Con rit

Registered by ButtesChaumont of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 2/15/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
8 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by ButtesChaumont from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, February 15, 2012
"Kansainvälisesti tunnettu meribiologi Martti Ritola saa kirjeen Vietnamista. Ha Longin lahdelta on löydetty oudon eläimen raato. Se ei ole mikään nykybiologien tuntemista eläimistä vaan näyttää kovasti samalta kuin con rit, vietnamilaisten legendojen merihirviö. Nyt on ehkä ainoa mahdollisuus päästä tutkimaan otusta.

Camilla Norrstrand, miljonäärisuvun ainoa perijä, on saanut huonoja uutisia. Paetakseen arkeaan hän on valmis maksamaan Martin matkan Vietnamiin ja lähtemään itse mukaan. Camillan rahoissa on vain se vika, että ne ovat kytköksissä konsulttiyritykseen, jonka toiminta edistää Indonesian sademetsien häviämistä ja tuhoisien turvepalojen syttymistä.

Vietnamissa taifuuni huuhtoo raadon meren syvyyksiin. Martti lähtee etsimään otusta, vaikka paikalliset oppaat epäröivät. Kerrotaan, että jättimäinen hirviö pystyy murskaamaan laivan yhdellä pyrstön heilautuksella. Merellä vaanii muitakin vaaroja. Martti oppii kantapään kautta, että ennustukset kannattaisi ottaa todesta. Kiehtova seikkailu muuttuu vähä vähältä henkeäsalpaavaksi painajaiseksi."

Kovakantinen kirja vuodelta 2011, 396 sivua, ISBN 978-951-31-6277-1.

Arvioita:

http://www.kirjavinkit.fi/arvostelut/con-rit/
http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Kun+supertaifuuni+tulee/HS20110927SI1KU02is6
http://www.ts.fi/online/kulttuuri/arviot/kirjat/259805.html
- - -

Rinki (päättynyt)

miumaumou
Liinuskainen
Margih
erpax
Tmarju
katiko
lunatum

Journal Entry 2 by ButtesChaumont at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, February 19, 2012

Released 8 yrs ago (2/20/2012 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Nonni. Nyt on kirja pakattu valmiiksi lähtemään ensimmäiselle ringissä. Lukuiloa!

Journal Entry 3 by miumaumou at Pori, Satakunta Finland on Thursday, February 23, 2012
Kirja saapui Poriin. Se olikin jykevämpi opus kuin ajattelinkaan. Minulla on yksi kirja kesken, mutta sitten aloittelenkin lukemaan tätä uusinta Isomäkeä. Katsotaan, kuinka monen sivumerkintä-post-it -lapun arvoinen tämä kirja on. :)
Kiitos ringistä, Buttis!

Journal Entry 4 by miumaumou at Pori, Satakunta Finland on Sunday, March 11, 2012
Kestipä minulla kauan ennen kuin sain tämän luettua. Alun parisataa sivua olivat niin tahmeaa, että lukeminen viivästyi ja viivästyi. Ei se välttämättä ollut kirjan vika, mutta kun minulle tuli koko ajan mieleeni tuo "merihirviö", joka ei aivoissani muodostunut sympaattiseksi Nessieksi vaan Oikosarveksi. Hrrrhhh...yök!

Alkupuoli kirjasta oli hitaampaa ja tapahtumia ei juuri ollut (lukuun ottamatta aina yhtä hirvittävää ihmissuhdehuttua), mutta sitten pamahti. Loput parisataa sivua menivätkin sitten yhdeltä istumalta. Huimaa! Ihmissuhteista Isomäki ei osaa kirjoittaa sitten yhtään, mutta mitä tulee tieteelliseen osuuteen - uppoaa. Itse en pidä mitenkään hämmästyttävänä, jos tällainen con rit löytyisikin. Löytyyhän ihmiselle uusia eläinlajeja koko ajan. Toisaalta toivon, ettei ihmiskunta ikinä tätä Nessietä löytäisi. Vimmatusti yrittäisimme tappaa sen sukupuuttoon kuitenkin.

Pidän Isomäen tyylistä ujuttaa faktaa fiktion sekaan. Hienosti hän oli pohjatyönsä tehnyt ja hän antoi aika pätevät perustelut, miksi tämä merihirviö voisi olla totta. Erityisen tyytyväinen olen kirjan lopussa olevaan jälkihuomautuskappaleeseen, jossa valotetaan yhtä sun toista seikkaa. Suurimman vaikutuksen teki se, että osa kirjan tuotosta menee suosademetsien suojeluun. Niin siis elää kuin kirjoittaa - hienoa! Samalla sain pari vinkkiä toivelistalleni ja täytynee myös käydä netissä luuraamassa nuo osoitteet...

Kiitos kovasti ringistä, Buttis! Kyselen osoitetta seuraavalta ja laitan kirjan huomenna postiin. Lisäys: kirja lähti postissa 12.3.2012 seuraavalle lukijalle eli Liinuskaiselle.

Journal Entry 5 by Liinuskainen at Lieksa, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Thursday, March 15, 2012
Kiitos kirjasta! Lieneekö posteljooni tunkenut kirjan voimalla postiluukusta, mutta selkämyksen sidos on vähän kärsinyt.

Journal Entry 6 by Liinuskainen at Lieksa, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Tuesday, March 27, 2012
Kirjan rakenne on varsin tyypillinen. Aluksi pieni makupala jännityksestä ja actionista, sitten (yllättävän pitkä) selitysosa ja lopuksi suoraa toimintaa. Selitysosa venähtää vähän liian pitkäksi. Epäilemättä Isomäki on ottanut selvää kirjansa teemoista ja luonnonsuojelullisista asioista, mutta välillä olisi tehnyt mieli hyppiä eteenpäin. Toiminta osio on sen sijaan vauhdikas, mutta ehkä vähän erilainen kuin olin odottanut. En pitänyt kirjasta ihan yhtä paljon kuin aikaisemmista. Toisaalta kirjan sukellus-kohtausten tunnelma on varsin piinaava, varsinkin kun itse on äärimmäisen huono sukeltaja, joka ei pysty pidättämään henkeä kovin pitkään. Kaikesta jännityksestä huolimatta loppu on jotenkin yllätyksetön. Ihmissuteet eivät edelleenkään ole Isomäen vahvin puoli. Tarina vähän lässähtää niissä kohdissa, joissa aletaan puida pääparin asioita. Kuilussa uiskentelusta tuli jostain syystä mieleen Enid Blytonin joku Seikkailu- tai Viisikko –sarjan kirjoista, jotka toki lastenkirjoina ovat vähän vähemmän dramaattisia. Toisaalta kirja on vähän kuin aikuistensatu, ryyditettynä ympäristöasioilla. Minäkin pidän siitä, miten kirjaan on sekoitettu faktaa ja fiktiota ja miten ympäristöasiat nousevat tarinassa esiin.

Kiitos ringistä, kirja matkaa seuraavalle.

Journal Entry 7 by Margih at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, March 29, 2012
Kiitos, kirja saapunut Tampereelle! Rinkisuma päällä, mutta yritän lukea mahd. pian. itse asiassa jo aloitinkin, mutta pakko nuo muut kirjat lukea alta pois ja nauttia näin alkuun pieninä välipaloina tätä kirjaa (kun ei malttanut olla aloittamattakaan) :)

Journal Entry 8 by wingerpaxwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, May 03, 2012
Rinkikirja on nyt täällä! :) Kiitoksia jo etukäteen, vaikuttaa kiinnostalta. Kiitos miittiseurasta, Margih!

Journal Entry 9 by wingerpaxwing at By mail, A Bookring -- Controlled Releases on Monday, May 14, 2012

Released 8 yrs ago (5/14/2012 UTC) at By mail, A Bookring -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Editoin tähän myöhemmin jotain mietteitä tästä oikein hyvästä kirjasta.

Luin todella varovaisesti tätä kirjaa, sillä en halunnut, että sivut irtoavat selkämyksestä. Con rit lähtikin tiiviisti pakattuna seuraavalle rinkiläiselle. Toivottavasti etanaposti ei vahingoita sen selkärankaa enempää.


Journal Entry 10 by Tmarju at Rovaniemi, Lappi / Lappland Finland on Saturday, May 19, 2012
Con rit on täällä.
Kirja tuli eilen täytenä yllätyksenä ja heti piti alkaa lukemaan. Mielenkiintoinen, ainakin ensimmäiset 50 sivua.

Eipä kauaa mennyt tämän lukemiseen! Ja ihan ehdottomasti yksi suosikkikirjojen listaan. Kiitos ButtesChaumontille, kun laitoit kiertoon.
Fyysisesti kirja on hieman reissussa rähjääntynyt (valitettavasti) ja sitä oli pidettävä huolella, ettei sivuja irtoa. Mutta se sisältö! Olen pitänyt itseäni realistina (osin jopa skeptikkona), mutta kirjaa lukiessani mietin monesti, että onko tämä maailma todellakin vain sellainen, kuin me sen näemme ja koemme, vai voiko todellakin (esim. juuri valtamerissä) olla elämää, josta me vielä emme tiedä.
Kirja myös pisti miettimään omaa elinympäristöä ja ennen kaikkea sitä, miten sitä kohtelemme. Jääkö tästä pallosta vielä jotain tuleville sukupolville (olettaen, ettemme tuhoa sitä ihan konkreettisesti), ja jos jääkin, niin millainen maapallo.
Minä pidin tästä kirjata kovin, mutta jos jotain korjattavaa olisi, niin ehkä se liittyy tuohon ihmissuhteiden kehittymiseen ja kuvaamiseen.
Hetken tätä vielä selaan, ennen kuin laitan seuraavalle.

Journal Entry 11 by Tmarju at Puumala, Etelä-Savo / Södra Savolax Finland on Saturday, June 02, 2012

Released 8 yrs ago (6/4/2012 UTC) at Puumala, Etelä-Savo / Södra Savolax Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Con rit jatkaa matkaansa seuraavalle lukijalle.
Mielenkiintoisia lukuelämyksiä Sinulle!

Journal Entry 12 by katiko at Puumala, Etelä-Savo / Södra Savolax Finland on Thursday, June 07, 2012
Smart-posti saapui, kiitokset!

Journal Entry 13 by katiko at Puumala, Etelä-Savo / Södra Savolax Finland on Wednesday, June 20, 2012
Lukeminen saatettu loppuun, mutta en pitänyt ihan niin paljon kuin Sarasvatin hiekkaa -teoksesta. Parasta tässä(kin) oli se tietoisuus että näin voisi oikeasti käydä... sen sijaan ohitin kevyesti tuon kökön ihmissuhdepuolen mikä olikin tuttua siitä edellisestä kirjasta. Se vaan ei ole Isomäen juttu kirjoittaa niistä. Myös useat sukelluskohtaukset olivat turhan pitkiä.
Kyllä tämä ajatuksia herätti, ja kirjan ajatukset palaavat varmasti mieleen vielä monta kertaa.

Journal Entry 14 by katiko at By mail, A Bookring -- Controlled Releases on Thursday, June 21, 2012

Released 8 yrs ago (6/21/2012 UTC) at By mail, A Bookring -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lähti maksikirjeenä juhannusliikenteeseen, toivottavasti ei joudu ruuhkaan...

Journal Entry 15 by winglunatumwing at Savukoski, Lappi / Lappland Finland on Monday, June 25, 2012
Kirja saapui tänään. Koska olen viimeinen ringissä, ei varmaan haittaa, vaikka kirja viivähtäisi minulla vähän podempään...? Kesäkiireitä...

Journal Entry 16 by winglunatumwing at Savukoski, Lappi / Lappland Finland on Sunday, August 12, 2012
Pidin kirjasta kuten muistakin lukemistani Isomäen kirjoista. Pidän tavasta, jolla faktat on upotettu fiktion sekaan. Kirja lähti tänään takaisin kotiaan kohti, kiitos ringin järjestämisestä!

Journal Entry 17 by ButtesChaumont at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, August 17, 2012
Kirja palasi "kotiin". Kiitokset lunatumille kirjan mukana tulleista tarroista ja etiketeistä :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.