Auta armias

by Arto Paasilinna | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Appelsiini of Lempäälä, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 2/20/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Appelsiini from Lempäälä, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, February 20, 2012
Arto Paasilinnan 21. teos. Nosturinkuski Pirjeri Ryynäsen vaiheet Jumalan sijaisena!

Pirjeri Ryynänen toimii nosturinkuskina Helsingissä Kluuvikadulla. Opintojakin on takana, on epäonnistunut avioliitto ja ero. On reippaan suoranuottinen avovaimo - kipakan mustasukkainen nainen. Siitä viis, Pirjerin elämä olisi järjestyksessä, jollei maailmassa olisi niin suuria huolenaiheita.
Nosturin korkeudesta on maailmaan näköalaa, etäisyyttä. Pirjeri ei millään muotoa ole kirkkouskovainen, mutta ylhäällä hänelle on tullut tavaksi puhua Jumalalle ja osoitella epäkohtia.
Pirjeri ei tiedä, että Herraamme taivaassa vaivaa stressi ja hän aikoo pitää sapattivuoden.
Pyhä Pietari ja arkkienkeli Gabriel on komennettu etsimään sopivaa Jumalan sijaista. Heidän toiveikkaat katseensa ovat kohdistuneet Pirjeri Ryynäseen. Eräänä päivänä Pirjerin nosturin katolle lehahtaa Pietari kuin suunnaton synkeä varis ja tekee uskomattoman ehdotuksensa.
Että pitikin ruveta huutelemaan itselleen Jumalalle... nyt Pirjeri on tilanteessa, jossa hänen on vastattava huutoonsa. Pilke silmässä Arto Paasilinna seurailee virkaa tekevän Jumalan vaikeaa tietä. Ei Jumalanakaan ole helppoa.

Journal Entry 2 by Appelsiini at Linkosuon kahvila in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, March 24, 2012

Released 6 yrs ago (3/26/2012 UTC) at Linkosuon kahvila in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Otan kirjan Pippis-miittiin mukaan ja jos ei kukaan miitissä siitä kiinnostu, saa jatkaa matkaansa villinä kirjana. Aurinkoista kevään odotusta!

Journal Entry 3 by CatharinaL at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, March 26, 2012
No Paasilinnaapa taas miitistä mukaan. Kiitos; otin heti lukuun!

Journal Entry 4 by CatharinaL at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, March 27, 2012
A. Paasilinnaa on ilo lukea, sen huomasin jo viime viikon miitistä valitsemani Yhdeksän unelman kohdalla. Edellisen kerran olen Paasilinnaan tarttunut yli kymmenen vuotta sitten; silloin vieroksuin kansaanmenevää tyyliä ja insinööripoikaystävän hyllystä löytynyttä kirjakerhopainosta. Turhaan, sano.

Tyylikästä ja usein monitasoisen humoristista tekstiä. Juonikuvio tässä tapauksessa hulvaton, vaikkakin perinteisellä tavalla ratkaistu. Noin sivun 109 jälkeen meno latteampaa, erilaisten kuriositeettien esittelyä. Kerronnan helppouteen ihastun joka kerta. Ja kyllä, oikeassahan ranskalaiskriitikko: jotain metafyysistä todellakin on juttujen takana, nyt kokonaisen kosmologian tarpeiksi... Pistää ihmettelemään, miten on ollut mahdollista tuottaa, otettaan menettämättä, kirja tai pari vuodessa vuosikymmenien ajan: on siinä miehellä luomiskykyä ja tekstin taitoa!

Journal Entry 5 by CatharinaL at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, April 18, 2012
Perjantaimiittiin Metsolle.

Journal Entry 6 by Lukutoukka at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, April 20, 2012
Lähti mukaan Tampereen miitistä! :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.