Οι άρχοντες των σκουπιδιών

Registered by panost of Athens - Αθήνα, Attica Greece on 6/19/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
9 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by panost from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, June 19, 2012
Ένας κόσμος και μια κοινωνία που αποσυντίθενται με ταχύτατους ρυθμούς. Ανεργία, οικονομική κρίση, εγκληματικότητα, καταστροφή του περιβάλλοντος, προπηλακισμοί πολιτικών, άνθρωποι που τρώνε σκουπίδια, άστεγοι… Μέχρι που έρχεται τελικά η Ώρα Μηδέν και γίνεται η μεγάλη έκρηξη, καθώς το ρολόι της Ιστορίας αρχίζει να τρέχει προς τα πίσω.

Ένα κορίτσι, τρεις πληρωμένοι δολοφόνοι, μια ομάδα επιστημόνων, ένας πολιτικός και η οικογένειά του διασχίζουν όλη τη χώρα κι όλες τις εποχές, σε ένα ανθρωποκυνηγητό χωρίς έλεος. Σε ένα περιβάλλον που αλλάζει από μέρα σε μέρα, όπου κάποιοι θα προσπαθήσουν να μείνουν ίδιοι, ενώ κάποιοι άλλοι να ανακαλύψουν ποιοι πραγματικά είναι.

Ένα νεανικό μυθιστόρημα από τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, γραμμένο με κινηματογραφική δράση και συνεχείς ανατροπές. Ένα επίκαιρο βιβλίο, που αποδεικνύει πως τα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, ανθρωπιάς και αποκτήνωσης, αξιοπρέπειας και υποταγής, τα χωρίζει τελικά μια πολύ λεπτή γραμμή.

RING
taxidiarikopouli
tiffany1972
sismografos
sousy
joannak220284
elenaiah
merolia
natassaki

Journal Entry 2 by panost at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, June 19, 2012
Καλώς ορίσατε στον φριχτό κόσμο του Βασίλη Παπαθεοδώρου, του Έλληνα Στήβεν Κινγκ. Έναν κόσμο όπου η αδυναμία σας και η αδιαφορία σας να κάνετε κάτι για να βελτιώσετε τον εαυτό σας και τη στάση σας απέναντι στο περιβάλλον και στον συνάνθρωπο, έχει φέρει τη γη στα όριά της και τον άνθρωπο στα όρια της αποκτήνωσης.

Στο νέο του συνταρακτικό μυθιστόρημα (σε καμία περίπτωση δεν το απομονώνω στην εφηβική λογοτεχνία, το βιβλίο διαβάζεται απνευστί και από μεγαλύτερους), μετά το αξεπέραστο Στη διαπασών και το μοναδικό Χνότα στο τζάμι, ο συγγραφέας μας φέρνει προ των ευθυνών μας, έχει μυριστεί την Ώρα Μηδέν που έρχεται τρέχοντας και έχει μαντέψει το τέλος που θα επιφέρουν η σημερινή κατάσταση, η απελπισία, η αγωνία, η πείνα.

Η ιστορία ξεκινά με τον καθηγητή Πελεγκρίτι που ανακοινώνει σε ένα βαριεστημένο κοινό τα αποτελέσματα πολυετών μελετών του: ένα μαθηματικοποιημένο μοντέλο που προέβλεπε, ανάλογα με τις μεταβλητές και τα στοιχεία που το τροφοδοτούσε, την εξέλιξη σε διάφορους δείκτες της οικονομίας, αφήνοντας περιθώρια ακόμη και για κοινωνικές, ανθρωπολογικές ή πολιτικές ερμηνείες (δείκτες ανεργίας, διείσδυση τεχνολογίας, γήρανση του πληθυσμού, μεταβολές στις συνθήκες των ανθρώπων, αρρώστιες, δημοσκοπήσεις, εγκληματικότητα, πληθωρισμός). Πριν τέσσερα χρόνια αυτό το μοντέλο προέβλεψε την κατάσταση χάους στην οποία κινούνται οι ήρωες του μυθιστορήματος: ζητιάνοι και άστεγοι στους δρόμους, που σκοτώνουν για λίγο χαλκό και σίδερο παραπάνω, που ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια, άδεια καταστήματα, ανεργία, λιντσαρίσματα πολιτικών προσώπων (σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά;). Και μάλιστα σε μια εποχή και σε μια χώρα (που δεν κατονομάζεται αλλά έχει εκκλησίες με καμπαναριά, έχει Ακρόπολη, οι ήρωές της όμως έχουν ξένα ονόματα) όπου η δύναμη και ο πλούτος είναι τα σκουπίδια! ("Στο χέρι μας είναι αν με τα σκουπίδια θα κάνουμε κάτι για την ανθρωπότητα ή αν η ανθρωπότητα γίνει ένα με τα σκουπίδια"). Ο βοηθός του, Γιόνας, ένας φοιτητής εθισμένος στο twitter και στο facebook, νιώθει επιβράβευση και αυτοπεποίθηση μόνο όταν υπάρχουν replys και like στα ηλεκτρονικά του προφίλ. Ένας από τους ζητιάνους Τζο είναι και πρώην συνεργάτης του καθηγητή, τον οποίο παρακολουθεί στενά για να του φανεί χρήσιμος οποιαδήποτε στιγμή προκύψει πρόβλημα.

Συνεχίζουμε με τον υπουργό Τζέφερσον και την οικογένειά του: σε έναν τόπο όπου οι διαδηλώσεις ήταν καθημερινό φαινόμενο πια, η αναρχία και το χάος άρχισαν να κορυφώνονται σε τέτοιο βαθμό που ο Τζέφερσον αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του. Έτσι από τον πλούτο η οικογένειά του ξεπέφτει στην ένδεια κι επιπλέον ο νέος αυτοκράτορας των σκουπιδιών και κύριος της χώρας στέλνει ξοπίσω του πληρωμένους δολοφόνους για να του κλείσουν μια για πάντα το στόμα. Η κόρη του Τζέφερσον, κλασικό παράδειγμα έφηβης κοπέλας που τα είχε όλα χωρίς να τα εκτιμά και τώρα είναι ολομόναχη, χωρίς φίλους στο facebook και με ύβρεις, κοροϊδίες και απειλές στον Τοίχο του προφίλ της. Απελπισμένος ο Τζέφερσον παίρνει την οικογένειά του και κατευθύνονται προς το χωριό των γονιών του.

Και τέλος έχουμε τρεις μισθοφόρους, τον Πολ, τον Ντιέγκο και τον Μαξ που επιβαίνουν σε απορριμματοφόρο αεροπλάνο και πετάνε σκουπίδια στην Αφρική για να τα ξεδιαλύνονυ οι μαύροι ντόπιοι με αντάλλαγμα φαΐ και νερό, που επιθεωρούν τους εργάτες και τις απέραντες χωματερές, που ελέγχουν τις εμπορικές συμφωνίες. Φυσικά και στην Αφρική και με αυτές τις συνθήκες υπάρχει μαφία που πουλάει χαρτί, γυαλί και άλλα ανακυκλώσιμα στις τοπικές κυβερνήσεις αλλά και φύλαρχοι που πληρώνονται αδρά για τα ποσοστά σιδήρου και χαλκού που βγάζουν οι δικοί τους άνθρωποι!Η ανήλικη, ορφανή Τζίμπα κλέβει την καρδιά του Πολ και τον φέρνει αντιμέτωπο με την ανθρωπιά, την αγάπη, έννοιες ανύπαρκτες και συναισθήματα απαγορευμένα για έναν μισθοφόρο!

Τι γίνεται λοιπόν όταν η ανεργία, ο πληθωρισμός, η στάση εμπορίου, η έλλειψη αγαθών οδηγούν και στη μείωση των σημαντικών για την επιβίωση σκουπιδιών; Ο κόσμος θα αρχίσει να διαλύει τα πάντα, η αναρχία εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη, οι δημοκρατίες καταλύονται, επιβάλλεται μοναρχία, η οποία κι αυτή με τη σειρά της κρίνεται ανεπαρκής και κυριαρχεί η ολιγαρχία (καταπληκτική η επανάληψη της ιστορίας με τη δολοφονία ενός καινούργιου Καίσαρα, πάλι από τον γιο του, όπως είχε γίνει και με τον Ιούλιο Καίσαρα). Σε ένα απίστευτο παιχνίδι με απρόβλεπτες συνέπειες, ο συγγραφέας μας γνωρίζει τις πραγματικές διαστάσεις της ανθρωπότητας όταν γίνεται όχλος, περιγράφει σκηνές που συναντάμε από τώρα στην καθημερινότητά μας κι ακριβώς επειδή είναι τόσο μικρά σε μέγεθος συμβάντα δεν τους δίνουμε και πολλή σημασία.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι κάποια στιγμή συναντιούνται, ο καθηγητής και οι δικοί του, ο υπουργός και η οικογένειά του, κυνηγημένοι από τους μισθοφόρους και απογοητευμένοι από το χάος στον κόσμο. Κι όμως σε μια φαινομενικά ευθύγραμμη αφήγηση, έχουμε μια μεγάλη ανατροπή που θα φέρει τον υπουργό στο χείλος του θανάτου. Και οι ήρωες θα ολοκληρωθούν, θα βρουν την απάντηση στα δικά τους ερωτήματα, θα γνωρίσουν την κάθαρση. Κι ενώ λες ότι δεν υπάρχει σωτηρία, η γη βουλιάζει και ποτισμένη από τα τοξικά απόβλητα αρχίζει να παίρνει τον νόμο στα χέρια της με τσουνάμι και σεισμούς, κάτι αχνοφαίνεται στο βάθος του ορίζοντα: μια μικρή μικρή ελπίδα για μια καινούργια αρχή.

Από τα πιο μεστά, ολοκληρωμένα, προφητικά βιβλία του Βασίλη Παπαθεοδώρου.


Journal Entry 3 by TIFFANY1972 at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Wednesday, July 18, 2012
Το πήρα χτες από τον γλυκό μου panost.
Θα διαβαστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται, δεδομένου ότι έχω πολλά ring μαζεμένα :-)

Άντε, καλό μου κουράγιο :-Ρ

Journal Entry 4 by TIFFANY1972 at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, July 24, 2012
Το διάβασα μέσα σε 4 μέρες.
Μου φάνηκε πολύ καλογραμμένο και είχα την αίσθηση ότι συμμετείχα σε ταινία δράσης, τύπου Mad Max. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ζοφερή, αλλά και τόσο κοντά στο να γίνει πραγματικότητα, δεδομένης της παγκόσμιας ασυνεννοησίας και φαγωμάρας.
Ευτυχώς, οι τελευταίες 2-3 σελίδες εμπνέουν ελπίδα για το ανθρώπινο γένος.

Με ξένισε το γεγονός ότι οι ήρωες είχαν ξενικά ονόματα, ενώ φαίνεται αρκετά καθαρά ότι η δράση τοποθετείται στην Ελλάδα, ειδικά στο σημείο που αναφέρεται η Εκκλησία του Δήμου.

Θα δοθεί στη sismografos στη μηνιαία Κυριακάτικη συνάντηση.

Journal Entry 5 by TIFFANY1972 at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Sunday, July 29, 2012

Released 7 yrs ago (7/29/2012 UTC) at Athens - Αθήνα, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

">~~~~~ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ~~~~~
Καλωσήρθες στο BookCrossing!
Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!
Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, κλπ.) για να το βρει κάποιος άλλος, όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου!
Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις.
Επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον Ταξιδιωτικό Οδηγό BookCrossing και στο Ελληνικό Bookcrossing wiki που θα σου λύσουν κάποιες απορίες για τη λειτουργία του site.

Για να αφήσεις σχόλιο ή να πεις απλά μόνο ότι βρήκες το βιβλίο, γράψε στο πεδίο επάνω που ζητά "Enter...BCID" τον κωδικό αριθμό που βρίσκεται στην ετικέτα μέσα στο βιβλίο, και πάτα "Go!"
Ευχαριστώ, και καλή ανάγνωση!
Le bookcrossing (litt. "livres qui se croisent", carrefour du livre) consiste à libérer des livres dans la nature dans l'espoir que d'autres gens les capturent, les trouvent, les lisent puis à leur tour les relâchent plus loin. Les bookcrossers aiment bien que la personne qui attrape un de leurs livres annonce cette "prise" sur le site, à l'aide d'une note appelée journal entry: ça fait toujours plaisir d'avoir des nouvelles des livres qu'on libère :) Si vous êtes novice, ne vous découragez pas, seuls 10% des livres qu'on libère sont signalés "capturés" par les personnes qui les ont ramassés !

Journal Entry 6 by sismografos at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Sunday, September 30, 2012
Θα πάει στον επόμενο. Διάβασα το πρώτο κεφάλαιο, οκ, κάτι πήγε να μου πει, μετά...δεν είχε νόημα. Μάλλον δε μου αρέσουν τέτοιου είδους ιστορίες...

Journal Entry 7 by Sousy at Koukaki - Κουκάκι, Attica Greece on Sunday, October 07, 2012
Το παρέλαβα μέσω της sismografou από το μιτ-απ του Σεπτεμβρίου!!! Ευελπιστώ να το τελειώσω γρήγορα, γιατί ήρθανε μαζεμένα άλλα δύο...

Journal Entry 8 by Sousy at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Saturday, November 24, 2012
Είναι ένα από τα πολλά βιβλία του συγκεκριμένου συγγραφέα που διαβάζω!!!
Δεν είναι από τα καλύτερά του!! Άλλα τα θεωρώ πολύ καλύτερα.
Μου αρέσει η πλοκή, ο τρόπος που εξελίσσεται η ιστορία, τη θεωρώ λίγο τραβηγμένη (αν και βλέπω ότι ένα μέρος της επαληθεύεται δυστυχώς και στη δική μας χώρα)...
Αυτό που λίγο με "χάλασε" είναι ότι, όπως και σε άλλο βιβλίο του, θεωρώ ότι δεν έχει σαφές τέλος. Είναι σα να σταματάει η ιστορία κάπου και να περιμένεις τη συνέχεια. Δε λέω, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου, αλλά πάντοτε προτιμώ το συγγραφέα να δίνει ένα σωστό τέλος!!!
Θα πάει στον επόμενο!!!

Journal Entry 9 by panost at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, February 18, 2013
Στα χέρια μου μέχρι να ξαναταξιδέψει!

Journal Entry 10 by joannak220284 at Nea Smirni - Νέα Σμύρνη, Attica Greece on Sunday, March 10, 2013
Πάρα πολύ ωραίο και αυτό το βιβλίο του Βασίλη Παπαθεοδώρου.. πολύ έξυπνη ιδέα (και καθόλου παράλογη) αυτή η αντιστροφή της αξίας των χρημάτων με των σκουπιδιών! Φαντασία μεγάλη, πολύ καλή γραφή και μ'αρέσει που τα κεφάλαια είναι μικρά και μεστά, ιδανικά για ανάγνωση από εφήβους που έχουν συνηθίσει στη "γρήγορη" αναζήτηση πληροφοριών και βαριούνται εύκολα με τις βαρύγδουπες περιγραφές κλασσικών συγγραφέων. Αλλο ένα καλό σημείο που βρήκα ήταν ότι καταδικάζει έντονα το φασισμό και τον ρατσισμό, και η νέα γενιά έχει ανάγκη από τέτοια μηνύματα..είχε αισιόδοξο τέλος όπως και τα Χνοτα στο τζάμι, μου θύμισε πολύ έντονα τη κατάσταση που βιώνουμε σήμερα στην Ελλάδα και το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν ότι σε κάποια σημεία ήταν λίγο υπερβολικός (όπως το ότι ενώ είχε καταρρεύσει το σύμπαν, το λαπτοπ του Γιόνας λειτουργούσε!!!) Πάνο σε ευχαριστώ και πάλι που με συμπεριέλαβες στο ring!!

Journal Entry 11 by elenaiah at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Friday, March 15, 2013
Το βιβλίο βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες στα χέρια μου!Θα το διαβάσω αμέσως μετά το προσυνεδριακό ring!!!Παπαθεοδώρου θεός!!!!!

Journal Entry 12 by elenaiah at Koukaki - Κουκάκι, Attica Greece on Wednesday, March 27, 2013

Released 7 yrs ago (3/31/2013 UTC) at Koukaki - Κουκάκι, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Έχω αρχίσει να επαναλαμβάνομαι όσον αφορά τον συγκεκριμένο συγγραφέα.Μου αρέσουν όλα τα βιβλία του,θα έπρεπε να διδάσκονται στα σχολεία και αν δεν είμαστε έφηβοι-γιατί κυρίως σε εκείνους απευθύνονται-ποτέ δεν είναι αργά για να διδαχτούμε από αυτόν.Στο βιβλίο αυτό,γίνεται προφητικός,στην ουσία περιγράφει το επόμενο βήμα της κατάντιας που ζούμε.Όσο απίστευτες και αν φαίνονται οι καταστάσεις που περιγράφει,είναι εικόνες του σήμερα,που θα γίνουν πολλαπλάσιες αύριο....Άριστα κύριε Παπαθεοδώρου.

Journal Entry 13 by Merolia at Halandri - Χαλάνδρι, Attica Greece on Sunday, April 28, 2013
Από τη συνάντηση του Απριλίου.

Journal Entry 14 by Merolia at Halandri - Χαλάνδρι, Attica Greece on Sunday, June 23, 2013
Το βιβλίο είχε μείνει στην άκρη, ανάμεσα σε διάφορα άλλα rings, το έπιασα με αφορμή την πρόσφατη βράβευσή του. Μέχρις ενός σημείου κράτησε πολύ καλά. Το θέμα εφιαλτικά αναγνωρίσιμο, η πραγμάτευση άμεση και απλή, κατάλληλη για νεανικό κοινό, οι ρυθμοί γρήγοροι και οι χαρακτήρες ενδιαφέροντες και νομίζω αρκετά πιο ανεπτυγμένοι σε σχέση με άλλα βιβλία του συγγραφέα. Ωστόσο νομίζω ότι από ένα σημείο χάσαμε τη μπάλα, για να το πω πολύ απλά. Κατάλαβα τη λογική ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, κι είναι σωστή κι ενδιαφέρουσα σκέψη, αλλά μέσα σε ελάχιστο (λογοτεχνικό και αφηγηματικό) χώρο και χρόνο συνέβησαν απίστευτα πολλά πράγματα, στα οποία αποδίδεται τελικά μέτρια σημασία. Και αυτός είναι και ο μόνος λόγος που το αναφέρω, όχι τόσο επειδή αποδυνάμωσε την ιστορία, αλλά περισσότερο το εξαιρετικά σημαντικό μήνυμα που θέλει να περάσει. Αστραπιαίες αλλαγές πολιτευμάτων, δημόσιες εκτελέσεις, θρησκευτικός φανατισμός, νέες σταυροφορίες, κυνήγι μαγισσών, ολοκληρωτικός έλεγχος των ΜΜΕ, σκλάβοι και μονομάχοι, σεισμοί και καταποντισμοί, επέλαση νομαδικών φυλών... Όλα τα στοιχεία ενδιαφέροντα, αλλά τόσο πολλά όλα μαζί, εμφανίζονται και εξαφανίζονται τόσο γρήγορα, μερικές φορές σε λίγες παραγράφους, ώστε δεν αφήνουν τον αναγνώστη να τα σκεφτεί και πολύ. Νομίζω ότι το συνολικό αποτέλεσμα θα ήταν πολύ πιο δυνατό κι εν τέλει πιο πειστικό αν ο συγγραφέας ήταν λίγο πιο λιτός στα συστατικά του. Ειδικά η εξέλιξη στο κεφάλαιο 36 (για να μην τη φανερώσω), καθόλου δε με έπεισε και όσο πλησίαζε το τέλος, τόσο είχα χάσει τη συγκέντρωση και το ενδιαφέρον μου. Επίσης δεν κατάλαβα την περίεργη ασάφεια του τόπου και την επιλογή ξένων ονομάτων.

Καταλαβαίνω γιατί βραβεύονται τα βιβλία του Παπαθεοδώρου και χαίρομαι αν αυτό είναι αφορμή να διαβάζονται από περισσότερους. Έχω ήδη διαβάσει αρκετά από αυτά και ίσως απλά εμένα δε μου ταιράζει τόσο το στιλ του. Θα κλείσω σύντομα τον κύκλο με το "Στη διαπασών".

Journal Entry 15 by Merolia at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Friday, July 26, 2013

Released 6 yrs ago (7/25/2013 UTC) at Athens - Αθήνα, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Στη dreamy για τη συνάντηση του Ιουλίου, να δοθεί στη natassaki. Ευχαριστώ!

Journal Entry 16 by natassAki at Petroupoli - Πετρούπολη, Attica Greece on Tuesday, August 06, 2013
Το παρέλαβα από τον Panost, τελικά, σήμερα. Μετά από τα σχόλια που διάβασα, θέλω πολύ να τον διαβάσω - κι ίσως να το διαβάσει κι ο γιος μου :-)
-------------------------------

Το διάβασα, κι εγώ κι ο Άκης. Δεν έχω να προσθέσω πολλά, σ' αυτά που γράψατε παραπάνω: είναι καλογραμμένο, η αφήγηση κυλάει άνετα, είναι σκοτεινό (εντάξει, ήμασταν προετοιμασμένοι). Μου άρεσε, ομολογώ πως δεν είχα διαβάσει τίποτα δικό του ως τώρα. Με ξένισε λίγο το τέλος, κι η πολύ πυκνή δράση κάπου με κούρασε, αλλά γενικά μου άφησε πολύ καλή αίσθηση, θα ψάξω να διαβάσω κι άλλα δικά του

Άρεσε και στον γιο μου (είναι 14). Δεν ενθουσιάστηκε με το τέλος, αλλά τον είδα πως το διάβασε με ενδιαφέρον, και το κουβέντιασε με τους φίλους του.

Journal Entry 17 by valia32 at Ilioupoli - Ηλιούπολη, Attica Greece on Tuesday, October 01, 2013
απο τη συναντηση στη Βυνη

Journal Entry 18 by valia32 at Ilioupoli - Ηλιούπολη, Attica Greece on Wednesday, January 15, 2014
Και αυτο θα στο επιστρεψω Πανο πριν το διαβασω αφου απεκτησα δικο μου αντιτυπο !!!!

Journal Entry 19 by panost at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, January 27, 2014
Το βιβλίο βρίσκεται πλέον στη Βιβλιοθήκη Ε.Λ.Ι.Α.-Μ.Ι.Ε.Τ. Ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.