Den här historien

Snuggle up with a book!
by Alessandro Baricco | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingDeepswampwing of Björkhagen, Stockholm Sweden on 2/12/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingDeepswampwing from Björkhagen, Stockholm Sweden on Sunday, February 12, 2017
Ultimo är fem år när han ser sin första bil. Han är nitton år när han deltar i slaget vid Caporetto, en av första världskrigets blodigaste bataljer. Han är tjugofem när han möter sitt livs kärlek. Den här historien är hans historia.
Ultimo Parri växer upp på landet i norra Italien där inte en bil någonsin passerar. Trots detta bestämmer sig hans far för att göra sig av med sina kor och i stället öppna en verkstad. Den dagen bilarna väl kommer ska han vara först på plats, att han inte kan något om bilar är ett bagatellartat problem - det gör ju ingen annan heller. Ultimos liv formas här och den slingriga väg hans liv sedan tar återskapar han till slut i en storslagen bilbana i vars kurvor man kan utläsa formen av en älskad kvinnas nacke, pannlinjen hos en far som söker upprätta sin son, fasorna i Caporetto. På det viset lägger Ultimo sitt liv till rätta och får ordning på sin värld, och den älskade kvinnan, Elizaveta, som förlorade honom kan följa hans liv genom att köra de kurvor han skapat. Men hon kan också erinra sig scener ur sitt eget liv från den period då de följdes åt, då när Ultimo var hennes chaufför och hon var en kringresande pianolärarinna driven av den egendomliga föresatsen att fördärva varje enskild familj där hon arbetade. I sin dagbok från dess beskriver hon hur hon gick till väga när hon planterade misstro och falska anklagelser som fick familjernas liv att gå över styr. Men är dagboken ett sanningsvittne eller är den ett falsarium? Inte ens hon själv kan ge besked.
Den här historien är en lika lekfull som fantasifull berättelse där Alessandro Baricco på sitt säregna vis skildrar en omvälvande tid i vars eko vi fortfarande lever.

Journal Entry 2 by wingDeepswampwing at Oskarshamn, Småland Sweden on Sunday, February 12, 2017

Released 5 yrs ago (2/12/2017 UTC) at Oskarshamn, Småland Sweden

CONTROLLED RELEASE NOTES:

En bok på vandring!

Välkommen till bookcrossing!
Kul att du har tagit hand om den här boken. Skriv gärna en rad om vad du tänker göra med den, så får de som tidigare haft hand om boken ett besked. Det går bra att vara anonym, men man kan också bli medlem, det är gratis och då kan du jaga fler böcker. Släpp gärna iväg den här boken när du är klar med den så att får den fortsätta sin resa.

Funderingar och mer information? Titta in på det skandinaviska forumet: http://www.bookcrossing.com/forum/31.


Journal Entry 3 by Panzeranzi at Göteborg, Västergötland Sweden on Tuesday, February 14, 2017
Tack! Ska bli spännande att läsa, har bara läst Silke av honom förut, och den boken tycker jag mycket om.

sommaren 2021
Spännande historia om besattheten av bilar, fart och passion. Spännande berättad där man inte är helt säker på vad som verkligen har hänt när man har avslutat boken.

Journal Entry 4 by Panzeranzi at Övre hallen in Centralstationen, Stockholm Sweden on Monday, November 1, 2021

Released 6 mos ago (11/2/2021 UTC) at Övre hallen in Centralstationen, Stockholm Sweden

WILD RELEASE NOTES:

Släpps på BC-fika på Espresso House

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.