Mangopuun alla

by Seija Vilén | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9789516928879 Global Overview for this book
Registered by winghippoleinwing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 8/8/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winghippoleinwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, August 08, 2012
Avain pokkari 2011
251 s.

Takakansi:

Mangopuun alla on tarina nuoren naisen elämästä uskonnollisessa yhteisössä. Tiestä, joka avautuu, kun uskaltaa lähteä pois. Romaani kertoo runollisen kauniisti siitä, miten kivuliasta on muistaa uskontoa edeltävä lapsuus, jolloin oli vielä lupa haaveilla.
Romaani liikkuu neljässä maassa: Intiassa, Suomessa, Kanadassa ja Tanskassa. Intialaiset tarut kietoutuvat arkitodellisuuteen, kun väkivalta nostaa päätään suomalaisessa kerrostaloasunnossa.


Journal Entry 2 by wingNiksuwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, October 09, 2012
Kiitos kirjasta! Laitan luettuani eteenpäin.

Journal Entry 3 by wingNiksuwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, October 29, 2012
Olipas vaikealukuinen kirja. Jotenkin liian rönsyilevää, hyppivää ja runollista tekstiä tähän ajanjaksooni, jossa keskittyminen ei ole vahvimmillaan. Alun jälkeen kun tekstiin tottui niin vähän helpotti luku-urakkaa mutta valitettavasti urakalta se tuntui loppun asti. Ja tässä ei ole kuitenkaan kuin 251 sivua…

Ajatuksena omaelämäkerrallinen teos Hare Krishna-liikkeeseen liittyvän tytön matkasta uskontoon, siitä irrottautuminen ja lopulta oman seksuaalisen identiteetin löytyminen on todella mielenkiintoinen mutta toteutus ei ollut minun makuuni. Suoraviivaisempi kerronta olisi toiminut minuun paremmin tai sitten jokin parempi ajankohta lukemiselle, jossa olisin osannut nauttia lausekoukeroista, menneen, nykyisyyden ja tulevan sekoittumisesta ja siitä ettei lukijaa siksi niin helpolla päästetäkään.

PS. Kun kävin lukiota 90-luvun puolivälissä oli Hare Krishnan tiloihin tutustuminen jo kielletty osana maailman eri uskontoihin tutustumista. Muistaakseni sitä selitettiin sillä, että ”liian moni” oli kiinnostunut aidosti ja jäänyt sille tielleen.

Kirjalle on jo uusi lukija. Vaihtaa omistajaa todennäköisesti marraskuussa.

Journal Entry 4 by wingNiksuwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, December 07, 2012

Released 7 yrs ago (12/8/2012 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Alelle lukemista!

Read and Release at BookCrossing.com...

Journal Entry 5 by Alejanda at Pori, Satakunta Finland on Monday, December 10, 2012
Kiitos Niksu kirjasta ja superhienosta viikonlopusta!

Journal Entry 6 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, October 08, 2013
Alelle kiitos toivelistakirjasta <3

Journal Entry 7 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, November 04, 2013
Alussa pidin kirjasta, nuoren tytön kokemukset Krishna-liikkeestä olivat paikoitellen hauskan ulkokultaiset ja itseironiset. Mutta mitä pidemmälle kirja eteni, sitä vaikeampi sitä oli ymmärtää. Kieli oli minun makuuni liian maalailevaa, ja olin ajoittain ihan pihalla tapahtumapaikasta ja -ajasta. Saattoi se tietysti olla tarkoituskin, eihän maalaustaidettakaan tarvitse ymmärtää pystyäkseen nauttimaan siitä. Värikäs tarina kaiken kaikkiaan, aukeaa ehkä paremmin toisella lukukerralla sitten joskus. Tämä kappale on nyt kuitenkin vapaa jatkamaan matkaansa toivelistayllärinä, ja pääsee siten osaksi MINKULAn toivelistahaastetta.

Journal Entry 8 by wingTarnawing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, November 08, 2013
Kiitos, Piiku! Yllätys tuli sopivaan aikaan, juuri kun kaikki näytti niin tasaisen tympeältä. Kuorestä rävähti syksyisen värikäs kansi, juuri niitä lempivärejäni. Ja loppu olikin sitten silkkaa toivelistakirjaa. Ja kortti, söpö kuin mikä. Kiitos myös sanoista kortin takana. Ah, kyllä elämä on ihanaa. :D

Journal Entry 9 by wingTarnawing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, August 16, 2019
Pyydän jo valmiiksi anteeksi typoja; kirjoitan puhelimella enkä jaksa kovin paljon korjailla. Oion virheet koneelle päästyäni, jos vain muistan.
Kirjan aihe on kiintoisa ja kansi kivan värinen, vaan eivätpä ne kovin kauas kanna. Joitakin aiempia lukijoita tuntuu vieraannuttaneen tektin koristeellisuus (niin tulkitsin rönsyilevyyden/maalauksellisuuden). Minua taas ärsytti tekstin yksiviivaisuus: lyhyet lauseet ja verbien paljous. En tykännyt myöskään keinotekoisen tuntuisista nimistä, joita henkilöille annettiin.
Seija Vilénin/Helanderin teksteihin tuskin toiste tartun, siksi puuduttavalta tämä kokeilu tuntui. Kiitos kumminkin kierrättäjille. Iloitsen siitä, että sain tämän kirjan luettua ja tutustuin siten kirjailijaan.

Journal Entry 10 by wingTarnawing at Kunnonpaikka in Siilinjärvi, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Friday, August 16, 2019

Released 5 mos ago (8/16/2019 UTC) at Kunnonpaikka in Siilinjärvi, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

WILD RELEASE NOTES:

Ei mango- vaan koivupuun alla rantatiellä Kunnonpaikan kohdalla.

LÖYTÄJÄLLE:

Kiitos, että nappasit tämän kirjan mukaasi ja tulit vielä vilkaisemaan sen matkapäiväkirjaa!
Tieto siitä, että kirja on hyvissä käsissä, on minulle tärkeä. Siksi pyydän sinua kertomaan, että se on sinulla. Toivon myös, että luettuasi kirjan poikkeat täällä uudestaan ja kirjoitat mietteitäsi lukemastasi. Sinun mielipiteesi kiinnostaa minua. :) Samalla voit myös kertoa mahdollisista jatkosuunnitelmistasi kirjan varalle.

Jää ihmeessä vielä hetkeksi ja tutustu BookCrossingiin. Sivustolla on useita kielivaihtoehtoja, mm. suomi. Kielen voit vaihtaa harmaassa alapalkissa näkyvän lipun oikealla puolella lukevaa tekstiä klikkaamalla.
Jos olet kiinnostunut BookCrossingista, ja haluaisit tutustua siihen suomen kielellä, kurkkaapa myös näiden linkkien taakse:
* suomenkielinen keskustelufoorumi http://www.bookcrossing.com/forum/30
* suomalainen Wikipedia-artikkeli BookCrossingista osoitteessa http://fi.wikipedia.org/wiki/Bookcrossing
Jos harrastuksemme kiinnostaa sinua, liity toki jäseneksi. Olet tervetullut mukaan joukkoomme nyt tai myöhemmin.

LUKUILOA!!!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.