Miniä

by Tuomas Kyrö | Literature & Fiction |
ISBN: 9789526770505 Global Overview for this book
Registered by wingMINKULAwing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 4/24/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
6 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingMINKULAwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, April 24, 2012
Kaupanpäällisiksi Kirjan ja ruusun päivänä 23.4.12.

Edit 25.4.12 Aloin heti lukea, että saan tämän eteenpäin. Miniän ja apen väliset keskustelut ja tilanteet kuulostavat jokseenkin tutuilta. Monet appiukon kommentit ovat kuin suoraan ukkini ja edesmenneen mummoni repliikkejä. Kotipellolla kasvaneiden perunoiden ja hiihdon hehkutus, nykyajan menon kriittinen arviointi, niin tuttua... :D Ja se, että nuorempi yrittäisi korjailla vanhoja luutuneita käsityksiä, yhtä turhaa kuin puhuisi kiville.

Tarinan ikäasiat eivät mielestäni kyllä ihan istu yksiin, kuten sivulla 39 anoppi mainitsee joutuneensa hiihtotestiin 54 vuotta aiemmin, kun tuli taloon. Appiukko on kerrontahetkellä 80, 17 vuotta aiemmin 63 (siis silloin, kun anoppi kertoo hiihtotestistä) ja 54 vuotta aiemmin 9, joten tuskin 9-vuotias vielä miniää on taloon tuonut. Vai ymmärsinköhän jotain väärin? Toinen asiavirhe pomppasi silmiin heti toiselta sivulta. Rakennusalan ihmisenä niuhotan vähän turhankin kanssa kirjailijoiden ja toimittajien mieltymystä sementtiin: sementti kun on betonin osa ja sementtilattioiden pitäisi olla betonilattioita.

Varattu ensin äidilleni, sitten siskolleni.

Journal Entry 2 by wingAnonymousFinderwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, June 02, 2012
Kirjan luettuani koin kyllä joitakin takaumia. Kohdallani siitä ajasta ja tapahtumista liennee valovuosia, joten en kokenut kirjaa kovin henkilökohtaiseksi. Varmasti niin minulla kuin monella "kohtalo toverillani" on ollut samat tuntemukset kirjan kertomissa tilanteissa. Se on varmaan se sukupolvien välinen kuilu joka niitä aiheuttaa. Kaiken kaikkiaan kirjassa oli ns. onnellinen loppu. Miniä ja appiukko löysivät jonkun laisen yhteisen sävelen. Ehkä appiukko ei ollutkaan niin kalkkeutunut, kuin miniä luuli. Suosittelen kaikille, jotka ovat samanlaisessa elämän vaiheessa. Vuosia myöhemmin nuo jutut ymmärtää paremmin, eikä ne enää ota ns.aivoon.

Journal Entry 3 by Onga-täti at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Friday, July 27, 2012
Sain kirjan mukaani vanhempieni luota, jonne siskoni oli sen jättänyt äidilleni luettavaksi. Luin Miniän lomalukemisena anoppini luona Ruotsissa. Tarina oli kaikinpuolin hauska ja mukaansa tempaava, ja kirja tulikin luettua läpi lähes yhdeltä istumalta. Erityisen hauskan kirjasta teki appiukon ominaisuuksien samankaltaisuus verrattuna tuntemiini henkilöihin (tosin ei oman mieheni isään). Mielestäni appiukko ei kuitenkaan edustanut yhtä ainoaa henkilöä, vaan oli enemmänkin yhdistelmä omien vanhempieni appivanhempia, ehkä siksi että sekä kirjan appiukko että isovanhempani edustavat samaa ikäryhmää. Myös appivanhempien pinttyneet tavat olivat tutunkuuloista luettavaa. Esimerkiksi huvitusta minussa herätti perunan tärkeys ruokavaliossa: koko lapsuuteni söimme perunaa, koska sitä kasvatettiin mummolassa ja se oli niin hyvää ravintoa. Ja sitä tuottiin ja syötiin AINA. Nyt kun saan valita itse ruokavalioni, suosin lisukkeina lähinnä pastaa ja riisiä.

Tarina ja asetelma olivat sen verran herkullisia, että olisin toivonut kirjan olevan paksumpi. Lisäksi myös minua häiritsi jo siskoni MINKULAn mainitsemat epäselvyydet yksityiskohdissa, eli ne iät ja se sementti (siskoni on opettanut minua hyvin). Jotain siis jäin kaipaamaan lisää... Annoin kirjan takaisin siskolleni, ja hän saa jakaa sitä eteenpäin.

Semmosta.

Journal Entry 4 by wingMINKULAwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, July 27, 2012
Palautui hyllyyni.

Edit 23.4.15 Työkaverilla lainassa.

Journal Entry 5 by wingAnonymousFinderwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, April 27, 2015
Olen pitkään odottanut, että tämä kirja jostain pompsahtaisi eteeni. Työkaverin kanssa tuli Kyrön kirjoista puhetta ja niin sain vihdoin tämän luettavakseni. Mielensäpahoittajista olen tykännyt kovasti (jotka siis kertoo appiukon mietteistä) ja niin tästäkin. Hauskaa oli lukea asioista miniän näkökulmasta. Ihan uutta kirja ei kuitenkaan ollut, vaan nyt selvisi, että Mielensäpahoittaja-elokuva on pitkälti tehty tämän kirjan pohjalta.
Asiavirheistä minua jäi eniten ihmetyttämään syy siihen, miksi appiukko piti lähettää salamana Helsinkiin. Paremminhan hän olisi saanut levättyä kipeän jalkansa kanssa kotonaan poikansa hoidossa. Ja miten kipeä se jalka loppujen lopuksi oli, kun ympäriinsä riennettiin tuosta vaan. No, ilman tätä miniä-appiukko-astelmaa ei tietysti olisi kirjaakaan, joten ei takerruta siihen.

Journal Entry 6 by wingMINKULAwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, April 28, 2015
Palautui hyllyyni. :)

Edit. 10.5.16 Lainassa Kesiksellä.

Journal Entry 7 by Kesis at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, May 10, 2016
Pyysin tätä lainaan luettuani Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajan josta tykkäsin valtavan paljon. Kiitos kun sain tämän kirjan luettavakseni :)

Journal Entry 8 by Kesis at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, June 15, 2016
olen lukenut mielesnäpahoittajan sekä mielensäpahoittajan ja ruskeakastikkeen. jostain syystä tämä ei tuntunut ni hyvältä kuin nuo edelliset toki voihan olla että luin väärään aikaan tämän, tänä aamua luin tai aamuyöllä heräsin 03.30 loppuun kun heräsin enkä saanut enää unta kun mietitytti eräs asia. toivottavasti se ny selviäis parhain päin lähipäivien aikana

Journal Entry 9 by Kesis at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, July 20, 2016

Released 4 yrs ago (7/20/2016 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:


Tein iltalenkin kun olin oulunkylässä käymässä ja kävin puottamassa tämänkin postilaatkosta. Toiv. En herättäny lapsia kolisivat kyllä sen verran paljon. Kiitos lainasta

Journal Entry 10 by wingMINKULAwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, July 24, 2016
Ei lapset heränneet, kun oltiin reissussa. :) Kiitos.

Journal Entry 11 by wingMINKULAwing at OBCZ Columbus in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, June 16, 2020

Released 1 mo ago (6/16/2020 UTC) at OBCZ Columbus in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirjahyllyn harvennusta...
*****
Edit. Columbuksen OBCZ olikin työmaa-aitojen takana, joten vien tämän Redin Olohuoneeseen.
*****
Onnea, olet löytänyt vapauttamani kirjan! Se on nyt sinun - voit pitää sen, antaa tuttavallesi tai vapauttaa edelleen. Kiitos kun ilmoitit löytäneesi kirjan! Mikäli haluat, olet tervetullut liittymään Bookcrossing.comiin. :)

Journal Entry 12 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, July 13, 2020
Kävin viemässä kirjoja Redin Olohuoneen kierrätyshyllyyn ja nappasin sieltä mukaani Miniän, koska a) kirja vaan on niin mainio ja b) se näytti olevan toivelistoilla ;) Itse olen syyskuussa 2014 lukenut kirjasta TiiMan rekisteröimän kappaleen.

Journal Entry 13 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, July 13, 2020

Released 3 wks ago (7/13/2020 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hippasin Miniällä himskatin Toivelistahipassa ja postittelen kirjan tänään. Lukuiloa kesään!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Journal Entry 14 by himskatti at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Thursday, July 16, 2020
Kiitos! :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.