Kerjäläinen ja jänis

by Tuomas Kyrö | |
ISBN: 9789522341372 Global Overview for this book
Registered by ButtesChaumont of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 10/3/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
7 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by ButtesChaumont from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, October 03, 2012
"Kerjäläinen lähtee Romanian slummista, kani Töölön puskista. Rahan ja rahattomuuden vapaan liikkeen ansiosta kaksikon kohtalo yhdistyy täällä pohjantähden alla, särisevän katuvalon alla. Maailman pyörät ja raiteet kuljettavat Vatanescua ja kania halki nyky-Suomen, Ateneumin nurkalta Lapin hillasoille, sieltä Kansallis-Idea-Parkin rakennustyömaalle ja taikurin apulaisiksi yöjunaan. Teho-osastolle. Ehkäpä tiikerin ruuaksi. Juhlituiksi sankareiksi. Nurmijärveläisen omakotitalon terassille. Eduskuntatalon portaille."

Pokkari vuodelta 2012, kolmas painos, 328 sivua.
---
Kirjasta jäi mukava, lämmin fiilis. Tarinassa kuvattiin hienosti suomalaisia ihmisiä ja tämän päivän Suomea. Henkilöhahmot olivat uskottavia ja osa helposti tunnistettavissa. Kani toi omalla suloisella olemuksellaan kivan lisän moneen tilanteeseen. Idea yhdistää kaksi yhteiskunnan hylkimää: Romaniasta tullut kerjäläinen ja citykani oli mitä mainioin, lisänä vielä kunnianosoitus Arto Paasilinnalle. Yhden minut yllättäneen käänteenkin tarina tarjosi, mutta jääköön se vielä paljastamatta.
---

Rinki lähdössä käyntiin. Osallistujat:

Tyrnimarja
toukokuu
miumaumou
Kemppu
Appelsiini
Louhi

Journal Entry 2 by ButtesChaumont at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, October 14, 2012

Released 7 yrs ago (10/15/2012 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Pokkari lähtee kohti ringin ensimmäistä.

Journal Entry 3 by wingTyrnimarjawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, October 18, 2012
Kirja täällä, kiitokset!

Journal Entry 4 by wingTyrnimarjawing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, October 29, 2012

Released 7 yrs ago (10/29/2012 UTC) at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kerjäläinen ja Jänis on kepeästi kulkeva veijaritarina romanialaiskerjäläisen matkasta Suomessa, suomalaisesta sielunmaisemasta ,ystävyydestä ja hyväksytyksi tulemisesta.
Tarinan loppukohtaus on ihan vedet silmiin nostattavan kaunis!

Kirja lähtee postin matkassa tänään toukokuulle.

Journal Entry 5 by wingtoukokuuwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, October 31, 2012
Kirja saapui perille, kiitos!

Journal Entry 6 by wingtoukokuuwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, November 04, 2012
Viihdyin kirjan ääressä ja lukaisin sen kerralla kokonaan. Ilkikurisen lempeää sanailoittelua ja tarinankuljetusta ja hauskoja henkilöhahmoja, toinen toistaan veikeämpiä karikatyyreja. Vatanescu, Ming ja Ling Irmeli, Usko Rautee, Hertta Mäntylä, Simo Pahvi, Öunap, Goodluck Jefferson, Ulla ja Pentti, Sanna Pommakka, Harri ja Maija Pykström, Jegor Kugar, Ökö, Minttu ja Jonttu. Allekirjoitan tuon mukavan, lämpimän fiiliksen, joka kirja jättää jälkeensä.

Journal Entry 7 by wingtoukokuuwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, November 05, 2012

Released 7 yrs ago (11/5/2012 UTC) at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja on nyt pakattu postitusta varten, miumaumou on seuraavana lukuvuorossa. Oikein hyviä lukuhetkiä! Ja jokos kiitin kirjan kierrätyksestä ButtesChaumant'a? Kiitos!

EDIT: Nyt 9.11. on jo postimerkitkin paketissa, jospa tänään muistan laittaa sen jo postilaatikkoon.

Journal Entry 8 by miumaumou at Pori, Satakunta Finland on Wednesday, November 14, 2012
Kirja on täällä, kiitos. Itse asiassa kirja saapui jo eilen, mutta siivousinnossani en avannut konetta koko iltana. Siivousinto kun pukkaa päälle, niin sitä on hyödynnettävä. Sitä kun ei tapahdu usein, tuskin koskaan...
Mielenkiinnolla odotan tarinaa. En oikeastaan edes aavista, mitä on edessä. Tyyli on varmaan jotain ihan muuta kuin Mielensäpahoittajissa.

Kiitos, Buttis, ringistä. Ja kiitos myös sinulle, toukokuu, hienosti teemaantuunatusta kirjekuoresta ja myöskin teemoitetusta kortista. :)

Journal Entry 9 by miumaumou at Pori, Satakunta Finland on Wednesday, November 21, 2012
Pidin kirjasta. Pidin kirjasta enemmän kuin uskoinkaan. Aluksi lukeminen tuntui nihkeältä, koska mielessäni kummitteli Mielensäpahoittajan tyyli ja kun tämä kirja ei ollut samanlainen, meni siinä hämmästellessä jokunen sivu ennen kuin annoin periksi. Eihän tämän pitänytkään olla sama kirja.

Kirja oli kaunis kunnianosoitus Paasilinnan Jäniksen vuodelle ja Kyrö onnistui siinä hyvin. Tarina oli hauska, muttei naurettava. Surullinen, muttei itkettävä. Kaunis ja herttainen. Paasilinnan tapaan päähenkilö jahkaantui mitä kummallisimpiin tilanteisiin ihan tahattomasti. Samalla tuli hoidettu yhteiskunnallinen kritiikki ja irvailu. Oikein mainio paketti ja kun kirja loppui, huomasin muistelevani tarinaa haikeudella. Hyvä kirja ja sutjakka tarina. Viihdyttävää ja erilaista. Täytyypä siis lukea lisää kirjailijan tuotoksia. Mutta pitäisikö ensin lukea muistinvirkistykseksi tuo hyllyssäni oleva Jäniksen vuosi..?

Kiitos ringistä, Buttis! Seuraavaksi Kempulle.

Journal Entry 10 by miumaumou at Pori, Satakunta Finland on Wednesday, November 21, 2012

Released 7 yrs ago (11/21/2012 UTC) at Pori, Satakunta Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja lähti seuraavaksi postin matkassa kohti Kemppua.
Lukuiloa!

Journal Entry 11 by Kemppu at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, November 23, 2012
Se on täällä! Kiitoksia paljon!

Journal Entry 12 by Kemppu at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, November 27, 2012
Minäkin pidin kirjasta. Kyrö ikään kuin päivittää Paasilinnan Jäniksen vuoden tälle vuosikymmenelle, kirja on hieno yhdistelmä yhteiskuntakritiikkiä ja huumoria. Romanikerjäläinen ja citykani ovat nappiyhdistelmä päähenkilöiksi, kerrassaan mainio pari kuvaamaan aikaamme.
Vatanescusta tulee mieleen yhtä aikaa Jäniksen vuoden Vatanen (johon hänen nimensäkin viittaa) ja tilanteesta toiseen ajautuva, mutta aina kuitenkin selviytyvä Forrest Gump, sekä hieman reppana, onnen ja epäonnen vaihteluita kokeva antisankarihahmo, joista suomalaiset tykkäävät - vähän sellainen kuin Aku Ankka! Kerjäläinen ja jänis muistuttaa myös lukuisista tarinoista, joissa pyritään yhteen päämäärään vaikka sivuraiteet ovat monet - tässä tapauksessa siis saamaan pojalle nappulakengät. Tuomas Kyrö viittaa tarkoituksella tai tarkoittamatta moniin suuntiin, ja monia yhtymäkohtia muuhun kirjallisuuteen ja tarinoihin tulee mieleen.
Kani valloittaa olemalla ihan vain kani, sellainen söpö, pehmeä ja vilkasliikkeinen. Muutkin henkilöhahmot ovat riemastuttavan oivaltavia. Kulttuuriantropologina minua nauratti rouva Pykström, joka tutkisi mieluummin zumban kulttuurista merkitystä kuin harrastaisi sitä. (Ja Bronislaw Malinowski ja hushu-heimon peniksenleuhutusrituaalit...repesin totaalisesti! Mistä Kyrö oikeen repii näitä juttuja!) Jegor Kugar oli aika inha, mutta samalla kuitenkin todellisen oloinen, kuten kaikki muutkin henkilöt karrikoinnista huolimatta. Tai ehkä juuri siksi.
En oikein tiedä, mitä mieltä olisin kirjan lopusta. Toisaalta hyvä, toisaalta vähän...en tiedä, liian hyvä, kompromissinomainen? Ei tarpeeksi anarkistinen, kuten Jäniksen vuodessa? Niin tai näin, kyllä tämä kirja yhdeksi vuoden kohokohdaksi lukukokemusten joukossa nousee. Kiitos paljon ringistä, ButtesChaumont!
Seuraavaksi toimitan kirjan Appelsiinille.

Journal Entry 13 by Appelsiini at Lempäälä, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, December 03, 2012
Sain kirjan tämäniltaisissa BC-pikkujouluissa. Mulla on nyt pari kirjaa kesken, mutta yritän olla nopea! Joululomia odotellessa....

Journal Entry 14 by Appelsiini at Lempäälä, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, December 12, 2012
Työnsin kirjan miehen lukupinoon, oli toissa yönä lukenut sen loppuun kun ei ollut malttanut laskea käsistään. Kuulemma oli hyvä kirja, vähän tahmaisen alun jälkeen oli tarina päässyt vauhtiin ja vienyt mennessään.

Mulla on nyt kesken ne pari em. kirjaa, molemmat etenevät hitaasti mutta varmasti. Toisen olisin jo jättänyt kesken, mutta siinä on kuulemma hyvä loppuratkaisu. Niin että pakko se nyt on tahkota :/ Nim. Aavistuksen utelias kuitenkin

Journal Entry 15 by Appelsiini at Lempäälä, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, December 29, 2012
Tämä oli aivan ihmeellinen kirja! Taitavaa tarinankerrontaa, pidän Kyrön tyylistä. Upea tarina, sopi täydellisesti kiireettömiin joulun iltoihin!

Kiitos ringistä, kyselen seuraavan osoitetta ja toivottavasti kirja pääsee pian jatkamaan matkaa! :)

Journal Entry 16 by Appelsiini at Lempäälä, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, January 02, 2013

Released 7 yrs ago (1/3/2013 UTC) at Lempäälä, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja jatkaa matkaansa ringin seuraavalle. Kiitos kirjan kierrättämisestä ja ringin järjestämisestä! :)

Journal Entry 17 by Louhi at Kajaani, Kainuu / Kajanaland Finland on Wednesday, January 09, 2013
Kirja on nyt minulla. Yritän lukea mahdollisimman pian.

Journal Entry 18 by Louhi at Kajaani, Kainuu / Kajanaland Finland on Saturday, January 12, 2013
Kiitos vaan tästä ringistä. Pidin kirjasta paljon, en tosin nauranut missään kohtaa johtuen raskaasta elämäntilanteestani. Tämä moderni seikkailutarina toimi hyvänä eskapismina, ja luinkin kirjan parissa päivässä. Jäniksen vuoden luin muistaakseni joskus lukiossa, joten vertailupohjaksi minulla ei ole muistikuvia. Tästä olisi varmaan saanut vielä enemmän irti, jos Paasilinna olisi tuoreessa muistissa.

Journal Entry 19 by ButtesChaumont at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, May 11, 2013
Hups. Tämä oli jäänyt merkitsemättä saapuneeksi. Kirja on kuitenkin lojunnut jo pitkän aikaa hyllyssäni.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.