Hormonologen boek + luisterboek

by Yvonne van den Hurk | Nonfiction |
ISBN: 9789029578448 Global Overview for this book
Registered by Dettie of Castricum, Noord-Holland Netherlands on 3/8/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Dettie from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Thursday, March 08, 2012
Dit is de beschrijving van het (luister)boek

Opvliegers, slapeloosheid, woedeaanvallen en een toenemende buikomvang. Elke vrouw worstelt vroeg of laat met de menopauze. Meestal in haar eentje, want: 'De overgang, daarover praat je niet!' Yvonne van den Hurk denkt daar heel anders over, ze ging het theater in met Hormonologen en trekt volle zalen.

Met dit (luister)boek laat Yvonne van den Hurk de vrouwen met wie ze ter voorbereiding van haar voorstelling Hormonologen gesproken heeft uitgebreid aan het woord en maakt ze ons deelgenoot van haar ervaringen bij het tot stand komen van de voorstelling. Ze schetst hoe de scepsis waarmee de Nederlandse theaters en pers Hormonologen tegemoet traden binnen drie à vier jaar heeft plaatsgemaakt voor enthousiasme. Een verschuiving van 'Je moet er gewoon niet over zeuren' naar 'De overgang is hot'. Met humor, betrokkenheid en relativeringsvermogen doorbreekt Yvonne van den Hurk met Hormonologen de gêne.

Yvonne van den Hurk was als actrice onder meer te zien in de televisieprogramma's Bloedverwanten en Pleidooi. Ze maakte een succesvolle toneelbewerking van Een nagelaten bekentenis van Marcellus Emants en schreef de toneelstukken Chopin? en Frau Bach. Hormonologen is haar vierde theatervoorstelling.

'… En bovenal omdat theater het leven soms mooier maakt, óók voor vrouwen die worstelen met hormonen en de overgang. Komt dat zien..' Cornald Maas over de voorstelling Hormonologen

--

Persoonlijk vind ik het soms wel een beetje negatief, alsof vrouwen in de overgang een stel hysterische depri-miepen zijn. Als je middenin de overgang zit word je daar niet echt vrolijk van. Maar er zitten ook leuke dingen tussen zoals de vrouw die een opvlieger gebruikt om te gaan mediteren, ze is dan toch al warm!
In het boek staat ook informatie over de overgang, niet heel uitgebreid maar wel op een heel prettige manier verteld.

Paperback 160 pagina's | Arbeiderspers | november 2011
Ook het luisterboek zit erbij

Journal Entry 2 by Dettie at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Thursday, March 08, 2012

Released 8 yrs ago (3/8/2012 UTC) at Castricum, Noord-Holland Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

De Hormonologen zijn vandaag op weg gegaan naar Syls.

RAY is klaar, boek hoeft niet terug naar Dettie

Syls
Oehoeboeroe
creativechaos

Journal Entry 3 by SylS at Nieuwerkerk aan den IJssel, Zuid-Holland Netherlands on Friday, March 09, 2012
En vandaag lag je pakje in de bus Dettie! Ik ben benieuwd.

Journal Entry 4 by SylS at Nieuwerkerk aan den IJssel, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, March 22, 2012
Vandaag in het zonnetje op het balkon dit boekje uitgelezen. Zo negatief vond ik het eigenlijk niet, wel heel herkenbaar. Dank voor het mee mogen lezen Dettie. Kan het door naar Oehoeboeroe of zijn er inmiddels nog meer deelnemers?

Journal Entry 5 by Dettie at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Friday, March 23, 2012
het kan door naar oehoeboeroe

Groetjes
Dettie

Journal Entry 6 by SylS at Nieuwerkerk aan den IJssel, Zuid-Holland Netherlands on Tuesday, March 27, 2012
Vandaag per post naar oehoeboeroe. Veel lees- en luisterplezier!

Journal Entry 7 by wingoehoeboeroewing at Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Wednesday, March 28, 2012
lag vanmiddat in de brievenbus, zowel papieren- als luisterboek. Nog even iets uitlezen en dan wordt het mijn volgende boek, en morgen bij het koken kan ik al met luisteren beginnen :-) Dank voor het ringen Dettie, en het sturen SylS, èn natuurlijk voor die zomerse boekenlegger ;-0

Journal Entry 8 by wingoehoeboeroewing at Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Monday, April 09, 2012
ik denk dat yvonne van den hurk beter kan blijven acteren in plaats van boeken schrijven en 'onderzoek' doen. Ik vond het een onaangenaam geschreven boek, dat maar ten dele over de overgang gaat en verder over haar worsteling met de voorstelling en het boek. Maar misschien sloeg het gewoon niet aan bij mij, misschien moet die hele overgang nog komen en herken ik er daarom zo weinig in?
ik vraag me wel af hoe boek en luisterboek bij elkaar blijven. Ik kan ze wel samen loslaten, maar daarna is het maar de vraag of ze niet ieder haars weegs gaan. Misschien is het toch handig er een aparte bcid van te maken? Overigen heb ik het boek gelezen, niet geluisterd. Misschien doe ik daar nog wel een stukje van om te horen hoe dat is.

Journal Entry 9 by wingoehoeboeroewing at Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Wednesday, May 30, 2012
inmiddels gereserveerd voor creativechaos

Journal Entry 10 by wingoehoeboeroewing at Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Wednesday, May 30, 2012
inmiddels gereserveerd voor creativechaos

Journal Entry 11 by wingoehoeboeroewing at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Saturday, June 30, 2012

Released 8 yrs ago (7/1/2012 UTC) at Castricum, Noord-Holland Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

gaat mee naar de bookcrossmeeting voor creativechaos. Hopelijk vind jij het herkenbaarder dan ik (hoewel, misschien is dat helemaal niet te hopen!). Overigens heb ik nog naar één van de cd's geluisterd. Dat vond ik prettiger dan het lezen.

Journal Entry 12 by wingcreativeChaoswing at - Ergens in de provincie, Groningen Netherlands on Tuesday, July 10, 2012
Voor mij is het nog niet echt aan de orde, maar toch was ik best benieuwd naar dit boek + CD's. Binnenkort zal ik het tot mij nemen en daarna hier mijn oordeel geven! Mag ik het vervolgens doorgeven, of stuur ik het terug naar jou, Dettie??

Journal Entry 13 by Dettie at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Sunday, July 22, 2012
Het is een Ray dus ik hoef het niet terug.
Je kunt het dus 10 x luisteren of 20 keer lezen :-)

Dettie


Journal Entry 14 by wingcreativeChaoswing at - Ergens in de provincie, Groningen Netherlands on Monday, October 01, 2012
Ik ben nog niet in de overgang, maar gezien mijn leeftijd kan het niet lang meer duren...daarom was ik best benieuwd naar wat mij mogelijk te wachten staat, zonder dat ik zit te wachten op zware verhalen en doffe ellende...

ik was dus (nog?) niet geinteresseerd in een 'technisch & medisch' boek en daarom vond ik dit Hormonologen best te pruimen (sorry voor deze uitdrukking ;o)). Wat mij betreft is het feit dat het geen technisch & medisch boek is, zowel het voor- als het nadeel van de Hormonologen. Het boek leest prettig, er zit humor in, en Yvonne van den Hurk heeft een prettige stem op de CD's. Maar...omdat het een verslag van een voorstelling is, vind ik het boek ook ietwat rommelig en onoverzichtelijk.

Al met al: geslaagde poging een minder sexy onderwerp als de overgang wat bespreekbaarder te maken. Ik ga de CD's downloaden en op mijn laptop zetten, wellicht dat ik de informatie in de toekomst graag nog eens naluister?

Journal Entry 15 by wingcreativeChaoswing at - Ergens in de provincie, Groningen Netherlands on Monday, October 01, 2012

Released 8 yrs ago (10/1/2012 UTC) at - Ergens in de provincie, Groningen Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Dit boek gaat met de bijbehorende CD's weer op reis, naar een nieuwe lezerin: A3iana! Veel lees- en of luisterplezier ermee!

Journal Entry 16 by a3ana at Weert, Limburg Netherlands on Monday, October 29, 2012
Boeiend, hilarisch, irritant, tragisch....het zit er allemaal in.
Hoewel de ray eigenlijk afgelopen was, mocht ik nog aan het rijtje worden toegevoegd van creativechaos. Bedankt!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.