In het hart

by Kate Morgenroth | Mystery & Thrillers |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingJoanazinhawing of Amersfoort, Utrecht Netherlands on 3/18/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingJoanazinhawing from Amersfoort, Utrecht Netherlands on Sunday, March 18, 2012
In het hart begint heel bijzonder... namelijk met een klinisch politierapport. In dit rapport is te lezen dat het slachtoffer om het leven is gekomen door messteken in het hart. Maar wie is er vermoord en waarom?
De hoofdpersonen in dit verhaal zijn Timothy en Nora. Nora is een intelligente jonge vrouw die haar carriere op een laag pitje heeft gezet om voor haar zieke moeder te zorgen. Timothy is oud geld, hoog opgeleid en heeft een goede baan. In het hart gaat over hun romance, over de onwaarschijnlijke liefde tussen een eenvoudige serveerster en een succesvolle zakenman. Maar wat heeft dit liefdesverhaal te maken met de gepleegde moord..?

Journal Entry 2 by wingJoanazinhawing at Amersfoort, Utrecht Netherlands on Sunday, March 18, 2012
Kate Morgenroth (1972) woont in New York en is full time schrijfster. Daarnaast geeft ze les aan de New School University. Tot nu toe heeft ze 4 thrillers voor volwassenen geschreven (waarvan In het hart de tweede in Nederlandse vertaling is) en 2 young adult-thrillers.

'In het hart' staat getypeerd als een romantische thriller. Het is een verhaal van woede, misleiding, opoffering, ontkenning, liefde en...... van moord.
Anders dan gebruikelijk is de misdaad niet het uitgangspunt van het verhaal, maar juist het sluitstuk. Wat eraan voorafgaat is een lovestory van twee totaal van elkaar verschillende mensen die bij de eerste onmoeting als een blok voor elkaar vallen. Timothy is van rijke komaf en beheert namens zijn dominante en manipulatieve moeder het familiekapitaal. Nora is een intelligente jonge vrouw die haar studie tijdelijk heeft stopgezet en weer thuis is gaan wonen om haar zieke moeder te verzorgen. Zij werkt als serveerster in een koffiezaakje.
Hun liefdesgeschiedenis wordt telkens onderbroken door intrigerende passages uit politierapporten en handboeken over onderzoeksmethoden die worden gehanteerd bij een moord. Daardoor ligt er een continue dreiging over het feitelijk simpele liefdesverhaal. Wordt er een moord gepleegd? Op wie dan, hoe, wanneer, waarom en vooral: door wie?

Kate Morgenroth heeft een mooi plot en een aparte opbouw van het verhaal bedacht. Doordat ze de lezer rechtstreeks aan laat spreken door de hoofdpersonen, raakt deze nauw betrokken bij het wel en wee van Timothy en Nora. Zij vertellen afwisselend hoe zij hun idylle beleven en nemen je mee in hun dagelijks leven.
Een minder sterk deel van het boek zijn de karakters van de hoofdpersonen. Ze komen beiden niet goed uit de verf, blijven eendimensionaal, en zijn niet krachtig genoeg om het verhaal naar een hoger niveau te tillen. Het worden geen personages met wie je mee kunt leven of waar je sympathie voor ontwikkelt. Daarbij maakt het slot van het boek, waar toch naar een moment suprême wordt toegewerkt, een afgeraffelde indruk.

Al met al ben ik wat ambivalent over het boek. Ik vind de plot heel goed bedacht en ook de opbouw van het verhaal vind ik verrassend en goed gevonden. De schrijfstijl is prettig en het boek leest vlot weg, mede door de afwisselende, korte hoofdstukken. Daar staat tegenover dat de ontwikkeling van de hoofdpersonen marginaal is en er geen balans is tussen het romantische en het spannende deel van het verhaal. Daardoor blijft het eindresultaat voor mij op een gemiddelde waardering hangen: leuk boek maar van een ervaren schrijfster als Morgenroth had ik iets meer verwacht.

Journal Entry 3 by wingJoanazinhawing at Amersfoort, Utrecht Netherlands on Sunday, March 18, 2012
Dit boek wordt een ring. Wie leest er mee?

* Wandelaartje
* Jij?
* Jij?
* Of jij?

De gebruikelijke ringetiquette geldt ook voor dit boek: journal het wanneer je het binnenkrijgt en wanneer je het weer doorstuurt. Stuur het boek binnen een maand nadat je het hebt ontvangen weer door. Mocht je er toch lang over willen doen, laat mij dat dan even weten zodat ik weet dat het boek veilig bij jou is. En natuurlijk lezen ik en de andere meelezers graag je reactie op het boek!

Veel leesplezier!
Joanazinha

Journal Entry 4 by wingJoanazinhawing at To the first reader, A Bookring -- Controlled Releases on Friday, April 6, 2012

Released 9 yrs ago (4/6/2012 UTC) at To the first reader, A Bookring -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Onderweg naar Wandelaartje. Veel leesplezier!


Journal Entry 5 by Wandelaartje at Hoofddorp, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, April 10, 2012
Veilig aangekomen, het boek ligt mij smekend aan te kijken om gelezen te worden maar ik blijf sterk en lees eerst mijn huidige ringboek uit!

Journal Entry 6 by Wandelaartje at Hoofddorp, Noord-Holland Netherlands on Thursday, June 28, 2012
Ook dit boek van Kate Morgenroth las weer heerlijk weg. Ik heb het al even uit maar ben door vakantie nog niet toegekomen aan het terugsturen naar Joanazinha. Ik ga haar nu dan ook meteen een berichtje sturen met de vraag of het boek weer naar huis mag komen.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.