Ημερολόγιο μιας απιστίας

Registered by panost of Athens - Αθήνα, Attica Greece on 1/9/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by panost from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Wednesday, January 09, 2013
Ο Γιώργος Δουκαρέλης, αρχαιολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, επιστρέφει στις Μικρές Κυκλάδες, είκοσι χρόνια μετά την ανασκαφή που τον έκανε διάσημο και άλλαξε για πάντα την προσωπική και επαγγελματική του ζωή. Εκεί είχε ανακαλύψει το προϊστορικό λείψανο μιας εγκύου νεαρής γυναίκας που είχε δολοφονηθεί πριν από 5000 χρόνια, ενώ στη διάρκεια της ανασκαφής είχε απατήσει τη σύζυγό του με μια φοιτήτρια. Αλλά τι γυρεύει ξανά στο Κουφονήσι έξι μήνες ύστερα από τη μυστηριώδη εξαφάνιση της συζύγου του, της πρώην φοιτήτριάς του; Ο Δουκαρέλης πρέπει τώρα να πραγματοποιήσει μια ακόμα ανασκαφή, αυτή τη φορά στα ενδότερα της ψυχής του. Περιδιαβάζοντας στα μέρη όπου έζησε άλλοτε, ανάμεσα στις αναμνήσεις, τα αόρατα νήματα που τον συνδέουν με τρεις γυναίκες, από το πολύ μακρινό, το πρόσφατο παρελθόν και το παρόν, κάτω από τον ήλιο του Αιγαίου, ανάμεσα στα βράχια, την άγονη γη, τη θάλασσα και το απέραντο γαλάζιο, θα προσπαθήσει να βάλει σε τάξη τη ζωή του και να ξαναθυμηθεί όσα διαδραματίστηκαν εκείνο το καθοριστικό καλοκαίρι.

Ένα μυθιστόρημα για το χρόνο, τη φθορά, τη μνήμη, τον έρωτα και την απιστία, που ακροβατεί ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν.

Journal Entry 2 by panost at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Wednesday, January 09, 2013
Όσο όμορφο και καλογραμμένο είναι άλλο τόσο με απογοήτευσε το τέλος του. Μια βίαιη λύση, σχεδόν εξ ουρανού, που σου χαλάει τη γεύση του κειμένου και σε πικραίνει.

Ο Γιώργος Δουκαρέλης, αρχαιολόγος και καθηγητής Πανεπιστημίου, παντρεμένος, καταφέρνει να ξεκινήσει ανασκαφές στο Κουφονήσι και φέρνει στο φως ένα πολύτιμο εύρημα, τον σκελετό μιας δολοφονημένης γυναίκας πολλών χιλιάδων ετών προ Χριστού. Στην ανασκαφή μπλέκεται συναισθηματικά με μια Αντιγόνη, φοιτήτριά του, και τα αισθιήματά του τον οδηγούν να χωρίσει τη γυναίκα του. Χρόνια αργότερα επιστρέφει στο νησί, με αφορμή την εξαφάνιση της Αμαλίας, για να ξαναζήσει εκείνο το καλοκαίρι. Τίποτε δεν είναι πια το ίδιο, ούτε καν ο ίδιος.

Δεν είναι κακό. Ωραίοι διάλογοι, ωραία πλοκή και πολύ ωραίες οι εναλλαγές από το σήμερα στο χτες. Σχεδόν απότομα αλλά μπαίνεις αμέσως στο νόημα. Εξίσου ωραία δοσμένο, αν και δεν κατάλαβα γιατί το ανέφερε, είναι η περιπέτειεα της "Κασσιόπης", όπως τη βάφτισε ο Δουκαρέλης όταν βρήκε τον σκελετό της, η γυναίκα δηλαδή που ζούσε στο νησί αιώνες πριν, πώς ήταν ο γάμος της, ποια η καθημερινότητάτ ης, τι έτρωγε, τι συνέβη και δολοφονήθηκε. Αναπτύσσεται όμως πολύ λίγο και σχεδόν βιαστικά. Μου άρεσε η επιστροφή στο Κουφονήσι μετά την προσωπική περιπέτεια του Δουκαρέλη και με αφορμή αυτό να ξετυλιχτεί ο μύθος.

Ωραίοι χαρακτήρες, ωραία πλοκή, ωραίες αναμνήσεις. Δίνονται στα μέτρα του πραγματικού τα συναισθήματα του Δουκαρέλη όταν φτάνει η ώρα για να αποφασίσει με ποια γυναίκα θα συνεχίσει τη ζωή του. Σκιαγραφούνται ωραία οι κάτοικοι του νησιού, ολοζώντανοι, με τα καθημερινά τους προβλήματα, την αναστάτωση που φέρνει στο νησί η ανασκαφή και το κάνει ευρύτερα γνωστό λόγω του ευρήματος. Κρίμα που το οριστικό και βίαιο τέλος δεν συνδέεται με το υπόλοιπο κείμενο. Ξεφυλλίστε το βιβλίο και αφεθείτε στο ρομαντικό και στέρεο ταυτόχρονα γράψιμο του συγγραφέα.

Journal Entry 3 by TIFFANY1972 at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Thursday, February 07, 2013
Το πήρε η SandraDaCampo από τη μηνιαία συνάντηση.

Journal Entry 4 by panost at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Thursday, April 25, 2013
Πίσω στα χέρια μου εκτάκτως για την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου και του συγγραφέα υπ' εμού κι ευχαριστώ τον Ψυχογιό για την τιμή. Πάει για την kermit60.

Journal Entry 5 by panost at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Thursday, April 25, 2013

Released 7 yrs ago (4/28/2013 UTC) at Athens - Αθήνα, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Προς kermit60.

Journal Entry 6 by elenaiah at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Tuesday, June 18, 2013
Στα χεράκια μου από σήμερα!Μικρή παράκαμψη!

Journal Entry 7 by elenaiah at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Friday, June 21, 2013

Released 7 yrs ago (6/21/2013 UTC) at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

To εούφηξα!Μου άρεσε πολύ,δεν ήταν ένα ακόμα βιβλίο,που επειδή διαδραματίζεται σε νησί,καταλήγει σε κάτι ανάλογο ενός ταξιδιωτικού οδηγού.Εμένα προσωπικά με ενοχλεί και με κουράζει να διαβάζω πληροφορίες πολλές άσχετες με το θέμα.Η ιστορία πρωτοτύπησε καθώς δεν είχε το αναμενόμενο τέλος-προέβλεπα να γυρνά στην πρώτη σύζυγο με την ουρά στα σκελια-και για τον πρώτο γάμο και για το δεύτερο.Πολύ ωραίες και οι πληροφορίες σχετικά με την αρχαιολογία,μου ξύπνησε μέσα μου την όρεξη για ταξιδάκι,νησάκι,μουσειάκι.Το συνιστώ για καλοκαίρι!

Journal Entry 8 by TIFFANY1972 at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Thursday, August 01, 2013
Το πήρα πριν κάνα δίωρο από τον panost.
Θα το διαβάσω όσο μπορώ πιο σύντομα.

23/9/2013: Το διάβασα τελικά, μέσα σε 4 μέρες.
Ενδιαφέρον σε κάποιες φάσεις, αλλά δεν ξετρελάθηκα.

Θα απελευθερωθεί στη μηνιαία συνάντηση των Αθηναίων μπουκροσίων, την Κυριακή 29/9.

Journal Entry 9 by kermit60 at Nea Smirni - Νέα Σμύρνη, Attica Greece on Monday, September 30, 2013
Ο καιρός πέρασε και η Kermit το διάβασε το βιβλιαράκι το καλοκαίρι, δανεικό από φίλο, δεν θάλεγα ότι με ενθουσίασε και τόσο, το επιστρέφω αμαχητί στον ιδιοκτήτη;;

Journal Entry 10 by valia32 at Ilioupoli - Ηλιούπολη, Attica Greece on Sunday, November 24, 2013
απο το meet up!

Journal Entry 11 by valia32 at Ilioupoli - Ηλιούπολη, Attica Greece on Wednesday, January 15, 2014
Πανο μου δεν προλαβα να το διαβασω ομως στο επιστρεφω αφου μου το εκαναν δωρο τις γιορτες σευχαριστω πολυ για την ευκαιρια που μου εδωσες φαινεται πολυ αξιολογο βιβλιο!

Journal Entry 12 by panost at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, January 27, 2014
Το βιβλίο είναι στη βιβλιοθήκη του Ε.Λ.Ι.Α.-Μ.Ι.Ε.Τ. Ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.