Ennen päivänkoittoa

by Nancy Zaroulis | Literature & Fiction |
ISBN: 9511095218 Global Overview for this book
Registered by wingMINKULAwing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 5/9/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingMINKULAwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, May 11, 2012
Napattu Oulunkylän kirjaston vaihtohyllystä tulevia aakkoshaasteita varten.

Takakannesta:

"'Käske hänen muistaa unelma' on Sabra Bloodin aviomiehen viimeinen viesti vaimolleen. Koko elämänsä Sabra on elänyt suurten unelmien noitapiirissä. Hänen isänsä oli jumalanmies, joka huolehti vain tulevasta elämästä, aviomies taas taisteli oikeudenmukaisemman maailman puolesta ja tarvitsi taisteluun myös joka pennin, minkä Sabra ansaitsi. Sabran on tyydyttävä unelmissaan vähempään: mistä saada jokapäiväinen leipä, katto pään päälle.

Sabrasta tulee tehtaantyttö, yksi niistä naisista, jotka uurastavat tehdassalien helvetissä neljätoista tuntia päivässä. He ovat välttämätön osa amerikkalaista unelmaa; heidän avullaan luodaan pohjaa Yhdysvaltain nousulle maailman johtavaksi teollisuusvaltioksi. Miesten maailma alkaa tehtaantyttöjen yläpuolelta, siellä päätetään heidän kohtalonsa. Eikä vaihtoehtoja ole liiemmälti: joko myyt työvoimaasi tai sitten itseäsi, kadulla.

Mutta myös tehdassaleissa huomataan, ettei mikään voi olla muuttumatonta. Lannistamattomat naiset elävät suurten mahdollisuuksien maassa ja kulkevat kohti päivänkoittoa."

Journal Entry 2 by wingMINKULAwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, April 2, 2014
Huh, vihdoin tämä on luettu! Luin tämän siis Aakkoshaasteeseen 2013-2014. Pienoinen epätoivo oli jo iskeä kahden sadan sivun jälkeen, kun tuntui, että tarina etenee niin hitaasti ja aikaa on vain vähän jäljellä...

Kuten etukannessa hehkutetaan, tämä oli kiinnostava ajankuvaus. Enpä muista lukeneeni aiemmin kirjaa, joka olisi paneutunut näin konkreettisesti teollistumiseen työntekijän näkökulmasta. Vaikka aikaa on kulunut, teollisuuden ja maahanmuuton ongelmat kuulostivat ihmeen tutuilta. Työväenliike on saanut länsimaissa aikaan paljon parannuksia, mutta moni yritys on siirtänyt tuotantonsa kehittyviin maihin, joissa ongelmat ovat samantyyppisiä kuin kirjan tarinassa. En kovin paljon jaksanut perehtyä kirjan tapahtumien historiallisuuteen muiden lähteiden osalta, mutta ainakin Wikipedian mukaan Pembertonin tehtaan romahdus on ihan todellinen tapahtuma.

Mikä sitten vähän häiritsi kirjassa, oli tarinan pituus ja Sabran lukuisat vastoinkäymiset. Tarinan loppupuolella olin läkähtyä tragedioihin. Eikö tämä lopu koskaan? Oliko aivan välttämätöntä ottaa mukaan kaikki irralliset pienetkin tarinat kuten vaikkapa Biddyn kohtalo? Kirja on nyt kuitenkin luettu ja valmis jatkamaan matkaansa Sikasäkki-kirjana.

Journal Entry 3 by wingMINKULAwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, April 2, 2014

Released 8 yrs ago (4/2/2014 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Nyt on Helposti-kuoren kapasiteetti käytetty tarkasti. Kirjan paksuus on 30mm ja paino suunnilleen 486g. Toivottavasti Posti on samaa mieltä. :D

Kiinnostavia lukuhetkiä! :)

Journal Entry 4 by LiskoMiettinen at Tornio, Lappi / Lappland Finland on Friday, April 4, 2014
Kirja saapui. Vähän oli jo kuori revennyt, mutta ei onneksi paljoa. :D

Kiitoksia vaikuttaa mielenkiintoiselta ja tällä kertaa ei löydy luetuista englanninkielisistä kirjoista...

Journal Entry 5 by LiskoMiettinen at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Sunday, December 5, 2021
Viimeinkin sain tämän luettua. Olihan tämä ihan hyvä, vaikka aika kovaa oli elämä ja naisilla ei tuohon aikaan ollut kovin hyviä mahdollisuuksia mihinkään, jonka itse koin aika ahdistavaksi luettavaksi. Mutta tosi mielenkiintoista kuvausta tehtaista ja olipa kiva saada tämä lukea. :)

Kävin aamulla pääkirjastossa ja vein sinne kirjojenvaihto hyllyyn samalla kaksi BC-kirjaa. Tämä oli niistä toinen.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.