Zoete mond

by Thomas Rosenboom | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingjanna2wing of Castricum, Noord-Holland Netherlands on 1/18/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingjanna2wing from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Wednesday, January 18, 2012
Amusant en vlot geschreven, maar wél een beetje te veel uitgesponnen, zo'n 100 blz. minder was niet erg geweest.

NBD|Biblion recensie
In Angelen, een (fictief) dorp aan de Rijn vlakbij de Duitse grens, ontstaat in 1966 een golf van dierenliefde, zijns ondanks veroorzaakt door de eenzelvige dierenarts Rebert van Buyten. Die bereikt zijn hoogtepunt wanneer een ontsnapte witte walvis de Rijn inzwemt en internationale mediagekte ontstaat. Reberts populariteit maakt hem tot een rivaal van de lokale excentriekeling Jan de Loper die teert op daden uit het verleden. Wanneer de walvis-hype voorbij is, is het ook gedaan met de dierenliefde en resteert zowel voor Rebert als de naar roem hakende Jan de Loper de eenzaamheid van de buitenstaander. Zoals gewoonlijk bij Rosenboom is het menselijk streven tevergeefs en draaien de hoofdfiguren zich vast in hun obsessies, hetgeen leidt tot schuldgevoel en schaamte, al heeft de auteur dit keer meer compassie met zijn personages. Het fraai geconstrueerde, originele en bij vlagen zeer komische verhaal krijgt mythische trekken door de (op ware gebeurtenissen gebaseerde) idylle rond de walvis, die wat nadrukkelijk als waarschuwing van de natuur tegen menselijk gedrag wordt neergezet. Paperback; vrij kleine druk.


Journal Entry 2 by wingjanna2wing at Strandpaviljoen Zoomers in Castricum, Noord-Holland Netherlands on Monday, June 4, 2012

Released 10 yrs ago (7/1/2012 UTC) at Strandpaviljoen Zoomers in Castricum, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Dit boek hoopt via/tijdens de grote Castricum-meeting een nieuwe lezer te vinden.


Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden. Gefeliciteerd! Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard. Je mag het boek gerust doorgeven aan iemand anders, of zomaar ergens achterlaten. Ondertussen was je toch maar mooi nieuwsgierig genoeg om op deze site te komen kijken. Kijk gerust wat rond. Veel plezier! Als je het boek ook wilt volgen dan kun je je het beste aanmelden als nieuwe bookcrosser (Engelse pagina). Ik zou het erg leuk vinden als je mijn naam (janna2) wilt invullen als Referring Member, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.Oh ja, er is ook een Nederlandse website voor als je nog meer wilt weten over bookcrossing: www.bookcrossing.nl.

Journal Entry 3 by wingsmitjeswing at Eindhoven, Noord-Brabant Netherlands on Monday, July 2, 2012
de nieuw lezer is gevonden, ik heb het boek meegenomen naar het zuiden. wordt vervolgd...

Journal Entry 4 by wingsmitjeswing at Bilthoven, Utrecht Netherlands on Monday, December 19, 2022
Het boek uit mijn boekenkast gehaald omdat het langst op mijn mtbr lag. Geen spijt van, ik vind de schrijfstijl van Thomas Rosenboom prettig om te lezen. Diepgaande hoofdpersonen die beide eenzaam zijn op hun eigen manier. Ik vond het boek net ietsje te lang, het had best wat korter gemogen en gekund. Toch in 3 dagen uitgelezen, dus blijkbaar beviel het lezen over de twee eenzame mannen mij wel.

Journal Entry 5 by wingsmitjeswing at Minibieb Talinglaan in Bilthoven, Utrecht Netherlands on Tuesday, March 28, 2023

Released 2 mos ago (3/28/2023 UTC) at Minibieb Talinglaan in Bilthoven, Utrecht Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Boodschappen doen en wat boeken mee voor de minibieb. Voor de vinder veel leesplezier !

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.