Outcast

by Carla de Jong | Mystery & Thrillers | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingJoanazinhawing of Amersfoort, Utrecht Netherlands on 12/30/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingJoanazinhawing from Amersfoort, Utrecht Netherlands on Friday, December 30, 2011
Soapster Stef Jarden staat net aan het begin van een serieuze carrière als acteur. Hij hoopt helemaal door te breken met de nieuwe film van cultregisseur Koen Welkamp. Dan wordt hij op uiterst agressieve wijze om het leven gebracht. Stef leidde bepaald geen onbesproken liefdesleven en zorgde ook op de set voor haat en nijd. Als er een tweede slachtoffer valt, wordt rechercheur Birgitta Reve op de zaak gezet. Probeert iemand de voltooiing van de film waar zoveel carrières van afhangen te verhinderen? Birgitta en haar collega's raken bij hun onderzoek steeds meer verstrikt in de wirwar van intriges die spelen op de set.


Journal Entry 2 by wingJoanazinhawing at Amersfoort, Utrecht Netherlands on Friday, December 30, 2011
Dit boek heb ik in oktober 2010 gelezen als leesclubboek van crimezone. Mijn opmerkingen bij het boek:

Ik had me erg verheugd op het boek; mijn eerste Leesclubboek en van een auteur die mij niet bekend was. En qua spanning en opbouw van het verhaal vond ik het ook een erg goed boek, waarmee ik me prima heb vermaakt.
Maar..... de vele fouten (door slecht redigeerwerk; wat in een tweede druk verholpen zal zijn volgens de auteur) in het boek bedierven voor mij een groot deel van de pret. En ik vind dat er erg veel teruggegrepen werd naar eerdere ervaringen in Serpent. Ik heb me daar echt aan gestoord omdat relaties zoals tussen Raymond en Birgitta en met name Anton en Birgitta voor mij niet helder waren.

De personage van Birgitta vond ik erg goed beschreven. De felheid, de hardheid, de harde bolster/blanke pit (die je met een lantaarntje moet zoeken maar er volgens mij wel degelijk zit) uitstraling die ze heeft, de onzekerheid rondom haar medische achtergrond etc. Daardoor kon ze wel een potje bij me breken wanneer ze weer eens in de fout ging met Raymond. Aan de andere kant verwacht ik van een rechercheur wat meer evenwichtigheid in karakter, of vraag ik nu te veel?
Van de andere personages bleef Anton voor mij de vaagste en was Peter de 'liefste'; jammer dat hij op het eind zo'n dreun krijgt. Dat had hij niet verdient. De overige karakters voldeden wat mij betreft aan de eisen waarvoor ze opdraafden in het boek: als extra dimensies voor het verhaal: de werkgever, de minnares en exen en personen die meer of minder dicht bij het slachtoffer staan. Voldoende om te dubben wie nu eigenlijk de moordenaar zal zijn.

Ik moest tijdens het lezen regelmatig denken aan de TV-serie Spangen: zelfde sfeertekening, zelfde soorten karakters en realistische plots en vermenging van werk- en privésores.

Het interessante begin van het boek, waarbij je de moord op Stef vanuit zijn gezichtspunt beleeft, triggerde me gelijk om door te lezen. De setting van het verhaal met de verschillende hoofdpersonen die ieder op zich de dader zouden kunnen zijn, samen met de korte hoofdstukken vanuit verschillende karakters, maakt het boek vlot leesbaar. En de dagaanduiding bij de hoofdstukken geeft daar een extra dimensie aan.

Ik vond het verhaal verrassend , maar op het eind kwam er wel patsboem een niet-verdachte dader uit. Dat was even een verrassing, dus goed gedaan denk ik dan maar. Ik zag hem niet aankomen.

Ik vond het boek niet echt een psychologische thriller. Daarvoor was er te weinig ontwikkeling in de karakters; alleen Birgitta's perikelen worden wat dat betreft verder uitgediept. Nee, voor mij is dit een knappe politiethriller. Niks mis mee overigens; goed voor een paar heerlijke uurtje leesplezier!

Journal Entry 3 by wingJoanazinhawing at Soest, Utrecht Netherlands on Thursday, December 27, 2012

Released 9 yrs ago (12/27/2012 UTC) at Soest, Utrecht Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Naar de boekenkast van OBCZ Vaarderhoogt.

Hallo vinder!
Gefeliciteerd, je hebt dit boek gevangen! Ik hoop dat je ervan zult genieten. Wil je, als je het uit hebt, hier vertellen wat je ervan vond? Daarna zou het leuk zijn als je het verder laat reizen. Je kan het aan een kennis geven om te lezen of zomaar in het wild ergens achterlaten zodat iemand anders het kan vinden, bijvoorbeeld in een restaurant, school, buiten, of ergens anders waarvan jij denkt dat er mensen komen die dit boek zouden willen lezen.
Meer Nederlandstalige informatie vind je op www.bookcrossing.nl. Mocht je besluiten lid te worden van bookcrossing, dan zou ik het leuk vinden wanneer je mij, Joanazinha, als referral op zou willen geven.
Veel leesplezier!


Journal Entry 4 by wingOBCZVaarderhoogwing at Soest, Utrecht Netherlands on Thursday, December 27, 2012
Binnenkort beschikbaar in de boekenkast van OBCZ Vaarderhoogt.

Journal Entry 5 by wingOBCZVaarderhoogwing at Soest, Utrecht Netherlands on Saturday, March 23, 2013
Bij de boekencontrole stond dit boek niet meer in de kast. Aan de vinder/lezer: veel leesplezier!

Journal Entry 6 by Prudent-Montesa at Leiden, Zuid-Holland Netherlands on Tuesday, November 12, 2013
wil gewoon de stickers hebben

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.