Το έβδομο ρούχο

Registered by cardilian of Skyros - Σκύρος, Evia Greece on 1/12/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by cardilian from Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Thursday, January 12, 2012
Περίληψη

Τι είναι το έβδομο ρούχο; Γιατί, όταν χάνεται, ταλαιπωρείται μια οικογένεια, ένα χωριό, μια χώρα ολόκληρη; Τρεις γυναίκες ξέρουν και μιλάνε γι' αυτό. Μια γιαγιά Μικρασιάτισσα, μυθικό σχεδόν πρόσωπο, βασανισμένη απ' τη ζωή και τους Ελλαδίτες, που ωστόσο εξακολουθεί να κουβαλάει στην πλάτη της την Ιστορία. Μια κόρη που υποχρεώνεται –γιατί «έτσι πρέπει»– ν' ακολουθήσει ένα δρόμο που δε θέλει. Μια εγγονή που «κουφαίνεται», «βουβαίνεται», «καραφλιάζει», «φρικάρει» και χάνεται στην ανυπαρξία της Αθήνας. Ένα φονικό. Μια κάθαρση. Μια μνήμη αρχαίας τραγωδίας. Ένα δέντρο. Και το έβδομο ρούχο χαμένο. Ένας κρίκος σε μια αλυσίδα, που χάθηκε για πάντα.

Η Ευγενία Φακίνου γεννήθηκε το 1945 στην Αλεξάνδρεια. Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε γραφικές τέχνες και ξεναγός. Εργάστηκε για μερικά χρόνια σε περιοδικά ως γραφίστρια. Το 1976 δη­μιούργησε το κουκλοθέατρο «Ντενεκεδούπολη». Έχει γράψει και έχει εικονογραφήσει πολλά παιδικά βιβλία. Το 1982 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα Αστραδενή. Τα μυθιστορήματά της έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν στα γερμα­νικά, αγγλικά, ρωσικά, ουγγρικά, δανέζικα, γαλλικά, ολλανδικά, ιταλικά και σερβι­κά. Το 2005 τιμήθηκε με το Βραβείο Ανα­γνωστών (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου – Σκάι 100,3) για το μυθιστόρημά της Η μέθοδος της Ορλεάνης και το 2008 με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος για τη συλλογή διηγημάτων Φιλοδοξίες κήπου.

Journal Entry 2 by karjim at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Thursday, January 12, 2012
Η Φακίνου είναι μία από τις αγαπημένες μου συγγραφείς και η πιο αγαπημένη της γυναίκας μου. Και αυτό είναι ένα από τα καλύτερά της βιβλία. Με κάπως ιδιαίτερη δομή όπου μικρά σύντομα κεφάλαια από τη σκοπιά τριών γυναικών εξιστορούν μία ιστορία τριών γενιών και ενώνουν οικογένειες με τις ρίζες και την ιστορία τους. Με το μεταφυσικό του δέντρου που μιλάει στις ηρωίδες και τα προσωπικά φαντάσματα της καθεμιάς αλλά και όλης της οικογένειας, να έρχονται για να διεκδικήσουν έναν νεκρό. Νομίζω ότι είναι ένα καλό βιβλίο για να διαβάσει κάποιος που δεν έχει διαβάσει Φακίνου. Από αυτά που "σημάδεψαν"τη συγγραφέα.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.