Αν μια νύχτα του χειμώνα ένας ταξιδιώτης

by Italo Calvino | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by karjim of Skyros - Σκύρος, Evia Greece on 7/12/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by karjim from Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Thursday, July 12, 2012
"Είναι ένα μυθιστόρημα με θέμα την ευχαρίστηση που νιώθουμε όταν διαβάζουμε μυθιστορήματα. Πρωταγωνιστής είναι ο Αναγνώστης που αρχίζει δέκα φορές να διαβάζει ένα βιβλίο και που λόγω κάποιων γεγονότων ανεξάρτητων από τη βούλησή του, δεν κατορθώνει να τελειώσει ποτέ. Χρειάστηκε επομένως να γράψω την αρχή δέκα μυθιστορημάτων γραμμένων υποτίθεται από δέκα συγγραφείς, που όλοι κατά κάποιον τρόπο ήταν διαφορετικοί από μένα και διαφορετικοί μεταξύ τους..."

Με τα λόγια αυτά ο Ίταλο Καλβίνο παρουσίασε στο Μπουένος Άιρες το μυθιστόρημά του αυτό που ξάφνιασε, συζητήθηκε και τελικώς αγαπήθηκε όσο κανένα από τα έργα του. Tο "Aν μια νύχτα του χειμώνα ένας ταξιδιώτης", υπήρξε όχι μόνο μια αξεπέραστη σπονδή στο λογοτεχνικό είδος του μυθιστορήματος αλλά και το έργο που άνοιξε νέους δρόμους για τη λογοτεχνία του 21ου αιώνα.

Journal Entry 2 by karjim at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Thursday, July 12, 2012
Ένα απόλυτα βιβλιοφιλικό βιβλίο. Εξετάζει σχεδόν όλα τα θέματα περί βιβλίου παντοιοτρόπως. Την εκτύπωση και τα κακέκτυπα, το συγγραφέα και το writer's block που τραβάει, τους μεταφραστές και την ευθύνη της, τη λογοκρισία, τα στρατευμένα βιβλία, τους επίδοξους συγγραφείς και τον επιμελητή που διαβάζει τα πονήματά τους, τους αναλυτές και φιλολόγους. Αλλά κυρίως τον Αναγνώστη, αυτά που εκείνος αισθάνεται διαβάζοντας ένα βιβλίο.
Δεν είναι ένα κλασσικό μυθιστόρημα. Μπορεί να κουράσει πολύ με τις συνεχείς εναλλαγές στην ιστορία και τα πρόσωπα. Η ιστορία στα τελευταία δύο μυθιστορήματα που ξεκίνησε να διαβάζει ο Αναγνώστης σε φανταστικές ανύπαρκτες χώρες με ολοκληρωτικά καθεστώτα με κούρασε γιατί έδωσε μία πλευρά fantasy σε ένα βιβλίο που δεν είχε κάτι τέτοιο στα τρία τέταρτά του. Όμως οφείλω να ομολογήσω ότι σαν σύλληψη και εκτέλεση είναι ένα βιβλίο μοναδικό που θέτει απίστευτα και πολλαπλά ζητήματα για τα βιβλία και την ανάγνωση. Ίσως κάποια από τα μυθιστορήματα που ξεκίνησαν (αλλά δεν τελείωσαν ποτέ) μέσα στο βιβλίο θα ήθελα κι εγώ να τα διαβάσω ολόκληρα. Αλλά μάλλον το βιβλίο μιλάει για το ταξίδι της ανάγνωσης πολύ περισσότερο απ' ότι το τέλος ενός βιβλίου, δεν είναι εκεί η σημασία.
Σκέφτομαι μήπως σαν ένα απόλυτα βιβλιοφιλικό βιβλίο το κάνω ρινγκ. Θα δούμε...

Journal Entry 3 by maltrebus at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, September 09, 2013
Μόλις κατάλαβα ότι αυτό το βιβλίο το έχω κάτι μήνες και δεν το έχω κάνει catch. Λοιπόν το βιβλίο τα σπάει, είναι ακόμα καλύτερο και από τις '' Αόρατες πόλεις'' ένα βιβλίο που έχω χαρακτηρίσει ως ποίηση σε πεζό λόγο. Αλλά προσοχή αυτό το βιβλίο δεν είναι για τον καθένα.Όχι γιατί είναι βαρετό ή βαρύ αντιθέτως ένα λεπτό χιούμορ διατρέχει όλο το βιβλίο.Πρέπει όμως να αγαπάς τα βιβλία με πάθος για να σου αρέσει.Πρέπει να είσαι φανατικός αναγνώστης για να μπορέσεις να ταυτιστείς με τον πρωταγωνιστή. Το βιβλίο το διάβασα όχι με τη συνηθισμένη ταχύτητα αλλά αργά αργά πηγαίνοντας πολλές φορές πίσω για να ξαναδιαβάσω κομμάτια που μου άρεσαν ιδιαίτερα όπως η είσοδος του αναγνώστη στο βιβλιοπωλείο ή η φαγούρα του να γυρίσεις γρήγορα σπίτι για να αρχίσεις το διάβασμα.Κάτι ξέρω εγώ που πηγαίνω για ψώνια μετά τη δουλειά.

Εκδήλωση Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δήμου Αθηναίων.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013, στο ανταλλακτικό παζάρι βιβλίων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Αθηναίων
Δομοκού 2, Μετρό Σταθμός Λαρίσης
Facebook: Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Ο.Π.Α.Ν. Δήμου Αθηναίων~~~~~ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ~~~~~
Καλωσήρθες στο BookCrossing!
Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!
Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, κλπ.) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου!

Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις. Επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον Ταξιδιωτικό Οδηγό BookCrossing και στο Ελληνικό Bookrossing wiki που θα σου λύσουν κάποιες απορίες για τη λειτουργία του site.

Για να αφήσεις σχόλιο (αρχικά να με ενημερώσεις ότι βρήκες το βιβλίο!), γράψε (επάνω αριστερά στο "Enter a BCID") τον κωδικό αριθμό που βρίσκεται στην ετικέτα μέσα στο βιβλίο, και πάτα "Go".
Ευχαριστώ, και καλή ανάγνωση!

Καλό ταξίδι βιβλιαράκι!
~~~~~ FOR THE NEXT READER ~~~~~
Welcome to BookCrossing!
Write if you want a short entry about how and where you found this book. You don’t have to register to this site to do so, you can remain anonymous.
Read the book if you wish and then help it continue its trip by leaving it in a public place (a bench, a coffee-shop table, a phone booth etc) for someone to find it the same way you did. You may even give it to a friend to read!

You may find us Greek at BookCrossers Greek Forum of this site.

To leave a comment (and let me know you found the book) write (on the top left “Enter BCID”) the code number you will find on the label inside the book and click “Go”
Thank you and enjoy reading this!

Bon Voyage little book!


Journal Entry 5 by maria-gr at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Sunday, September 15, 2013
Έχω ακούσει τόσα για αυτό το βιβλίο, ήρθε και η σημερινή περιγραφή της σκηνής της εισόδου του Αναγνώστη σε ένα βιβλιοπωλείο από τον maltrebus και δεν άντεξα, το πήρα πριν βγει στο τραπέζι που είχαμε στήσει.

Karjim, είδα στα σχόλια σου ότι σκεφτόσουν να το κάνεις ring. Δεν ξέρω τι έχεις συμφωνήσει με τον maltrebus, αλλά πιστεύω θα άξιζε να γίνει ring.

Journal Entry 6 by dreamy24 at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, December 03, 2013
στα χέρια μου απο meet up στην Βύνη!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.