The Suspicions of Mr. Whicher: or the Murder at Road Hill House

by Kate Summerscale | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 0747596484 Global Overview for this book
Registered by prizzy of Leiden, Zuid-Holland Netherlands on 2/1/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by prizzy from Leiden, Zuid-Holland Netherlands on Wednesday, February 01, 2012
dutch version: De Vermoedens van Mr. Whicher of De Moord in Road Hill House.
De ware Victoriaanse who-dunnit voor alle liefhebbers van true crime, literaire thrillers en fans van Charles Dickens, Arthur Conan-Doyle, Wilkie Collins en Agatha Christie

Engeland, 1860. Een lijk, een detective, een afgelegen landhuis en een verdachte familie met veel geheimen. Jack Whicher, een gevierd detective van Scotland Yard, wordt naar Road Hill House gestuurd om de moord op de driejarige kleuter Saville Kent te onderzoeken. Met hulp van een onervaren lokaal politieteam en zonder enig feitelijk bewijs, staat hij voor een schijnbaar onmogelijke taak – een van de rouwende bewoners moet de dader zijn.
De moord leidt tot nationale hysterie. De gedachte wat zich allemaal achter de gesloten deuren van zomaar een respectabele familie op het platteland kan afspelen – onbetrouwbare bedienden, opstandige kinderen, gekte, jaloezie, eenzaamheid en haat – maakt mensen angstig, maar zorgt ook voor opwinding. Iedereen heeft zijn eigen theorie over wie de moordenaar is. Net als detective Whicher.
In De vermoedens van Mr Whicher reconstrueert Kate Summerscale de feiten achter deze gruwelijke zaak. Met haar levendige vertelstem en de buitengewoon intelligente manier waarop ze het mysterie langzaam ontrafelt, heeft ze een meesterlijk boek geschreven dat leest als een thriller.

* Samuel Johnson Prize 2008 voor beste non-fictieboek
* Shortlist Crime Writers’ Association Gold Dagger Award
* Shortlist Best Fact Crime Award
* The Independent Best Read 2008

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.