Merenneito

by Camilla Läcberg | Mystery & Thrillers |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingSonkkuwing of Addison, Texas USA on 5/29/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingSonkkuwing from Addison, Texas USA on Tuesday, May 29, 2012
Signeerattu

Sisäkansi:

"Mies on kadonnut jäljettömiin pienessä Fjällbackan kylässä. Patrik Hedström poliisikollegoineen on tehnyt kaikkensa löytääkseen hänet.

Pian paljastuu, että kadonneen ystävä, esikoiskirjailija Christian Thydell on jo yli vuoden ajan nimetytömiä, uhkaavia kirjeitä. Christian yrittää vähätellä niiden merkitystä. Christian yrittää vähätellä niiden merkitystä, mutta hänen ystävänsä Erica Falck aavistaa pahaa. Uteliaisuus saa Erican tutkimaan tapausta itsekseen, rinnan miehensä Patrikin johtaman poliisitutkinnan kanssa.

Joku vihaa Christiania syvästi, joku, joka vaikuttaa syvästi häiriintyneeltä eikä epäröi toteuttaa uhkauksiaan. Kirjeet ja murha liittyvät toisiinsa, ja jäljet johtavat kauas menneisyyteen..."

Journal Entry 2 by wingSonkkuwing at Akaa, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, January 19, 2013

Released 5 yrs ago (1/20/2013 UTC) at Akaa, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lii5alle luettavaksi. Lukuiloa!

Journal Entry 3 by lii5a at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, January 20, 2013
Läckberg-pinon jatkoksi. Jotain on välistä vielä lukematta. Tämä on sarjan kuudes kirja ja kolme tai neljä olen lukenut.

Journal Entry 4 by lii5a at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, June 01, 2014
Sarjan kuudes kirja - jos pienoisromaania Mantelintuoksua lumimyrskyssä ei lasketa mukaan, kuten jossain aiemmassa päivityksessä olen tehnyt. Ensimmäinen Läckbergin kirja, jonka luen suomeksi. Sarjan kaikki edeltävät osat olen lukenut ruotsiksi, mutta en ilmestymisjärjestyksessä. Kaksi seuraavaa on kotona jo odottamassa, suomeksi. Kielen vaihto kesken sarjan ei häirinnyt - ehkä ainakin osittain siksi, että kirjojen väliin on jäänyt aika paljon aikaa.

Kirja oli tuttua Läckbergin tyyliä. Henkilöitä on paljon ja valtaosa esitellään kirjan alussa. Vuoroin liikutaan menneessä, vuoroin "nyky"hetkessä - ja erilainen fontti erottaa nämä selvästi toisistaan. Menneisyyden jaksot ymmärtää hyvin pian syyllisen ajatuksiksi ja hyvin pian ymmärtää myös, kenestä on kyse - mutta miten ne sopiva yhteen? Loppuratkaisu ei ole ihan yksinkertainen. Myös nykykerronnassa näkökulmat vaihtuvat eri toimijoiden kesken - välillä seurataan Patrikin ja muiden poliisien tutkimusta, välillä Erican omia tutkimuksia.

Kirja piti todella tiukasti otteessaan. Aamu tuli ennen kuin kirjalta pääsin nukkumaan. Välillä olin kieltämättä niin väsynyt, että olisi todella pitänyt laittaa kirja pois ja sammuttaa valot, mutta aina tuntui se "yksi luku vielä..." Uskaltaakohan seuraavaa kirjaa edes aloittaa illalla vai pitäisikö kirjalle varata lukuaikaa jo päivällä niin että sen saa luettua yhdeltä istumalta ja silti ehtii nukkuakin?

Niin - ja ilman juonipaljastuksia: Kirjaa ei saa lopettaa tällä tavalla - ei saa! :) Onneksi seuraava kirja on jo odottamassa kotona, eikä tarvitse odottaa vaikkapa vuotta että saa lukea jatkon...

Journal Entry 5 by lii5a at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, July 23, 2014

Released 4 yrs ago (7/23/2014 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Em64 heppasi ja vein kirjan hänelle iltapyöräilyllä.

Journal Entry 6 by wingem64wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, July 24, 2014
Hep-kirja toimittiin kotiovelle asti, kiitos Lii5a. Nyt riittää Läckbergiä luettavaksi.

Journal Entry 7 by wingem64wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, February 22, 2017
Periaatteessa ihan sujuvasti kirjoitettu skandidekkari, tuttua Läckbergiä. Parikin asiaa on ruvennut mietityttämään näissä Läckbergeissä. Ensinnäkin kaikissa niissä on takaumia, joko syyllisen tai jonkun muun osallisen. Läheskään aina ne eivät ole kovin mielenkiintoisia, eivätkä ne vie tarinaa eteenpäin. Enemmänkin ne rikkovat tarinan rytmiä, juuri kun on päästy rikoksen selvittelyssä hyvään vauhtiin, taas hypätään jaarittelemaan menneisyyden tapahtumista. Tämän kirjan takauma tuntui jotenkin kovin tutulta, joissain toisessa dekkarissa on ollut hyvin samantyyppinen tarina. Toisekseen ihmetyttää Erikan tapa toimia. Vähän väliä hän pohtii, että olisi pitänyt kertoa Patrikille, mitä hän aikoo tehdä tai mitä hän on saanut selville, mutta silti hän ei yleensä tee niin. Luulisi sitä, että poliisin vaimo ymmärtäisi, että kaikki tiedot kannattaisi kertoa heti. Tässä kirjassa vielä ihmetytti tietynlainen epäloogisuus Erikan puuhissa. Kirjan alussa kaksosia odottava Erika ei edes tahdo päästä ilman apua seisomaan, kaikki muukin liikkuminen on kovin hankalaa. Loppupuolella kirjaa Erika kyllä sujuvasti hyppää autoon ja ajaa puolitoista tuntia Göteborgiin etsimään tietoja. Kolmanneksi rupeaa jopa vähän ärsyttämään, että kirjasarjan henkilöiden ei uskalleta olla hetkeäkään onnellisia. Jos joku asia helpottaa, tilalle tulee varmasti jotain muuta, joka tekee ihmisistä onnettomia. Ihan kuin Läckberg ei uskalla luottaa siihen, että hänen keksimänsä rikostarina olisi riittävän kiinnostava pitämään lukijoiden mielenkiintoa yllä kirjasta toiseen. Toki on suotavaa, että ihmiset muuttuvat, mutta onko koko ajan elämän oltava niin kovin kurjaa. Tämän kirjan rikostarina oli ihan kohtuullinen, vaikka loppuratkaisu ehkä tuli vähän puskista, eikä mitenkään positiivisesti.

Journal Entry 8 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, July 28, 2018
Tämän kirjan siis valitsin "Lauseen mitalla". Kiitokset kirjasta (hain sen postista heti matkalta palattuani, oli tainnut olla automaatti taas täynnä) sekä kauniista kirjanmerkistä!

En ymmärrä miten olen taas onnistunut valitsemaan kirjan, jonka olen jo lukenut. Piti tarkistaa milloin olen tämän lukenut ja näyttää olevan vuonna 2012. "Majakanvartijaan" asti olen lukenut sarjan kaikki kirjat. Eiköhän tällekin jostain seuraava lukija löydy.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.