Käärinliinat

by Marko Hautala | Mystery & Thrillers |
ISBN: 9789513156770 Global Overview for this book
Registered by wingTarnawing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 10/21/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
6 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTarnawing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, October 21, 2012
2. painos. Tammi, Helsinki 2009/2010. Pokkari, 279 sivua.
Kannen suunnittelu: Saku Heinänen.

Vaihtohyllystä.

Takakansi:
Kun toukokuun alun heleänä päivänä juhlitaan jääkiekon MM-kultaa, betonilähiössä tapahtuu veriteko. Surmatyön tekijäksi paljastuu Olavi Finne, iäkäs yksinäinen mies,joka ei osaa selittää tapahtunutta. Yli kymmenen vuotta myöhemmin kolmikymppinen Mikael nimetään Finnen omahoitajaksi. Miesten hoitaja-potilassuhde alkaa muuttua nopeasti yhä tiiviimmäksi, kun Mikael kiinnostuu oudoista tarinoista, joita hänen kummallinen potilaansa kertoo. Hiljalleen Mikael alkaa epäillä potilaskertomusta, jonka mukaan Olavi on vain skitsofreniaa sairastava vanhus. Miehen kertomukset ikuisen elämän mahdollisuudesta ja ajatusleikit kuoleman voittamisesta tuovat Mikaelin kriisiytyneeseen elämään uutta, outoa toivoa.
Käärinliinat kertoo ihmisen tarpeesta säilyttää niin kuolleet kuin elävät rakkaimpansa, mutta myös halusta piilottaa pahat teot muiden katseilta. Se on samaan aikaan mustanpuhuva ja intensiivinen kertomus ihmismielen mahdista sekä armoton kuvaus mielisairaalaelämän karusta arjesta.
”Romaani tempaisee mukaansa surumielisellä tunnelmallaan ja osaston intensiivisellä kuvauksella. Lopussa odottaa yllätys, joka tekee hienosta tarinasta vieläkin paremman.” — Metro
”Melkoisen vaikuttava romaani tämä Käärinliinat.” — Parnasso
”Käärinliinat varmistaa, että Marko Hautala pystyy piirtämään psykotrillerin keinoin tiukan kohdekuvan nykysuomalaisesta elämänmenosta.” — Karjalainen

Marko Hautala Tammen sivuilla
Marko Hautala Wikipediassa

Marko Hautalan kirjallinen blogi

Journal Entry 2 by wingTarnawing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, February 24, 2013
Käärinliinaton hyvin kirjoitettu ja rakennettu kirja mutta ei minulle sopivaa luettavaa. Elämässäni on ollut jännitystä ihan riittämiin, enkä todellakaan kaipaa siihen lisäjännitystä saati sitten kauhua edes kirjallisessakaan muodossakaan. Onneksi kirja ei sentään tunkenut uniini.
Sisällöstä on vaikea sanoa mitään harmillisia juonipaljastuksia tekemättä. Sen voin varmaan kertoa, että tapahtumat sijoittuvat Vaasaan mutta keskeinen tapahtumapaikka, Högholmin vankimielisairaala, on fiktiivinen. Kuvaus oli sitä luokkaa, että ajatus psykiatriseen sairaalaan joutumisesta alkoi tuntua pelottavalta. Hui.
Kirja myös yllätti lukijansa. Joitakin viitteitä loppuratkaisuun matkan varrelta toki bongasin, mutten viitsinyt välittää niistä. Ensimmäinen vinkki löytyi jo ensimmäistä lukua edeltävältä sananselityssivulta. Sen sivun anti pisti miettimään myös kustannustoimittajan osuutta valmiissa kirjassa. Vähän epäilen Hautalan kulkeneen käsiksessään hieman eri polkuja kuin valmiissa tuotteessa ja Tammen nimettömäksi jääneen toimihenkilönvaikuttaneen lopulliseen reittivalintaan. Ehkä sananselityssivu jäi ennalleen vahingossa — tai jätettiin silleen vallan harhautusmielessä. Eksytti se ainakin tätä lukijaa.
Olisi muuten kiva tietää, mitä joku asiantuntija (ammattilainen tai perehtynyt harrastelija) kirjasta tuumii. Siis esimerkiksi joku kissankasvattaja tai sellainen. ;-)
Käärinliinat toi Marko Hautalalle Kalevi Jäntin palkinnon v. 2010. Syytä olikin; kirja on oikeasti hyvä. Ja aivan kamala. Hui.


Marko Hautala: Käärinliinat Ylen Elävässä arkistossa

Journal Entry 3 by wingTarnawing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, May 03, 2013

Released 6 yrs ago (5/3/2013 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hyviä lukuhetkiä Palkintokaapista nappaamasi Käärinliinojen parissa!

Journal Entry 4 by Runojalka at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Tuesday, May 07, 2013
Kirja on minulla, kiitos! Opiskelin taannoin Vaasan yliopistossa ja kirjailija Marko oli kampuksella tuttu henkilö. Tarkoitus on ollut jo pidempään lukea Marko Hautalan kirjallisuutta, varsinkin kun kirjat ovat saaneet hyviä arvosteluja ja muutenkin tykkään kaikenlaisista kammotusjutuista.

Journal Entry 5 by Runojalka at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Wednesday, September 03, 2014
Otin Käärinliinat viimeinkin lukuvuoroon, kun huomasin bc-foorumilla Virtuaalisen palkintokaapin aloittelevan seuraavaa kierrostaan ja omatunto alkoi muistutella lukemattomista lukemattomista... Lisäksi huomasin Marko Hautalan julkaisseen vastikään uuden kirjan ja tajusin etten ollut edelleenkään lukenut yhtään hänen teostaan.

Kirjan kansikuvasta tulee mieleeni jokin B-luokan zombie-elokuva, mutta kirja itsessään oli onneksi jotain muuta. Tykkäsin lukemastani. Kirjassa oli mielenkiintoisia aineksia ja henkilöitä. Välillä tosissaan pelottikin. Loppuratkaisusta ja kokonaisuudesta sanoisin sen verran, että jotkut jutut jäivät mielestäni hieman irrallisiksi ja vaille "selitystä". Ehkä pitäisi lukea kirja uudelleen. Joka tapauksessa hyvää tavaraa pimeneviin syysiltoihin kaikille psykologisen kauhun ystäville!

Journal Entry 6 by Runojalka at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Monday, September 29, 2014

Released 4 yrs ago (9/30/2014 UTC) at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Käärinliinat löytyi toivelistalta ja siirtyykin seuraavaksi varsin lähelle kirjan tapahtumapaikkoja. Terveisiä Laihialle!

Journal Entry 7 by wingkihaanwing at Laihia, Pohjanmaa / Österbotten Finland on Wednesday, October 01, 2014
Kiitos toivekirjasta, Runojalka! Ja hienosta Kokkola-kortista! :)

Journal Entry 8 by wingkihaanwing at Laihia, Pohjanmaa / Österbotten Finland on Sunday, January 18, 2015
Tarinasta tekee entistäkin hyytävämmän se, että se tapahtuu ihan kotinurkilla. Paikat ovat tuttuja, oikeastaan vain sairaalan nimi on muutettu. Hautala osaa pitää jännitystä yllä, tarina ei aina kulje siihen suuntaan kuin olisi luullut.

Journal Entry 9 by wingkihaanwing at to fulfill a wish, RABCK -- Controlled Releases on Sunday, June 21, 2015

Released 4 yrs ago (6/22/2015 UTC) at to fulfill a wish, RABCK -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:


Kirja löytyi eräältä toivelistalta, joten se jatkaa nyt matkaansa Kuopioon.
Aurinkoista kesää ja jännittäviä lukuhetkiä. :)

Journal Entry 10 by Henu223 at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Tuesday, June 23, 2015
Lämpöiset kiitokset toivekirjasta! :) Mahtavaa saada tämä viimeinkin luettavaksi, monesti kaupassa tätä ja muitakin Hautalan teoksia hypistellyt. Katsotaan minkälaisia painajaisia tästä saan ;)

Journal Entry 11 by Henu223 at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Wednesday, May 03, 2017
Painajaisia ei onneksi tullut, huhhuh, vaikka aika jännittävä teos olikin. Kirjan päähenkilöt olivat mielenkiintoisia. Kokonaisuutena mukavaa luettavaa.

Journal Entry 12 by Henu223 at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Monday, May 15, 2017

Released 2 yrs ago (5/15/2017 UTC) at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

HEP-kirja jatkaa matkaansa postin välityksellä. Lukuiloa!

Journal Entry 13 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, May 29, 2017
Kirja oli saapunut lomani aikana, kiitos!!

Journal Entry 14 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, August 22, 2017
Tämä ei nyt ihan yhtä jännittävä ollut, mitä muistelen aiemmin lukemieni Hautalan kirjojen olleen. Ja muutenkin tuntuu vähän siltä, että itse tarinaan tarvittiin vain alku ja loppu ja siinä keskellä oli aika paljon turhanpuoleista horinaa. Mutta ei tämä silti huonokaan ollut, ihan mielenkiinnolla luin!

Journal Entry 15 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, August 31, 2017

Released 1 yr ago (8/31/2017 UTC) at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Onnea elokuun kirja-arvonnan voittajalle!! :)

Journal Entry 16 by LolaRobin at Vammala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, September 06, 2017
Kiitoksia kovasti tästä toivekirjasta ja mukana tuulleesta karkkinamusesta. Sillä pitänee lohduttautua jos kirja pelottaa liikaa? :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.