Minun kansani minun rakkaani

by Toni Morrison | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTyrnimarjawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 6/2/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTyrnimarjawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, June 02, 2012
Kuvaus:
Tämä tarina - näyttämönä Ohio Yhdysvaltain sisällissodan jälkeen - kertoo Sethestä, karanneesta orjanaisesta, joka on uhmannut kuolemaa tempautuakseen irti elävänä kuolleen kohtalosta. Samalla hän on menettänyt puolisonsa ja antanut epätoivoissaan lapsensa kuolemalle; hän on kestänyt asioita joita tuskin on mahdollista kestää mielen järkkymättä.
Morison on kirjoittanut väkevän, satuttavan, julmankin kirjan, joka on paitsi merkittävää romaanitaidetta myös olennainen osa koko Amerikan kansan historiaa.
Sethe, entinen orja, on nainen, joka on joutunut todistamaan puolisonsa väkivaltaisen kuoleman ja äiti, joka on antanut lapsensa mieluummin kuolla kuin elää orjuudessa.
Sethe asuu tyttärensä ja anoppinsa kanssa. Torjuttu ja kielletty menneisyys elää talossa ja sen asukkaissa. Kun taloon tulee mies menneisyydestä, käy muistojen tukahduttaminen mahdottomaksi. Orjuuden raskaat muistot alkavat purkautua kertomuksiksi.

Toni Morrison on sukupolvensa merkittävimpiä kirjailijoita. Teoksissaan hän käsittelee Yhdysvaltain mustien historiaa ja kulttuuriperintöä monikerroksisesti ja aistivoimaisen runollisesti. Romaanistaan Minun kansani, minun rakkaani Morrison sai vuonna 1988 Pulitzerin palkinnon, ja vuonna 1993 hänelle myönnettiin Nobelin kirjallisuuspalkinto.
********************************************************************
13.9.2012:
Luin eka luvun ja totesin ettei ole minun kirjani tämä. Vaikeita lauseita,symboliikkaa josta en perusta ollenkaan ja jotenkin ällöttävä alku kaiken kaikkiaan. Kyseessä voi taas olla ala-arvoinen suomennos, joka pilaa mahdollisesti hyvän kirjan.
Kirja joutaa joka tapauksessa maailmalle etsimään myötämielisempää lukijaa.

Journal Entry 2 by wingTyrnimarjawing at Sokoksen kahvila, PKS-miitti in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, October 09, 2012

Released 6 yrs ago (10/9/2012 UTC) at Sokoksen kahvila, PKS-miitti in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Vapautuu 9.10.12 miitissä.

Journal Entry 3 by necoconeco at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, October 12, 2012
Välivarasto ennen vapautus

Journal Entry 4 by necoconeco at Kauppakeskus Columbus in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, October 12, 2012

Released 6 yrs ago (10/13/2012 UTC) at Kauppakeskus Columbus in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja vapautuu Järjestöjen torilla BookCrossingia esittelevään pöytään.


Onneksi olkoon, olet löytänyt BookCrossing-kirjan!

Olisi mukava tietää, mistä löysit kirjan, ja jos päätät lukea sen, olisi kiva kuulla, mitä pidit kirjasta. Sitten voitkin joko pitää sen omassa hyllyssäsi tai laittaa maailmalle uutta lukijaa etsimään ja ilahduttamaan. Jos päätät liittyä BookCrossing-sivustolle, pääset myös itse seuraamaan kirjan matkaa ja lukemaan uusien lukijoiden ajatuksia tästä kirjasta.

Hyviä lukuhetkiä!

P.S. Tervetuloa suomenkieliselle keskustelufoorumille!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.