Enkä ollut vanki

by Hella Wuolijoki | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: 9789513160517 Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 6/2/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, June 02, 2012
Miehen työkaverin kiertoon lahjoittama kirja.

Takakansi:

"Helsingin sotaoikeuden syyttäjä vaati 1943 kirjailija Hella Wuolijoelle kuolemantuomiota desantin auttamisesta. Hänet tuomittiin elinkautiseen maanpetoksesta. Kun Wuolijoki vapautettiin Moskovan rauhansopimuksen jälkeen syksyllä 1944, hän oli ehtinyt olla vankilassa 16 kuukautta. Enkä ollut vanki on Wuolijoen - kirjailijan, poliitikon, liikenaisen - muistelmateos tuolta ajalta. Teoksessa Wuolijoki tarkkailee lämmöllä Katajanokan vankilan arkea ja pohtii muiden vankien kohtaloita, mutta muistelee myös elämäänsä ennen tuomiota."

Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, January 28, 2018
Tietoni politiikasta ja historiasta ovat hyvin vähäisiä, joten oli pakko hakea netistä lisätietoa Hella Wuolijoesta, jotta osasi sijoittaa tämän vankilakuvauksen osaksi hänen elämänhistoriaansa. Mielenkiintoinen ja monipuolinen nainen, ja kiinnostavaa oli lukea myös vankilakuvausta sota-ajoilta -40-luvulta. Hämmentävää oli se, kuinka vähäiseltä kuulostavista rikkeistä naiset istuivat tuomioitaan, ja minua hämmensi myös se, että toiset pikkurikolliset toimivat vankilassa Wuolijoen 'palvelijoina' - ikään kuin Wuolijoki olisi ollut korkea-arvoisempi vanki kuin sikiönlähdettäjät tai pikkuvarkaat.

#12 for Reduce Mount TBR 2018 Challenge by Dove-i-Libri

Journal Entry 3 by winglukutuoliwing at Tampere, At a bookcrossing Meet-up -- Controlled Releases on Sunday, February 04, 2018

Released 2 yrs ago (2/4/2018 UTC) at Tampere, At a bookcrossing Meet-up -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Vapautui tamperelaisten BC-tapaamisessa Koskikeskuksen kahvila Ståhlbergissa.


Journal Entry 4 by lii5a at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, February 04, 2018
Minulla on hiukan epävarma olo, olenko lukenut tämän - mutta ainakaan kirjanpitoni mukaan en ole, eikä tämä selailemallakaan tutulta vaikuta.
Kävin katsomassa elokuvan Hella W, kun se oli uusi (eli 2011?) ja muistelen, että olisin sen jälkeen lukenut jonkin häntä käsittelevän kirjan, mutta kirjanpitoni mukaan en ole lukenut. Olisinko sitten vain aikonut vai onko kirja jäänyt merkitsemättä?

Edit. Tämä ei ollut toivelistallani, mutta olisi voinut olla, sillä olen merkinnyt tämän kirjaston omien sivujen listaan, jonne olen myös tallentanut luettavia kirjoja.

Journal Entry 5 by lii5a at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, May 22, 2018
En ollut lukenut tätä, mutta jotakin olen Wuolijoesta kyllä lukenut sen lisäksi, että olen nähnyt edellä mainitsemani elokuvan. Tiesin jo ennen elokuvan näkemistä jotakin Wuolijoesta.

Luin kirjaa mm. junassa, jossa en oikein pystynyt keskittymään. Välillä huomasin, että en tiedä, mistä puhutaan, ja jouduin kääntämään sivun takaisin ja lukemaan tai silmäilemään luvun alun uudestaan. Siitä huolimatta, kiinnostava kirja tämä oli.

Journal Entry 6 by lii5a at Prisma Linnainmaa in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, November 30, 2018

Released 1 yr ago (11/30/2018 UTC) at Prisma Linnainmaa in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Tästä ei ollut yhtään toivetta, joten vapautan villisti marraskuun viimeisenä päivänä kuukausihaasteen teemalla Kynä ja kirja.

Jätän kirjan johonkin esitetelineeseen tai vastaavaan paikkaan Linnainmaan Prisman aulatiloihin. Kirjastossa ei ole vaihtohyllyä, joten en jätä kirjaa kirjaston tilojen puolelle.

Kirjan löytäjälle:
KIRJAN LÖYTÄJÄLLE:
Onneksi olkoon, olet löytänyt BookCrossing-kirjan! Toivottavasti pidät kirjasta ja ilmaisesta BookCrossing-sivustosta. Ole kiltti ja tee merkintä, jossa kerrot, mistä löysit kirjan. Jos luet sen, olisi myös kiva kuulla, mitä pidit kirjasta. Luettuasi kirjan voit joko pitää sen omassa hyllyssäsi tai antaa sen jatkaa matkaa. Jos päätät liittyä BookCrossing-sivustolle, pääset myös itse seuraamaan kirjan matkaa ja lukemaan uusien lukijoiden ajatuksia tästä kirjasta.

Hyviä lukuhetkiä!

Jos et ole aikaisemmin tutustunut Bookcrossingiin, niin apua saat suomenkieliseltä foorumilta: http://www.bookcrossing.com/forum/30

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.