Kotiin

by Marilynne Robinson | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Chania of Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on 3/14/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Chania from Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Wednesday, March 14, 2012
Marilynne Robinsonin Pulitzer-palkitun Gilead-romaanin (Bazar 2008) päähenkilö on iäkäs pastori John Ames. Tämän kirkas ja lempeä kertojanääni sai sadattuhannet lukijat hurmaantumaan tuosta upeasta teoksesta. Orange-palkinnon voittanut Kotiin on Gileadin itsenäinen jatko-osa. Myös Kotiin sijoittuu Gileadin pikkukaupunkiin, tällä kertaa pastori Amesin läheisen ystävän ja naapurin Robert Boughtonin kotiin.

Kirjan päähenkilö on 38-vuotias Glory Boughton, joka on palannut lapsuutensa kotikaupunkiin hoitamaan iäkästä isäänsä. Pian hänen veljensä Jack, perheen tuhlaajapoika joka on ollut poissa parikymmentä vuotta, palaa myös lapsuudenkotiinsa. Jack yrittää tehdä sovinnon oman menneisyytensä kanssa ja löytää itselleen paikan johon asettua pysyvästi. Jackilla ja Glorylla on molemmilla rankkoja elämänkokemuksia ja kipeitä muistoja. Kotiinpaluu on mahdollisuus itsensä parantamiseen, mutta helppoa se ei ole kummallekaan.

Journal Entry 2 by Chania at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Sunday, May 11, 2014
Hieno ja hienovaraisen surullinen kirja - hitaasti luettava ja nautiskeltava, keskittyäkin pitää. Mielestäni kirjan "sisarosa" Gilead on myös luettava, ja mielellään ensin, saadakseen kirjasta kaiken irti, mutta varmasti tämän voi lukea ihan itsenäisenäkin.

Gilead ja Kotiin sijoittuvat ihan samaan aikaan ja paikkaan, henkilöiden näkökulma vaihtelee ja eri kirjoissa avautuvat eri tapahtumat menneisyydestä, eri henkilöiden ajatukset ja tunteet. Kokonaisuus on vaikuttava!

Journal Entry 3 by Chania at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, May 11, 2014

Released 4 yrs ago (5/12/2014 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Posteljoonin matkassa kohti Tameretta :)

Journal Entry 4 by wingTarnawing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, May 13, 2014
Oiih, mikä kuori! Todella hienosti koristeltu. Mistä sinä olet löytänyt noin upeaa kartta-washiteippiä, Chania?
Olipa muuten nopea toimitus HEP-kirjalla. Ja kirja näyttää herkulliselta. Synkähkä kansi on hieno ja sopinee tunnelmaltaan kirjan sisältöön. (Skannaan kuvan toiste; kirja ei ole nyt mukanani.) Elina Warstan kansitaiteesta muistelen ennenkin pitäneeni. Bazarilla taitaa yleensäkin olla tapana mainita myös kirjan taittaja, tässä tapauksessa Taina Leino. On hyvä, että kirjan tekijäkaarti saa niemensä näkyviin, vaikka suoraan sanoen en ymmärrä miksi juuri taittaja pitää mainita. Taitto on tarkkaa työtä — tiedän kyllä, olenhan itsekin tehnyt sitä malkoisesti — mutta juurikin jonkin romaanin (ei kuvia, teksti yhdellä palstalle) taitto ei minusta kovin suuria taitoja vaadi. Minä olisin kyllä kiinnostuneempi tietämään esimerkiksi sen, kuka kustannustoimittaja kirjasta vastaa. Paitsi että,., ehkei sellaista käännöskirjalle ole suotu?
Kirja kiinnostaa, kyllä. Täytyy pian yrittää päästä käsiksi Gileadiin ja jatkaa sitten tällä.
Kirjan välissä on ai-van ihastuttava kirjanmerkki. Rakastan sen värejä ja koko juttua. Yksinkertaiset ideat ovat yleensä parhaita, ja tämä on kyllä aivan huippu.
Mukana seurasi myös kortti: valokuva pilvisestä taivaasta. Sekin taitaa sopia kirjan sisältöön? On se vaan hieno. Jopa niin hieno etten ole täysin varma, katselenko sitä oikein päin. No, se näyttää hyvältä miten päin tahansa, vaikka tuskin yhdessä nurkassa pikkuisen pilkottava puu sentään niin korkea on, että kasvaisi pilvien yläpuolelle. (Ilman puunlehtiä olisin ollut hukassa.)
Kylläpä olikin mahtava paketti. Kiitos, Chania!

Marilynne Robinson Bazarin sivuilla
Marilynne Robinson Wikipediassa
Marilynne Robinson at English Wikipedia
Marilynne Robinson at The Pulitzer Prizes site

11.9.16
Olen haeskelemassa Palkintokaappi-kelpoisia kirjoja hyllystäni, ja kirjaan löytöni, vaikken välttämättä suunnittelekaan kirjan laittamista kaappiin. Kotiin-kirjalla on melko vaikuttava meriittilista:
2009 Orange Prize for Fiction
2008 Los Angeles Times Book Prize for Fiction
2008 National Book Award for Fiction -ehdokas (finalisti)
The New York Timesin "100 Notable Books of 2008"-listalla
The Washington Postin "Best Books of 2008"-listalla
The Los Angeles Timesin "Favorite Books 2008"-listalla
The San Francisco Chroniclen "Best Books of 2008"-listalla


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.