Winden waaien om de rotsen

by Trygve Gulbranssen | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingAylaMeywing of Utrecht, Utrecht Netherlands on 6/29/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingAylaMeywing from Utrecht, Utrecht Netherlands on Friday, June 29, 2012
Oorspronkelijke titel: Det Blaser Fra Davingfjell. Vertaling Dr. Annie Posthumus.

wikipedia:

Trygve Emanuel Gulbranssen (Oslo, 15 juni 1894 – Eidsberg, 10 oktober 1962) was een Noors romanschrijver.

Gulbranssens beroemdste werk is de trilogie Het geslacht Bjørndal, bestaande uit En eeuwig zingen de bossen (1933), Winden waaien om de rotsen (1934) en De weg tot elkander (1935), waarin hij het Noorse plattelandsleven omstreeks de periode 1760-1810 beschrijft. Het is een sfeervol levendig verhaal over de natuur en menselijke verhoudingen.

Gulbranssen heeft over het algemeen niet veel op met de hogere standen en die worden ook stevig en met humor op de hak genomen. Hoewel hij af en toe wat prekerig overkomt, is het een prettig leesbaar boek waarin hij vooral in het laatste deel laat zien hoe je huwelijksproblemen het beste kunt oplossen.

Journal Entry 2 by wingAylaMeywing at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Friday, June 29, 2012

Released 7 yrs ago (7/1/2012 UTC) at Castricum, Noord-Holland Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hallo beste vinder van dit boek,

Ik hoop dat u het idee en de praktijk van Bookcrossing leuk vindt. Ik hoop ook dat u een journal entry maakt van dit boek. U kunt ervoor kiezen dat anoniem te doen of u kunt zich aanmelden (het is gratis en spamvrij!). Wanneer u besluit zich aan te melden kunt u mij, AylaMey, opgeven als uw referring member.

Voelt u vrij om uw tijd te nemen voor het lezen van dit boek, het door te geven aan een bekende of het “in het wild” achter te laten zodat een ander het kan vinden. Wanneer u zich aanmeld en een journal entry maakt kunt u dit boek ook volgen op zijn reis. U krijgt bericht via e-mail wanneer iemand anders weer een journal entry maakt. Veel leesplezier!

Journal Entry 3 by wingcreativeChaoswing at - Ergens in de provincie, Groningen Netherlands on Tuesday, July 10, 2012
Wow, wat een prachtige uitgaven, deze drie delen van Het geslacht Bjørndal! Daar zullen ze bij OBCZ Scandi vast blij mee zijn. Tot de overdracht logeren ze even bij mij!

Journal Entry 4 by wingOBCZ-Scandiwing at IKEA in Groningen, Groningen Netherlands on Saturday, July 08, 2017

Released 2 yrs ago (7/8/2017 UTC) at IKEA in Groningen, Groningen Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Interieur 4.9, wasmachine.

Dit boek is vandaag tussen 13 en 14 uur losgelaten voor de boekenspeurtocht voorafgaand aan de opheffingsmeeting van OBCZ-Scandi.

Hallo gelukkige vinder,

Gefeliciteerd, je hebt een zwerfboek gevonden! Hopelijk vind je het een mooi iets. Je kunt het gerust weer ergens achterlaten of aan iemand anders doorgeven. In ieder geval vind ik het fijn dat je even de moeite neemt om op deze site te laten weten waar het boek uithangt! Vind je het concept van Bookcrossing ook leuk, of wil je graag dit boek blijven volgen wanneer je het weer loslaat, meld je dan (gratis) aan bij bookcrossing. Je kunt je anoniem melden.

Er is ook een ondersteunende Nederlandse website www.bookcrossing.nl waar je nog meer info kunt vinden, mocht je nog vragen hebben.

Veel leesplezier!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.