Η πόλη και τα σκυλιά

Registered by karjim of Skyros - Σκύρος, Evia Greece on 1/12/2012
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by karjim from Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Thursday, January 12, 2012
Σε μια στρατιωτική σχολή της Λίμας, η οποία λειτουργεί περίπου σαν αναμορφωτήριο, οι έφηβοι φτιάχνουν το δικό τους σύστημα κανόνων συνενοχής, συντροφικότητας, τιμής. Αρκεί όμως μια κλοπή, ένας θάνατος κι ένας έρωτας για να τιναχτούν όλα στον αέρα.

Το πρώτο μυθιστόρημα του Βάργκας Λιόσα, αυτό που τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο, εξακολουθεί να είναι ένα βασικό σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη λατινοαμερικανική λογοτεχνία.

Journal Entry 2 by karjim at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Thursday, January 12, 2012
Το βιβλίο ήταν στη wishlist μου ως το καλύτερο βιβλίο του Νομπελίστα. Δώρο από τη nan-12. Δε με απογοήτευσε. Σίγουρα υπήρξαν πολλοί παράγοντες που βοήθησαν να γίνει διάσημο το βιβλίο όπως το ότι πήρε βραβείο πριν καν εκδοθεί με ενέργειες του εκδότη, αλλά και ότι μετά την έκδοσή του η (υπαρκτή) Στρατιωτική Σχολή στην οποία εκτυλίσσεται η υπόθεση ξεκίνησε πόλεμο καίγοντας αντίτυπα στο προαύλιό της, παρόλα αυτά είναι ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα. Άψογη τεχνική, εξαιρετική γλώσσα, ατμόσφαιρα, συνεχής εγκιβωτισμός και φλας μπακ, παράλληλες ιστορίες προσώπων και εναλλαγή αφήγησης από τριτοπρόσωπη σε πρωτοπρόσωπη (διαφορετικών ηρώων) προσδίδουν έναν μικρό βαθμό δυσκολίας αλλά και τεράστιο ενδιαφέρον. Το βασικότερο είναι ότι το βιβλίο το έγραψε ένας εικοσιεξάχρονος τότε και αποτυπώνει πεντακάθαρα την ηλικία εφήβων αγοριών σε στρατιωτικό περιβάλλον που τουλάχιστον στους άντρες αναγνώστες θα φανεί ιδιαίτερα οικείο. Φτώχεια, προκαταλήψεις, ιδιαιτερότητες, ψυχολογία του όχλου, στρατιωτική ιεραρχία και ιεραρχία παρέας, αναδεικνύει με πολύ όμορφο τρόπο τον παραλογισμό του στρατού που εξομειώνει τα εντελώς διαφορετικά, δημιουργεί άτυπους κανόνες που υπερισχύουν των επισήμων και μετατρέπει οντότητες με διαφορετικά κοινωνικά και ψυχολογικά υπόβαθρα σε μέρη ενός συνόλου όπου όλα ισοπεδώνονται.
Ένα πραγματικά εξαιρετικό βιβλίο!

Journal Entry 3 by maltrebus at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Wednesday, February 08, 2012
Εξαιρετικό βιβλίο τρομερή γραφή, γλώσσα, ατμόσφαιρα. Το πως δένεται η ιστορία γύρω από τρία βασικά πρόσωπα αλλά και τα επιμέρους επεισόδια της ζωής εντός της σχολής και εκτός αυτής, τα απανωτά φλας μπακ συνθέτουν ένα δαιδαλώδη ιστό που κρατάει γερά τον αναγνώστη μέχρι τη τελευταία λέξη.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.