Kunsten at græde i kor (in Danish)

by Erling Jepsen | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingAnneliswing of Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on 12/19/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingAnneliswing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, December 19, 2012
En tragikomisk beretning om livet i en lille by i Sønderjylland i 1960'erne, fortalt af den 11-årige søn til den lokale købmand, der lider af "psykiske nerver", men er en glimrende taler ved begrav.
--
Ønsket om andres død, faderens ”psykiske nerver” og søsterens nætter med faderen på sofaen en naturlig del af den 11-årige fortællers hverdag i Kunsten at græde i kor.

Barndommens land er for mange fyldt med søde minder om en lykkelig og ubekymret tid, hvor lørdag aften i familiens trygge skød var ugens absolutte højdepunkt. I Erling Jepsens roman Kunsten at græde i kor fra 2002 bliver læseren taget med til et barndomsland i 1960'ernes sønderjyske provins, hvor fjernsynet lige har holdt sit indtog, og hvor tiden går med at synge sørgelige slagere. Umiddelbart lyder det som ren idyl, men det der foregår i dette barndomsunivers er dog langt fra uskyldigt.

I Kunsten at græde i kor udgør ønsket om andres død, faderens ”psykiske nerver” og søsterens nætter med faderen på sofaen en naturlig del af den 11-årige fortællers hverdag. Disse ting beskrives derfor med en lige så stor selvfølgelighed og naturlighed som alle hverdagens øvrige hændelser. Med en blanding af naturlig, barnlig naivitet og snusfornuft beretter den 11-årige fortæller således om sit liv, der med en voksen læsers briller antager et grotesk og sørgeligt skær. Naiviteten bidrager dog samtidig med en syrlig humor, der holder det sørgelige på en vis afstand, således at man sidder tilbage med en svær udefinerlig fornemmelse af ikke at vide, om man skal grine eller græde.
214 s.

Jag köpte boken i Köpenhamn 2009.

Journal Entry 2 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, April 19, 2018
Jo, det är sant att man vet inte om ska gråta eller grina eller skratta. Detta är verkligen en tragikomisk historia! I början vill jag säga. Boken överraskade mig många gånger. Jag vet inte riktigt vem jag kan rekommendera denna bok för. Boken är ju en sjuk historia om mord och insest. Den 11-årige pojke förstor inte riktigt vad som händer. Han vill bara att far är lycklig. Då mår hela familjen bra. Tror han.
"Romanen er en delvist selvbiografisk fortælling om Erling Jepsens egne minder og erindringer fra barndommens land. Erling Jepsen har i et interview udtalt at Kunsten at græde i kor er hans mest selvbiografiske værk."
Jag undrar hur mycket självbiografisk boken är. Hur har man kunnat filma boken? Jag är inte säker på om jag ville se filmen.

Helmet-haaste 47

This is my book #51 in the Reduce Mount TBR 2018 -challence by Dove-i-libri.

Trevlig läsning på resan!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.