Juhannustulien taika

by Philippa Carr | Literature & Fiction |
ISBN: 9513107655 Global Overview for this book
Registered by Anuliini1975 of Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland on 2/28/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Anuliini1975 from Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland on Tuesday, February 28, 2012
kirjaston poistomyynnistä, lukematon.

Journal Entry 2 by Anuliini1975 at Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland on Friday, May 24, 2013
Nuoren Annoran elämässä kaikki on niin hyvin kuin voi olla. Hän asuu vanhempiensa ja veljensä Jaccon kanssa komeassa vanhassa kartanossa Cornwallissa kaikkien hellimänä ja rakastamana. Tulevaisuuskin näyttää olevan turvattu:naapurikartanon perijä Rolf, jota Annora ihailee yli kaiken, vastaa hänen tunteisiinsa.
Mutta eräänä juhannusyönä, kun Annora menee katsomaan kyläläisten kokkotulia, koko hänen maailmansa luhistuu. Sen jälkeen, mitä hän näkee, hän ei voi luottaa kehenkään, kaikkein vähiten Rolfiin.
Vartuttuaan Annora pääsee Lontooseen ja tempautuu siellä seuraelämän ja politiikan pyörteisiin. Hän tapaa hurmaavan nuoren miehen, mutta sitten tapahtuu hirveä skandaali, joka murskaa niin Annoran kuin hänen ystävänsä Helenan haaveet.
He pakenevat suruaan lähtemällä Annoran perheen mukana Australiaan. Matkalla Helena löytää onnensa, mutta Annora joutuu palaamaan Englantiin entistä yksinäisempänä. Tuon juhannusyön kirous vainoaa häntä yhä ja oikeutta etsiessään hän joutuu pelottavaan vaaraan. Löytyykö hänelle pelastajaa?
Aakkoshaastetta varten luin tämän opuksen. Monesti teki mieli jättää kesken, niin käy näköjään nykyään aina, kun kirjassa on päälle 100 sivua. Tässä jotenkin mässättiin tuon yhden juhannusaaton tapahtumalla koko sen 419 sivua, että ihan liikaa! Olihan tässä paljon muitakin tapahtumia, mutta siltikin aina palattiin juhannusaattoon vuonna yks ja kaks. Huh huh. Nyt tää on luettu ja loppua kohden lukeminen maistui paremmalta, kuin alkuunsa.

Journal Entry 3 by Anuliini1975 at Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland on Tuesday, September 10, 2013

Released 5 yrs ago (9/10/2013 UTC) at Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

yllätyskijana lähtee eteenpäin :)

Journal Entry 4 by MINKULA at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, September 12, 2013
Kiitokset tästä ja kolmesta muusta kirjasta, jotka saapuivat tänään Smartpostissa. :)

Journal Entry 5 by MINKULA at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, April 19, 2014
Luin tämän Toivelistakirjojen lukuhaasteeseen 2014. Hassua, miten lempikirjailijan kirja ei välttämättä ole pelkästään hyvä, vaan voi se olla monella tapaa ärsyttäväkin. Tässä tosiaan veivattiin tuota juhannusaattoa ihan kyllästymiseen asti. Suunnilleen kirjan puolessa välissä ajattelin, että ei tuota vielä liian paljon ole käsitelty, mutta kirjan loppupuolella tuntui, että kyllä tämä jo riittäisi. Kirjan suomenkielinen nimi ei mielestäni ole ihan osuva ottaen huomioon, että juhannusaaton tapahtumat olivat niin traagisia.

Keräsin aikoinaan Seitsemän linnun taian journaliin Holtin/Carrin kirjoille tyypillisiä piirteitä ja niin vain tässäkin oli aika moni hyvin edustettuna. Vähän kyllä ihmettelin kirjailijan mieltymystä laivaonnettomuuksiin. Tämä oli viides BC:n aikana lukemani Holtin/Carrin kirja ja muistaakseni kolmas, jossa tapahtui haaksirikko tai vastaava.

Mikä näissä Holtin/Carrin kirjoissa sitten miellyttää minua? Ainakin kerronta on usein (ehkä jopa aina) minä-muodossa, siitä pidän, sen ansiosta päähenkilö vaikuttaa hyvin järkevältä, vaikka tässä kyllä oli tuota juhannusaattohaihattelua ihan yllin kyllin. Siveä kartanoromantiikka miellyttää myös. Usein näissä on jonkinlaista dekkarimaista piirrettäkin. Vaikka tekemästäni listauksesta voi huomata, että samantyyppiset piirteet toistuvat eri tarinoista, se sopii ainakin minulle. Ehkä olen vähän tylsä, koska viihdyn tällaisten kirjojen parissa.

Kirja oli mukana Sikasäkissä, joten se jatkaa pian matkaansa sen valinneelle.

Journal Entry 6 by MINKULA at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, April 22, 2014

Released 5 yrs ago (4/22/2014 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Postissa Poriin... Hyviä lukuhetkiä! :)

Journal Entry 7 by myrtillus at Pori, Satakunta Finland on Friday, May 02, 2014
Sain kirjan Sikasäkistä. Kiitos MINKULA! En olekaan tältä kirjailijalta vai kirjailijoilta aikaisemmin mitään lukenut.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.