Έτσι τα ΄φερε η μοίρα

Registered by karjim of Skyros - Σκύρος, Evia Greece on 2/5/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by karjim from Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Sunday, February 05, 2012
Καλοκαίρι 1860. Η Αθήνα είναι ένα καζάνι που βράζει: φοιτητικές ταραχές, Κρητική Επανάσταση, Μακεδονικό, Μεγάλη Ιδέα, Λαυρεωτικά. Ο Νίκος Στανής, ένας νέος Έλληνας της διασποράς, έρχεται στην πρωτεύουσα του νεαρού ελληνικού κράτους να σπουδάσει νομικά. Θα ανδρωθεί μαζί με την Αθήνα, κι από τις γραφικές αυλές της Νεάπολης με τα "δωμάτια διά φοιτητάς", τα ταβερνάκια της Πλάκας και του Ψυρρή, τις καντάδες και τις μικροαστικές βεγγέρες θα περάσει - δικηγόρος και δημοσιογράφος πια - στα σαλόνια της υψηλής αθηναϊκής κοινωνίας, στα πολιτικά γραφεία, στο Παλάτι. Γνωρίζεται με το Βλάση Γαβριηλίδη, ιδρυτή της ιστορικής εφημερίδας "Ακρόπολις", γίνεται πιστός συνεργάτης του, ανακατώνεται στην πολιτική, μπλέκει σε μονομαχίες, ερωτεύεται, πονάει και χαίρεται μαζί με την Ελλάδα του άτυχου ελληνοτουρκικού πολέμου του 1897 και της επανάστασης στο Γουδί.
Ένα μυθιστόρημα γεμάτο έρωτα και περιπέτεια, γεμάτο Αθήνα και νοσταλγία για την ελληνική μπελ επόκ.

Journal Entry 2 by karjim at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Friday, February 17, 2012
Το βιβλίο το πήρα από την εκποίηση βιβλίων των εκδοτών. Κυρίως γιατί είχα διαβάσει τον "Θρήνο" που έκανε bookring ο aris1 και μου είχε αρέσει. Δεν τρελάθηκα με αυτό. Ενδιαφέρουσα και σχετικά άγνωστη η εποχή στην οποία αναφέρεται (1880- 1900), Τρικούπης και Δηλιγιάννης, ο άτυχος ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1897, που αποτελεί και την κορύφωσή του. Με χάλασε λίγο στο πρώτο μέρος αυτή η αίσθηση της κοσμοπολίτικης ξεγνοιασιάς των αστικών νέων της εποχής που μοιάζει λίγο σε αναλογία με την εικόνα των νυχτερινών κέντρων τίγκα στο γαρύφαλλο, ακριβώς λίγο πριν την οικονμική κατάρρευση της χώρας. Το κομμάτι αυτό μου έκανε πιο μυθιστορηματικό (και πιο ελαφρύ) ενώ το δεύτερο μέρος που μπαίνει σε ιστορικά γεγονότα μου φάνηκε πιο ενδιαφέρον. Η αλήθεια είναι πάντως ότι υπήρχαν αρκετά σημεία στο βιβλίο όπου αυτά πουτ έλεγε είχαν άμεσες αναφορές στο παρόν και γενικά μία ιστορική διαχρονικότητα που είναι πάντα ωραία και χρήσιμη.

Journal Entry 3 by karjim at Airport in Limassol, Limassol Cyprus on Friday, February 17, 2012

Released 9 yrs ago (2/18/2012 UTC) at Airport in Limassol, Limassol Cyprus

WILD RELEASE NOTES:

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται σε μία μελανή σελίδα της Ελληνικής ιστορίας: τον άτυχο Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 στον οποίο σύρθηκε η χώρα από την πληγωμένη της αξιοπρέπεια μετά τη χρεωκοπία , την οικονομική επιτροπεία και την υπερβολική φορολογία, για να ξεπλύνει την πληγωμένη τηυς αξιοπρέπεια και να αναπτερώσει το ηθικό του λαό. Ο πόλεμος έγινε για να απελευθερωθεί η Κρήτη αλλά τελικά λίγο έλειψε να χάσουμε και ολόκληρη τη Θεσσαλία από την Οθωμανική αυτοκρατορία.

Η ελληνική ιστορία έχει ως μαύρη σελίδα της και την Κατοχή της Κύπρου και τον Αττίλα του '74. Γι' αυτό το βιβλιαράκι αυτό θα ταξιδέψει και θα απελευθερωθεί δι' αντιπροσώπου στην άλλη Μεγαλόνησο. Ελπίζω να έχω και φωτό.

Απελευθερώνεται στο πλαίσιο του
"My Bloody Valentine’s Day Release Challenge 7: Στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται!" που συνδιοργανώνουμε με τον a1pha και το maltrebus (8-22/2/2012). Συμμετέχει στη "μάχη των φύλων" για τα αγόρια!


~~~~~ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ~~~~~
Καλωσήρθες στο BookCrossing!
Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!
Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, κλπ.) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου!

Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις. Επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον Ταξιδιωτικό Οδηγό BookCrossing και στο Ελληνικό Bookrossing wiki που θα σου λύσουν κάποιες απορίες για τη λειτουργία του site.

Για να αφήσεις σχόλιο (αρχικά να με ενημερώσεις ότι βρήκες το βιβλίο!), γράψε (επάνω αριστερά στο "Enter a BCID") τον κωδικό αριθμό που βρίσκεται στην ετικέτα μέσα στο βιβλίο, και πάτα "Go".
Ευχαριστώ, και καλή ανάγνωση!

Καλό ταξίδι βιβλιαράκι!
~~~~~ FOR THE NEXT READER ~~~~~
Welcome to BookCrossing!
Write if you want a short entry about how and where you found this book. You don’t have to register to this site to do so, you can remain anonymous.
Read the book if you wish and then help it continue its trip by leaving it in a public place (a bench, a coffee-shop table, a phone booth etc) for someone to find it the same way you did. You may even give it to a friend to read!


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.