Οι συμπαίχτες

Registered by karjim of Skyros - Σκύρος, Evia Greece on 1/12/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by karjim from Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Thursday, January 12, 2012
Ο πρώτος λόγος που κάνει σημαντικό το βιβλίο του Αντώνη Σουρούνη, "Οι συμπαίκτες", είναι ότι καταγράφει "τις μέρες και τα έργα" των λούμπεν προλετάριων μεταναστών στις βιομηχανικές πόλεις της Δυτικής Γερμανίας.
Η περίπτωση του Αντώνη Σουρούνη αναπόφευκτα παραπέμπει σ΄ ένα αντίστοιχο διεθνές πρότυπο μιας τέτοιας λογοτεχνίας και στάσης ζωής: τον Αμερικανό συγγραφέα Τζακ Κέρουακ, του οποίου η λογοτεχνική γραφή είναι απόροια άμεσου βιώματος, της ζωής των λούμπεν προλεταριάτων του "αμερικανικού θαύματος".

Περιοδικό "Διαβάζω"

Journal Entry 2 by karjim at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Thursday, January 12, 2012
Το πρώτο βιβλίο που διάβασα το 2012. Τον Σουρούνη τον ανακάλυψα με το εξαιρετικό μονοπάτι στη θάλασσα. Υπέροχη γραφή. Και σ΄αυτό το βιβλίο η γραφή είναι πολύ καλή. Πάλι πίσω πάμε πάλι το βιβλίο κουβαλάει αυτοβιογραφικά βιώματα αφού ο συγγραφέας υπήρξε μετανάστης και χαρτοπαίχτης. Πάλι φτώχεια και λούμπεν καταστάσεις αλλά από την πλευρά των μεταναστών στη Γερμανία αυτή τη φορά. Πολύ μαύρο το βιβλίο, κυρίως για τις καταστάσεις που αναφέρει αλλά και η ένστασή μου και για το "επίτηδες" ψιλομαύρο τέλος. Το βιβλίο έχει αναμονή λίστα ανάγνωσης και από άλλους φανατικούς του Σουρούνη.

Στο 7o "Εκστρατευτικό" Συνέδριο Bookcrossing στο Βόλο.
~~~~~ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ~~~~~
Καλωσήρθες στο BookCrossing!
Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!
Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, κλπ.) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου!

Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις. Επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον Ταξιδιωτικό Οδηγό BookCrossing και στο Ελληνικό Bookrossing wiki που θα σου λύσουν κάποιες απορίες για τη λειτουργία του site.

Για να αφήσεις σχόλιο (αρχικά να με ενημερώσεις ότι βρήκες το βιβλίο!), γράψε (επάνω αριστερά στο "Enter a BCID") τον κωδικό αριθμό που βρίσκεται στην ετικέτα μέσα στο βιβλίο, και πάτα "Go".
Ευχαριστώ, και καλή ανάγνωση!

Καλό ταξίδι βιβλιαράκι!
~~~~~ FOR THE NEXT READER ~~~~~
Welcome to BookCrossing!
Write if you want a short entry about how and where you found this book. You don’t have to register to this site to do so, you can remain anonymous.
Read the book if you wish and then help it continue its trip by leaving it in a public place (a bench, a coffee-shop table, a phone booth etc) for someone to find it the same way you did. You may even give it to a friend to read!


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.