Majakkamestarin tytär

by Ann Rosman | Mystery & Thrillers | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingBlackDevilwing of Nokia, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 2/25/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingBlackDevilwing from Nokia, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, February 25, 2012
Marstrandin kirkon kellot kutsuivat sunnuntain jumalanpalvelukseen kello 10.30, mutta niiden ääni ei kantanut Hamneskärille, missä kaksi puolalaista muuraria oli jälleen palannut työhön. He olivat juuri korjaamassa vanhan ruokakellarin kivistä takaseinää, kun se äkkiä antoi periksi ja romahti. Aivan kuin muurauslaasti ei olisi enää jaksanut kantaa sitä raskasta salaisuutta, jonka kivitalo oli niin kauan säilyttänyt. Seinän takana oli huone, joka oli aikoinaan kuulunut majakkamestarin perheelle. Huoneen hämärässä kyyhötti ihmisruumis. Kasvot olivat muurareita kohti, aivan kuin heitä olisi odotettu. Puolalaiset huudahtiat ja tekivät kiireesti ristinmerkin.

Vuonna 1868 rakennettu Pater Noster -majakka aiotaan palauttaa alkuperäiselle paikalleen pienelle saarelle Marstrandin kupeeseen, ja kauan sitten hylättyjä asuinrakennuksia remontoidaan käyttökuntoon. Entisessä majakanvartijoiden ruokakellarissa rakennusmiehet kohtaavat järkyttävän näyn.

Aloitteleva göteborgilainen rikostutkija Karin Adler saa jutun hoitaakseen. Karinin ainoat johtolangat ovat lista vuosikymmeniä sitten kadonneista ihmisistä ja vihkisormus. Tilannetta ei helpota se, että Karinin ihmissuhteet ovat pahasti solmussa niin työpaikalla kuin kotonakin.

Ann Rosmanin esikoisteos Majakkamestarin tytär aloittaa rikostutkija Karin Adlerista kertovan dekkarisarjan. Bohuslänin saaristoon sijoittuva teos lumoaa purjehduksen, meren ja majakoiden ystävät elävällä kuvauksellaan; tässä jännärissä tuulet tuivertavat ja aallot pärskyvät.

-----

Alkuteos: Fyrmästarens dotter, 2009
Suom.: Anu Koivunen 2011, sid. kovakantinen, 340 s.

Journal Entry 2 by wingBlackDevilwing at Nokia, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, February 25, 2012
Ihana kansi! <3

Tässä jännärissä parhainta oli merimiljöö, saariston onnistunut kuvaus ja syvälliset henkilöhahmot. Nautinnollista viihdettä, vaikka taisinkin lukea tätä turhan huolimattomasti sillä paikoitellen kahdessa aikatasossa liikkuva teksti sai mut hetkittäin tipahtamaan kärryiltä. Muutenkin tässä oli ehkä vähän liikaa "kaikkea". Sillisalaatti? Mutta ehkä tässä yritettiin niin kovasti pohjustaa jo tuleviakin kirjoja, että homma meinasi vähän levitä? Yhtäkaikki, antakaamme anteeksi esikoisteokselle. Aion siis ehdottomasti lukea myös seuraavan Rosmanin kirjan!

Journal Entry 3 by wingBlackDevilwing at Pella's Cafe in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, July 15, 2019

Released 1 mo ago (7/16/2019 UTC) at Pella's Cafe in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Tämä vapautuu bc-miitin yhteydessä Pella's Cafessa klo 17.30. Tervetuloa vaan kaikille uusillekin, porukan tunnistaa kovasta höpötyksestä ja kirjapinoista pöydillä. :) Mikäli kirja ei päädy miittaajien mukaan, niin jää kahvilaan napattavaksi.Kiitos, että otit tämän kirjan mukaasi ja tulit myös kurkistamaan sen matkapäiväkirjaa. Toivoisin, että kirjoittaisit tähän myös oman merkintäsi kirjan löytymisestä. Voit tehdä sen nimettömänä! Myöhemmin jos luet kirjan, voit halutessasi kirjoittaa uuden merkinnän, jossa voit kertoa mielipiteesi kirjasta ja mahdollisista jatkosuunnitelmistasi kirjan varalle.

Jos haluat lisätietoa bookcrossingista suomeksi, niin seuraavat linkit ovat avuksesi:
Bookcrossing Wikipediassa
Suomenkielinen keskustelufoorumi

Journal Entry 4 by Saka74 at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, July 16, 2019
Uusi dekkarituttavuus dekkarien ystävälle, joten pitihän se ottaa mukaan. Kiitos kirjasta!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.