Afrikan safari : autolla Afrikan ympäri (in Finnish)

by Rauno Pankola | Travel | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingAnneliswing of Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on 5/11/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingAnneliswing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, May 11, 2012
Gummerus 1961

"AFRIKAN SAFARI
Mustien maanosaa on ajettu pitkin ja poikin, mutta sitä ei ollut kierretty, ennen kuin Rauno Pankola lähti vaimonsa kanssa huimalle retkelleen. Matka alkoi juhannuksena 1959 ja päättyi tammikuun toisena päivän 1961.
Kulkuneuvona oli erityisesti Afrikan olosuhteisiin varustettu Land-Rover, ja reitin ensimmäinen puolisko kulki Saharan miina-alueen ja lentohiekkataipaleiden halki länsirannikon viidakkoihin ja sieltä Kapkaupunkiin. Täältä malariaan sairastunut rouva Pankola joutui palaamaan kotiin, ja toimittaja Pankola jatkoi yksin Afrikan itärannikkoa pitkin. Malaria, passivaikeudet, heräävän Afrikan ihmiset, käynti Schweizerin sairaalassa, Afrikan rikkaimman neekerin tapaaminen, villieläinten valokuvaus ja nousu Kilimandsharon huipulle ovat eräitä kohokohtia tässä vauhdikkaasti ja mukaansatempaavasti kerrotussa suomalaisessa safarissa, joka loistavasti kuvitettuna on oloissamme ainutlaatuinen."

343 sivua, valokuvia

Journal Entry 2 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, June 09, 2015
Oli kovin uhkarohkeaa lähteä moiselle matkalle 55 vuotta sitten. Eipä ollut oma eikä vaimon henkikulta kallis Pankolalle. Ihme että auto kesti noinkin hyvin, eikä hajonnut kokonaan. Eihän monella etapilla ollut edes tietä. Jännittävää luettavaa ja ajankuvaa. Valkoisen miehen ylemmyydentunnetta oli kyllä vaikea sietää. Jännittävä muistella, mitä on tapahtunut noissa paikoissa myöhemmin.

This is my # 60 (120) in
"REDUCE MOUNT TBR 2015" Challenge arranged by Dutch-book.

Journal Entry 3 by wingAnneliswing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, June 09, 2015

Released 3 yrs ago (6/9/2015 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Toivelistakirja luovutettavaksi miitissä kuriirin haltuun Sokoksella.
Lukuiloa!

Wishlist-RABCK
Happy reading!

Journal Entry 4 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, June 24, 2015
Kiitos Annelis jälleen yhdestä toivelistakirjasta!

Journal Entry 5 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, March 11, 2018
Jännittävä matkakertomus ja hienoa ajankuvausta. Jeepillä ajeltiin halki aavikoiden ja Kilimanjarolle kiivetessä laitettiin vaan lisää pyjamahousuja muiden vaatteiden alle. Päällimmäisenä jäi kuitenkin valkoisen miehen ylemmyydentunne afrikkalaisia kohtaan. Esim. tämä katkelma jossa kirjoittaja oli saapunut Kapkaupunkiin ja virkistäytynyt konsulin avulla hankkimassaan hotellihuoneessa: "Tuntui hyvältä joutua tekemisiin kaikissa asioissa kaltaistensa kanssa, jotka ymmärsivät puhetta ja ymmärsivät asian yhdellä selvittämisellä, todella ymmärsivät. Tämä oli oikea valkoisen miehen maa, valkoisen miehen joka oli asettanut mustat omaan karsinaansa. Ei tarvinnut olla tekemisissä koko mustan kanssa, jolle oli puhuttava kuin vähämieliselle lapselle. Ei tarvinnut kuulla puhetta 'sorretuista mustista, joiden oli päästävä tasavertaisiksi valkoisten kanssa ja saatava ihmisoikeutensa ja itsenäisyytensä'. - Voi, että tuntui mukavalta."

Matkan varrelle osui paljon eurooppalaisia ja jopa suomalaisia jotka olivat kovin auliita auttamaan matkalaisia. Joitakin kirjan hahmoista googlailin, esim. prinssi Ankrahin kanssa avioituneesta Sinikasta en ollut kuullut, aikanaan tuo rakkaustarina on ilmeisesti ollut "kaikkien" suomalaisten tiedossa.

Tämä kirja jää varmasti mieleen pitkäksi aikaa, hyvässä ja pahassa.

Journal Entry 6 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, April 07, 2018
Kokeiluun miitistä. Sietokykyni valkoisen miehen ylemmyydentuntoihin on kuitenkin niin alhainen, että saas nähdä pääsenkö alkua pidemmälle...

Journal Entry 7 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, January 02, 2019
Luin viitisenkymmentä sivua, mutta en nyt kyllä mitenkään päässyt tälle reissulle kyytiin - koitin katsella kuvatkin läpi, mutta edes ne ei houkutelleet lukemaan pidemmälle... Jatkakoon tämä siis matkaansa jonnekin toisaalle.

Released 1 wk ago (3/6/2019 UTC) at Turun työväenopisto in Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Luettavaa mukaan kirjanvaihtohyllystä

Onneksi olkoon, löysit kiertävän kirjan! Ota mukaasi, lue ja palauta joskus kiertoon uusia lukijoita etsimään. Mukavaa olisi myös, jos piipahtaisit täällä kertomassa mitä kirjasta pidit ja minne olet sen jättänyt :)


Read and Release at BookCrossing.com...

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.