Λευκή ρεβάνς

Registered by panost of Athens - Αθήνα, Attica Greece on 1/8/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
9 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by panost from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, January 08, 2013
Ένας άντρας που θέλει να αλλάξει το πρόσωπό του καταφτάνει σε μια πλαστικό χειρουργό, αφήνοντας πίσω του ένα πιστόλι σε μια χαρτοσακούλα· μια τηλεφωνήτρια βρίσκει ένα φάκελο στο μετρό που περιέχει ενδείξεις για το δολοφόνο της αδελφής της· ένας ρακοσυλλέκτης συλλέγει χαρτιά με διαμαρτυρίες· μια χορογράφος ετοιμάζει μια παράσταση με στόχο την ανάδειξη της «αύρας» των σωμάτων· ένας βετεράνος μισθοφόρος δίνει μαθήματα ζωής· μια συνταξιούχος γίνεται άστεγη από επιλογή· ένας άνεργος αποστηθίζει ατάκες του Μπόγκαρντ για να επανενταχθεί στην κοινωνία· και ένας νεαρός τυχοδιώκτης κατατάσσεται στη γαλλική λεγεώνα των ξένων για να αλλάξει ταυτότητα.

Ένα πλήθος από εκκεντρικούς χαρακτήρες βρίσκεται στη λίστα του μυστήριου Ζ και συνεχώς προστίθενται καινούργιοι. Άλλοι αφοπλισμένοι και άλλοι οπλισμένοι με τη δύναμη της "τρέλας και της αδυναμίας", κουβαλούν τα μυστικά τους, τα οποία ενίοτε κρύβουν και από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Ένα ανατρεπτικό μυθιστόρημα με σασπένς και φόντο τον Εσταυρωμένο Δρομέα των Αθηνών, απέναντι από το Χίλτον, το Μάτι του Λονδίνου και τον γαλλικό Νότο: μια παλιά ιστορία εκδίκησης εφάπτεται με μια σύγχρονη ιστορία μυστηρίου, καθημερινές ακρότητες και παραδοξότητες πυροδοτούν τα πρόσωπα που εισβάλλουν στις λεωφόρους των μητροπόλεων σαν να ορμούν σε πίστες θανάτου. Με μότο "ζω από τύχη, αγαπώ από επιλογή, μεταμορφώνομαι από επάγγελμα", το μυθιστόρημα επαναδιαπραγματεύεται τη φύση του κακού, τη φιλοδοξία, την εκδίκηση, τη φιλία, τον έρωτα και τη συντριβή των ψευδαισθήσεων στην αμοραλιστική δεκαετία που διανύουμε.


elenaiah
feltre
taxidiarikopouli
mauve-sirene
tiffany1972
maltrebus


Journal Entry 2 by panost at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, January 08, 2013
"Η ζωή είναι σαν τον άνεμο. Όταν έρχεται καταπάνω σου, αν δε λυγίσεις, σπας" (σελ. 346).

Ένα νουάρ μυθιστόρημα μυστηρίου που κάλλιστα μπορεί να ενταχτεί στη σειρά Crime του οίκου. Για μένα ένα από τα πιο απαιτητικά αστυνομικά βιβλία. Σας αρέσουν τα κατασκοπικά στυλ Τζων ΛεΚαρέ; Σας αρέσουν τα κλασικά whodunit με έναν ένοχο, ανατροπές και πολλά παρεξηγήσιμα ίχνη; Σας αρέσουν τα ευθύγραμμα κείμενα του στυλ τον δέρνανε μικρό, μεγάλωσε, τιμώρησε, τον πιάσανε; Λυπάμαι, το συγκεκριμένο βιβλίο δεν ανήκει σε καμία από τις ανωτέρω κατηγορίες. Είναι για τους αναγνώστες που έχουν γαλουχηθεί ή ξεκουράζονται ή λατρεύουν τα ανωτέρω δείγματα και ψάχνουν κάτι που θα τους πάει παραπάνω ή παραπέρα, ένα κείμενο που θα ανατρέψει όλο το star system της αστυνομικής λογοτεχνίας και οι ψαγμένοι θα αγαπήσουν οριστικά αυτό το είδος. Η συγγραφέας δεν περπατάει σε στεγανά, δεν κλείνεται σε τοίχους, κάνει του κεφαλιού της, με αποτέλεσμα η Λευκή ρεβάνς να είναι από τα πρωτοποριακά βιβλία του είδους, έξυπνο, πολυδιάστατο, ανατρεπτικότατο, με κλιμακούμενη αγωνία.

Για να γράψω αυτήν την παρουσίαση ξαναδιαβάζω το βιβλίο ώστε να προσπαθήσω να σας δώσω τη γενική εικόνα (μη χάσετε με τίποτα το σχετικό promo video του βιβλίου στο youtube, είναι μια πολύ καλή αρχή).

Πολυτίμη: ρεσεψιονίστ σε κέντρο ομορφιάς. Η αδερφή της δολοφονήθηκε. Είναι πολύ άσχημη. Στο μετρό βρίσκει έναν φάκελο με γραπτά κείμενα που μαρτυρούν πόνο, αγωνία, την προσπάθεια κάποιου ανθρώπου να δραπετεύσει από το πνιγηρό παρόν και εκφράζεται μόνο μέσω του άψυχου χαρτιού. Βάζει αγγελία για να τη βρει.

Αντιγόνη: πλαστική χειρουργός και διευθύντρια του κέντρου ομορφιάς. Έκανε τα πάντα για να αλλάξει την εμφάνισή της και να γίνει κάποια που πόρρω θα απέχει από την εικόνα των πρώτων νιάτων της. Και τα κατάφερε. Τώρα αλλάζει άλλους ανθρώπους. Κανείς όμως δεν ξεφεύγει από την αληθινή του προσωπικότητα, την ψυχή του, που ώρες ώρες είναι τόσο φλύαρη και αδιάκριτη! Έκανε μια κόρη, την Άντα, που ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη.

Ευρυδίκη: υπάλληλος τουριστικού γραφείου που υπόσχεται εφήμερες αποδράσεις σε απελπισμένους ανθρώπους που στηρίζουν τη βελτίωση της ζωής τους σε ένα ταξίδι. Έντρομη ανακαλύπτει κάποιον να ψάχνει τα σκουπίδια της. Είναι τόσο μόνη και απελπισμένη που καταφεύγει σε sites γνωριμιών. Εκεί γνωρίζει τον Ζορρό! Η Ευρυδίκη καταφεύγει στο χαρτί και γράφει επιφωνήματα, άσωστες σκέψεις της, την αγωνία της την ίδια! Γλυτώνει από δολοφονική απόπειρα και ο τρόμος της μεγαλώνει.

Ο Σωτήρης, μετά τη δολοφονία του πατέερα του, αρχίζει να ψάχνει την άκρη του νήματος. Με τρόπο προσπαθεί να δείξει στην Ευρδίκη ότι κινδυνεύει. Η αδερφή του έχει κρυφτεί πίσω από ψευδώνυμο και εκδίδει βιβλία. Ο Σωτήρης με τρόμο ανακαλύπτει ότι ο γιος συνεχίζει το εκτελεστικό έργο του πατέρα και μάλιστα ήδη προσέγγισε την Ευρυδίκη!

Παράλληλα με τα θύματα γνωρίζουμε και τις σκέψεις του εκτελεστή, του Ζορρό, με ένα ωραίο εύρημα μαθαίνουμε για το παρελθόν του και τη βαριά κληρονομιά που δέχτηκε.

Δεν μπορώ να πω άλλα, όλα τα περιστατικά γίνονται με φόντο τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο μετρό του Λονδίνου. Ποιος είναι ο δολοφόνος; Τι κοινό υπάρχει ανάμεσα στα θύματα που εκτέλεσε ο πατέρας του και γιατί άφησε τη λίστα μισή; Μήπως ακολουθεί λάθος χνάρια; Η Μαριάννα τελικά ζει; Αν ναι, γιατί κρύβεται; Ποιος τη βοηθάει και γιατί; Με έναν απίστευτο τρόπο όλα τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν σιγά σιγά στη θέση τους και το τέλος είναι κάτι που δεν το περιμένει ούτε ο πιο ευφάνταστος αναγνώστης. Με αληθοφάνεια, σοβαρότητα και σεβασμό απέναντι στους χαρακτήρες του βιβλίου, η συγγραφέας ανακαλύπτει έναν πρωτότυπο τρόπο να δέσει τις ιστορίες τους, αν και κάπου κάπου οι κοινωνιολογικές της παρατηρήσεις ήταν πολύ σουρεαλιστικές για μένα και σχεδόν χωρίς λόγο ύπαρξης. Φέρνει τους ανθρώπους που έπλασε αντιμέτωπους με ανομολόγητα μυστικά, τους ανατρέπει για πάντα τη ζωή τους και τους βγάζει στο φως της αλήθειας, μιας αλήθειας που πονάει και δεν κρατάει τίποτε ίδιο από το παρελθόν. Μην το αφήσετε, είναι δύσκολο στην αρχή, όπως ακριβώς ένα παζλ (στην αρχή δεν βγάζεις νόημα, σιγά σιγά τα κομμάτια μπαίνουν στη θέση τους και η εικόνα ολοκληρώνεται) αλλά σας βεβαιώ ότι το τέλος θα σας αρέσει και το βιβλίο θα σας κερδίσει.

Journal Entry 3 by elenaiah at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Sunday, January 27, 2013
Bookring panost.Εγγύηση κορυφής!Από την κοπή της πίτας!

Journal Entry 4 by elenaiah at Koukaki - Κουκάκι, Attica Greece on Friday, February 22, 2013

Released 7 yrs ago (2/24/2013 UTC) at Koukaki - Κουκάκι, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Το βιβλίο διαβάστηκε σε δύο βράδια.Οφείλω να ομολογήσω πως στην αρχή μπερδεύτηκα λίγο αλλά μετά κατατοπίστηκα.Δε μου αρέσει να διαβάζω βιβλία που μία αφηγείται ο ένας και μία ο άλλος.Επίσης δεν κατάλαβα γιατί αυτοκτόνησε τελικά η πλαστικός χειρούργος.
Κατά τ'άλλα,με κράτησε το βιβλίο,ήθελα να μάθω τι θα γίνει παρακάτω.Στον επόμενο του ring.

Journal Entry 5 by feltre at Zografou - Ζωγράφου, Attica Greece on Sunday, February 24, 2013
Το'χω.

Journal Entry 6 by feltre at Zografou - Ζωγράφου, Attica Greece on Monday, March 11, 2013
Η αλήθεια είναι πως το έβλεπα με μισό μάτι. Έχω θέμα με τους έλληνες συγγραφείς. Διαψεύστηκα. Δεν είναι "μια από τα ίδια". Είναι παράξενο, αλλόκοτο, περίεργο... μου κράτησε πάντως το ενδιαφέρον.

Journal Entry 7 by feltre at Koukaki - Κουκάκι, Attica Greece on Thursday, March 28, 2013

Released 7 yrs ago (3/31/2013 UTC) at Koukaki - Κουκάκι, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Σ' ένα πουλάκι.

Journal Entry 8 by taxidiarikopoul at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Friday, April 05, 2013
Ψοφάω για εκδικήσεις και ρεβάνς ...
Είμαι κακό και εκδικητικό ...

Journal Entry 9 by taxidiarikopoul at Koukaki - Κουκάκι, Attica Greece on Sunday, July 07, 2013
Ήταν κάτι διαφορετικό αυτό το βιβλίο. Ευχάριστα διαφορετικό από μια γυναίκα συγγραφέα.
Στα συν του βιβλίου η πολυπρόσωπη αφήγηση με την οποία, μόλις εξοικειωθείς, είναι σα να μπαινοβγαίνεις σε δωμάτια με διαφορετική διακόσμηση το καθένα.
Η ιστορία είναι πολύ ενδιαφέρουσα καθώς και τα μέρη που ξετυλίγεται με κατά καιρούς φλας μπακ. Κάπως ψεύτικο μου φάνηκε το happy end με τη διάσωση της αδελφής. Ολίγον μυθιστορηματικό και ροζ ανακουφιστικό.
Πολύ καλή προσπάθεια πάντως.

Journal Entry 10 by taxidiarikopoul at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Saturday, July 20, 2013

Released 6 yrs ago (7/20/2013 UTC) at Athens - Αθήνα, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Σε μια άτυπη καλοκαιρινή συνάντηση το βιβλίο συνεχίζει προς τη μωβ σειρήνα.
Καλή ανάγνωση ...

Journal Entry 11 by mauvesirene at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, July 23, 2013
Χέρι με χέρι από το ταξιδιάρικο πουλί κάτω από την Ακρόπολη!

Journal Entry 12 by mauvesirene at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, October 21, 2013
Δεν ξετρελάθηκα αλλά δεν μπορούσα να το αφήσω και από τα χέρια μου. Ενας έλληνας sereal killer. Μάλιστα. Έπρεπε να του δώσω μια ευκαιρία. Όμορφος με μια λίστα στα χέρια του. Μια λίστα που επεκτείνεται αλλά συρρικνώνεται κιόλας. Και η Αθήνα. Η Αθήνα που κάηκε το Δεκέμβρη. Και οι κάτοικοι της Αθήνας. Μοναχικοί αγωνιστές. Πορείες που δεν συναντιούνται. Οικογένειες διαλυμμένες. Δεσμοί ανύπαρκτοι. Η απόγνωση παραμονεύει just around the corner! Και το δίκτυο - παντού το δίκτυο. Περίεργο βιβλίο .....

Journal Entry 13 by mauvesirene at Metamorfosi - Μεταμόρφωση, Attica Greece on Monday, November 18, 2013

Released 6 yrs ago (11/15/2013 UTC) at Metamorfosi - Μεταμόρφωση, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Γρήγορα στον επόμενο!

Journal Entry 14 by TIFFANY1972 at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Saturday, November 30, 2013
Τα παρέλαβα μέσα στη βδομάδα (4,χιχιχι) και θα προσπαθήσω να τα διαβάσω το συντομότερο.

Προέκυψαν πολλά δαχτυλίδια και δεν ξέρω ποιο να πρωτοδιαλέξω... :-)

Journal Entry 15 by TIFFANY1972 at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, February 17, 2014
Το τελείωσα χτες αργά το βράδι.
Μου άρεσε πολύ, όπως και στους προηγούμενους από μένα.
Με κράτησε σε αγωνία, γι'αυτό και δε μπορούσα να το αφήσω απ'τα χέρια μου, όταν το έπιανα. Ταυτίστηκα και συνέπασχα, λίγο-πολύ, με όλους τους ήρωες (κυρίως με Ευρυδίκη και Μαριάννα).

Θα δοθεί στον panost την Κυριακή, στην Αποκριάτικη μπουκροσοσυνάντηση του Φεβρουαρίου.

Journal Entry 16 by panost at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, February 25, 2014
Σας ευχαριστώ παιδιά. Πάει για blue-dot.

Journal Entry 17 by blue_dot at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Wednesday, March 26, 2014
Το πήρα από Panost σήμερα. Προστίθεται στη στοίβα των "to be read"... Να θυμηθώ να μην ξαναγοράσω βιβλίο ή να μην δανειστώ ή να μην προμηθευτώ με κανέναν τρόπο άλλα βιβλία για τους επόμενους έξι μήνες... Μέχρι να τελειώσω αυτά που έχω!!!

Journal Entry 18 by blue_dot at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Thursday, July 03, 2014

Released 5 yrs ago (7/3/2014 UTC) at Athens - Αθήνα, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Στη Mirana Neko, με το ταχυδρομείο

Journal Entry 19 by Mirana_Neko at Volos - Βόλος, Magnisia Greece on Wednesday, July 09, 2014
To παρελαβα απο την blue-dot σημερα το πρωι.. Θα διαβαστει και θα επισταφει για να το διαβασει και εκεινη!

Journal Entry 20 by Mirana_Neko at Volos - Βόλος, Magnisia Greece on Tuesday, July 15, 2014
Hταν κατι το προτοτυπο.. Σου κρατουσε το ενδιαφερον αμειωτο, με την εναλλαγη στην αφηγηση και αυτο που μου εκανε εντυπωση και το εχω συναντησει σπανια σε τετοιου ειδους βιβλια, είναι και η αφηγηση απο την πλευρά του δολοφόνου, που σου δινει τα συναισθηματα του, τις σκεψεις του... Μου αρεσε παρα πολυ με λιγα λογια.. Θα επιστρεφει στην blue_dot! ευχαριστω πολυ!

Δεν εχω βρει ακομα ευκαιρια να παω στο ταχυδρομειο.. Θα παω καποια στιγμη μετα τον 15αυγουστο!

Eφυγε σημερα για blue-dot.. Ευχαριστω!

Journal Entry 21 by blue_dot at Agios Dimitrios - Άγιος Δημήτριος, Attica Greece on Saturday, October 11, 2014
Εχει επιστρέψει στα χέρια μου εδώ και δυο εβδομαδες περιπου. Ας ελπισουμε ότι θα διαβαστεί, αλλιως επιστροφή στον panost!

Journal Entry 22 by TIFFANY1972 at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, September 28, 2015
Το πήρε η SandraDacampo από την Κυριακάτικη μπουκροσοσυνάντηση.

Journal Entry 23 by wingLubiettewing at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Sunday, July 24, 2016
Το πήρα για να το απελευθερώσω αφού τόσο καιρό δεν το πήρε κανένας από το ράφι του Homesick, αλλά διαβάζω στα σχόλια "αλλόκοτο - αγωνία - δεν μπορούσα να το αφήσω..." και δεν γίνεται να μην το διαβάσω. Δεν ξέρω πότε όμως, βουνό τα αδιάβαστα βιβλία μου...

Journal Entry 24 by wingLubiettewing at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Sunday, October 16, 2016
Μια πλοκή καλοστημένη που με κράτησε σε αγωνία μέχρι το τέλος. Ένα καλό ελληνικό θρίλερ, σπάνιο επίτευγμα.

Kαλή ανάγνωση !

Ενημέρωση 05/02/2017 : πέρασα σήμερα από την ανταλλακτική βιβλιοθήκη της Ηλιούπολης και διαπίστωσα με χαρά ότι το βιβλίο, που είχε εξαφανιστεί μόλις μετά την απελευθέρωσή του, τοποθετήθηκε ξανά στα ράφια από άγνωστο. Κρίμα μόνο που δεν το δήλωσε εδώ...

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.