Ο χορός των ρόδων

Registered by karjim of Skyros - Σκύρος, Evia Greece on 2/16/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by karjim from Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Thursday, February 16, 2012
"Πρόκειται για γεννημένο παραμυθά, που ξέρει να παίζει καλά με τις ευκολίες και τις δυσκολίες της αφήγησής του, όπως οι ήρωες του βιβλίου του παίζουν ρουλέτα. Κρατώντας σταθερά το σπάγκο της διήγησης στο χέρι, τον αμολά ή τον τραβά, κι όχι μονάχα εκεί που το περιμένεις"
(Δ. Μαρωνίτης, εφημ. Το Βήμα)
""Ο χορός των ρόδων" θυμίζει χολιγουντιανή περιπέτεια από τις καλύτερες του είδους, δομημένη με σωστά μελετημένες δόσεις χιούμορ και σεξ, με προσεγμένες λεπτομέρειες και απροσδόκητα ευρήματα. Τελικώς πρόκειται για ένα βιβλίο που διαβάζεται χωρίς ανάσα από την αρχή ως το τέλος"
(Δ. Δασκαλόπουλος, εφημ. Τα Νέα)
"Κυρίως, όμως, το μυθιστόρημα αυτό του Σουρούνη είναι ένα έξοχο ψυχογράφημα των ανθρώπων της ρουλέτας. Το ενδιαφέρον του αναγνώστη μένει αμείωτο ως την τελευταία σελίδα και εξαιτίας του χιούμορ που διαποτίζει όλη την αφήγηση και που συχνά προκαλεί δυνατό γέλιο (σπάνιο στη σύγχρονη ελληνική πεζογραφία)".
(Κ. Τσαούσης, εφημ. Έθνος της Κυριακής)

Journal Entry 2 by karjim at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Thursday, May 03, 2012
Είναι το τρίτο βιβλίο του Αντώνη Σουρούνη που διαβάζω. Η αρχή έγινε με το υπέροχο "Μονοπάτι στη θάλασσα" ένα αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα για τα παιδικά του χρόνια στις φτωχογειτονιές της Άνω Πόλης στη Θεσσαλονίκη. "Οι συμπαίχτες" μου φάνηκαν κάπως πιο σκοτεινοί και δύσκολοι για πιο απαιτητικούς αναγνώστες. Ήταν το πρώτο του και ήταν εμφανής η προσπάθεια να γραφτεί ένα βιβλίο για τους ειδικούς και κριτικούς. Θεωρώ ότι στη συνέχεια τελειοποίησε την αφηγηματική τεχνική και έγραψε βιβλία που ακολουθούν το βιωματικό πρότυπο έχουν όμως ίδια χαρίσματα μυθιστορήματος και απευθύνονται πλέον στο ευρ΄κοινό. Είναι πράγματι καλός παραμυθάς. Το όνομα των Ρόδων είναι σαν να ξαναδιαβάζεις τους συμπαίχτες από άλλη οπτική γωνία. Φλερτάροντας πια με την αισιοδοξία, η λούμπεν ζωή του έλληνα μετανάστη που ασχολείται επαγγελματικά με τη ρουλέτα στα καζίνο της Γερμανίας περνάει πιο χρωματιστά και γοητευτικά απ' ότι στο πρώτο βιβλίο. Εξάλλου εδώ έχουμε happy end ο τζογαδόρος δεν τα χάνει όλα στο τέλος όπως στους συμπαίχτες.Εμπεριέχει τον κ΄νδυνο σε ένα βαθμό να δείξει ότι ένας άνθρωπος μπορεί να πλουτίσει ή τουλάχιστον να ζήσει καλά ως επαγγελματίας τζογαδόρος. Αλλά έτσι κι αλλιώς ο συγγραφέας το έκανε αυτό στη ζωή του, οπότε συχγωρείται. Ευκολοδιάβαστο, αρκετά γοητευτικό με όμορφη στρωτή γραφή και αιχμηρές ανά φάσεις απόψεις. Ο Σουρούνης αν και δεν έχει γράψει πάρα πολλά βιβλία κατατάσσεται στους αγαπημένους μου.

~~~~~ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ~~~~~
Καλωσήρθες στο BookCrossing!
Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!
Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, κλπ.) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου!

Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις. Επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον Ταξιδιωτικό Οδηγό BookCrossing και στο Ελληνικό Bookrossing wiki που θα σου λύσουν κάποιες απορίες για τη λειτουργία του site.

Για να αφήσεις σχόλιο (αρχικά να με ενημερώσεις ότι βρήκες το βιβλίο!), γράψε (επάνω αριστερά στο "Enter a BCID") τον κωδικό αριθμό που βρίσκεται στην ετικέτα μέσα στο βιβλίο, και πάτα "Go".
Ευχαριστώ, και καλή ανάγνωση!

Καλό ταξίδι βιβλιαράκι!
~~~~~ FOR THE NEXT READER ~~~~~
Welcome to BookCrossing!
Write if you want a short entry about how and where you found this book. You don’t have to register to this site to do so, you can remain anonymous.
Read the book if you wish and then help it continue its trip by leaving it in a public place (a bench, a coffee-shop table, a phone booth etc) for someone to find it the same way you did. You may even give it to a friend to read!


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.