Haaskio

by Thomas Bernhard | Literature & Fiction |
ISBN: 9789518511703 Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 3/30/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, March 30, 2012
Alkuteos Der Untergeher (1983)
Suom. Tarja Roinila.
Teos 2009, 157 s

Kustantajan nettisivulta:

"Pakkomielteinen, ilkeän hauska ja itseään herjaava kertoja puhuu katkeamattomassa yksinpuhelussaan kolmesta ihmisestä: itsestään sekä ystävistään Wertheimerista ja pianovirtuoosi Glenn Gouldista, jonka ylimaallisen nerouden äärellä sekä kertoja että Wertheimer ovat luopuneet omista musiikillisista intohimoistaan.
Kertoja muistelee tapahtumia vuosien jälkeen. Glenn Gould on jo kuollut, Wertheimer tappanut itsensä ja kertoja itse vetäytynyt syrjään taidemaailmasta. Kertojan käydessä hengästyttävällä tahdilla läpi keskusteluja, tilanteita ja tuntemuksia toistuvat henkilöiden ja kertojan omat pakkomielteet, ajatukset neroudesta ja sen kaiken tuhoavasta voimasta loisteliaasti kuin musiikillisen teeman muunnelmat.
Bernhardin ylistettyjen teosten tapaan myös Haaskiossa fiktion ja todellisuuden välinen raja hämärtyy. Musiikin ja kuuluisuuden lisäksi Bernhard syventyy kuoleman ja ihmissuhteiden tutkimiseen.
Haaskio on tarkkanäköinen teos menestyksestä, epäonnistumisesta, nerokkuudesta ja kuuluisuudesta. Se on modernin eurooppalaisen fiktion mestarin loistelias ja kiitetty romaani, jonka kertoja ei säästele ketään tai mitään."

EDIT 140118

Tarja Roinila on saanut Kääntäjien valtionpalkinnon vuonna 2010, joten taidanpa lukea tämän kirjan Helmet-haasteeseen kohtaan 'Palkitun kääntäjän kääntämä kirja'.

Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, January 19, 2018
Kirja näytti ulkonaisesti pieneltä ja ohuelta, mutta kokoonsa nähden sen lukemiseen kului paljon aikaa. Yksi syy siihen oli se, että teksti on yhtenäistä ryöppyä ilman kappalejakoja tai lukuja - huikeaa ajatusspiraalia, joka kieppuu nerouden, musiikin, kuoleman, syyllisyyden ja kateuden ympärillä. Yksittäisiä lauseita jäi mielellään maistelemaan samalla, kun kokonaisuus oli sinänsä musiikin kaltainen taideteos, jossa on rytmiä ja teemoja, jotka toistuivat samoina, mutta kuitenkin uusissa muodoissa.
Erikoinen kirja, josta pidin, ja jonka huomaan jääneen jatkamaan spiraaliaan omiin ajatuksiini.

#8 for Reduce Mount TBR 2018 Challenge by Dove-i-Libri

Journal Entry 3 by winglukutuoliwing at Tampere, At a bookcrossing Meet-up -- Controlled Releases on Saturday, January 20, 2018

Released 2 yrs ago (1/20/2018 UTC) at Tampere, At a bookcrossing Meet-up -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Miittivapautus!

Journal Entry 4 by wingmynttiwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, January 20, 2018
Poimittu matkaan miitistä. Ei ole mikään paksu opus, joten ehkä tähän tulee tartuttua suhteellisen pian. Toivoa sopii.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.