisterd kan houden.

Journal Entry 3 by wingJoanazinhawing at OBCZVaarderhoog in Soest, Utrecht Netherlands on Tuesday, February 25, 2014

Released 9 yrs ago (2/25/2014 UTC) at OBCZVaarderhoog in Soest, Utrecht Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo vinder!
Gefeliciteerd, je hebt dit boek gevangen! Ik hoop dat je ervan zult genieten. Wil je, als je het uit hebt, hier vertellen wat je ervan vond? Daarna zou het leuk zijn als je het verder laat reizen. Je kan het aan een kennis geven om te lezen of zomaar in het wild ergens achterlaten zodat iemand anders het kan vinden, bijvoorbeeld in een restaurant, school, buiten, of ergens anders waarvan jij denkt dat er mensen komen die dit boek zouden willen lezen.
Meer Nederlandstalige informatie vind je op www.bookcrossing.nl. Veel leesplezier!


Journal Entry 4 by wingOBCZVaarderhoogwing at Soest, Utrecht Netherlands on Tuesday, February 25, 2014
Binnenkort te vinden in de boekenkast van OBCZ Vaarderhoogt.

Journal Entry 5 by wingOBCZVaarderhoogwing at Soest, Utrecht Netherlands on Saturday, April 5, 2014
Bij de boekencontrole stond het boek niet meer in de kast. Veel leesplezier voor de vinder/lezer!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.