Salattuja voimia

by Johanna Sinisalo | Literature & Fiction |
ISBN: 9789518514841 Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 8/2/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, August 2, 2012
Lahjaksi 31.7.2012!

Kustantajan nettisivuilta:

"Voiko skotlantilainen, hyvää tarkoittava Bed and Breakfast -emäntä mennä asiakkaan huomioinnissa aivan liian pitkälle? Kun neljä aivan erilaista naista lähtee yhdessä Englannin Penniineille ja tekee sieltä salaperäisen löydön, mitä he oppivat toisistaan? Entäpä jos Appalakeilla patikoiva nuori ja näyttöhaluinen mies alkaakin ottaa seikkailunsa kilpailuna – ja verisenä sellaisena?

Johanna Sinisalo on kokenut ja aktiivinen vuoristovaeltaja ja pitkän matkan patikoija. Teos Salattuja voimia, opas valoisille ja pimeille poluille, sisältää yhden pienoisromaanin sekä puolen tusinaa muuta lyhytproosatekstiä, jotka kaikki ovat tavalla tai toisella syntyneet patikkaretkien innoittamana. Tarinoissaan Sinisalo käsittelee realismin rajoja rikkoen niin ihmisen ja luonnon suhdetta kuin ihmisluonnon hämäriä puoliakin. Fiktiokertomusten väleissä on makupaloina aitoja, joskus pelottavia, joskus koomisia, joskus lähes uskomattomia anekdootteja Sinisalon omista kokemuksista vuoripolkujen varrelta.

Kirjasta löytyy myös kokemusperäistä faktaa niille, jotka haluavat jonakin päivänä lähteä omille poluilleen. Kirjan loppuun on koottu osuus käytännön neuvoja ja niksejä: miten valmistaudut retkiin, millä perusteilla reittisi valitset, mitä tarvitset mukaan, mitä riskejä kohtaat ja niin edelleen.
Tästä kirjasta nauttivat niin Sinisalon tummanpuhuvan, kirpeän ja häiritsevän proosan ystävät kuin nekin, joita vuoret ja metsät kutsuvat."

Teos, 2012, 361s.

Luettavien pinoon, saattaa jäädä PC-hyllyyn.

Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, August 20, 2012
Olipas hieno ja vaikuttava lukukokemus! Pidin sekä fiktiivisistä osioista että faktapitoisista vaelluskuvauksista, käsittämätöntä, että ne saivat vaelluksen suhteen täysin kokemattoman lukijan näin eläytymään! Suorastaan alkoi tehdä mieli tuntemattomille poluille. Oikeastaan ainoa, mitä jäin kaipaamaan, oli kotimaamme vaellusreitit ja -maastot - tässä kirjassa keskityttiin muuhun Eurooppaan, Australiaan ja Amerikkaan.
Loppuun koottu tietopaketti vaellusasioista on varsin käyttökelpoinen, kirja jää ehdottomasti pysyväishyllyyn.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.