Niemandskinderen

by Carolien Roodvoets | Health, Mind & Body |
ISBN: 9068342096 Global Overview for this book
Registered by Phoenix-Flight of Apeldoorn, Gelderland Netherlands on 12/29/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Phoenix-Flight from Apeldoorn, Gelderland Netherlands on Thursday, December 29, 2011
"Mag ik je een heel mooi en goed boek aanraden? Non-fictie, geen zelfhulp, zonder zweverig, zielig of jankerig te worden of uit te leggen hoe je dingen idealiter zou moeten kunnen. Maar wel veel praktische benadering, uitleg en inzicht in de vele vormen en vele gevolgen van een onveilige jeugd. Het vertelt hoe het is, en legt een goed deel uit waarom, zonder een oordeel te vellen. Ook erg zinnig voor hen die nauw omgaan met iemand die een onveilige jeugd gehad heeft."

Dit boek mag een reisje gaan maken langs wie het wil lezen, het is wel de bedoeling dat het weer thuiskomt. Een standaard ring wordt dit niet: om mensen de mogelijkheid te geven het boek enigszins anoniem te lezen hoef je van mij geen journals te maken. Hoe het dan wel werkt:

Stuur me een PM als je mee wilt lezen, ik zet je op mijn papieren lijstje. Als je aan de beurt bent krijg je van mij een PM met een verzoek om je adres. Dat stuur ik door aan degene die het boek zal versturen. Als je het ontvangen hebt, dan graag een PM dat het aangekomen. Als je het uit hebt en door wilt sturen, dan kan je mij via PM het adres van de volgende vragen. Je MAG een journal met je mening maken, het HOEFT niet. Ik zou het leuk vinden om te horen hoe je het boek vond via bijvoorbeeld PM, maar ook dat hoeft niet als het te persoonlijk is.

Omdat het niet echt lichte kost is heb je twéé maanden om het te lezen in plaats van de standaard één voor ringboeken. Als je iets meer tijd nodig hebt, laat het me even weten, is waarschijnlijk geen probleem, maar ik hoor het liefst wel.

Beschrijving van de achterflap:
In dit indringende boek beschrijft Carolien Roodvoets de gevolgen van een onveilige jeugd en de verwerking ervan. Het boek prikt de fabel door dat ouders per definitie hun kinderen liefhebben. Niet (kunnen) houden van je kind is een onderwerp waar niet of nauwelijks over gesproken wordt – niet door de ouder(s), maar ook niet door het verwaarloosde kind zelf, dat de illusie van liefde nodig heeft om te kunnen overleven.

Niemandskinderen laat zien dat ouders kinderen vaak gebruiken voor hun eigen welzijn. Het kind krijgt een zware rol toebedeeld in het kwetsbare huwelijk van zijn ouders en draagt zo bij aan het gezinsevenwicht. Kinderen worden dan de steunpilaren van hun ouders in plaats van dat zijzelf steun ontvangen; ze groeien op in een privé-oorlogsgebied en proberen te overleven. Eenmaal volwassen geworden kunnen Niemandskinderen hun draai in het leven vaak niet vinden. Ze verdwalen in Niemandsland en verdrinken daar voorgoed of… ze gaan hun traumatische geschiedenis verwerken.

Niemandskinderen is een boek voor volwassenen die worstelen met de last die een onveilige jeugd met zich bracht, en voor therapeuten/hulpverleners die met deze groep te maken hebben. Carolien Roodvoets is gezins- en relatietherapeute, seksuologe en individueel psychotherapeute. Ze heeft een praktijk in Deventer.

Bol.com heeft ook een inkijkexemplaar:
http://bit.ly/vdRQaF

Journal Entry 2 by Phoenix-Flight at - Ergens in de provincie, Noord-Holland Netherlands on Wednesday, February 08, 2012
Dit boek is bij de eerste ringlezer.

Journal Entry 3 by dutch-book at Weesp, Noord-Holland Netherlands on Thursday, February 09, 2012
Ik heb het vandaag opgepikt by Rubberchicken. Ben al kriskras door het boek gegaan, ga het binnenkort op mijn gemak lezen.

Journal Entry 4 by dutch-book at Leeuwarden, Fryslân (Friesland) Netherlands on Saturday, June 16, 2012
Ik heb dit boek alweer eventjes gelezen gelezen. Ook Phoenix-Flight al gePM'd voor het volgende adres. Ik zal hem deze week verzenden, want dat duurt nu iets te lang. Lijk er steeds maar niet aan toe te komen...

Journal Entry 5 by Plinius at Schiedam, Zuid-Holland Netherlands on Wednesday, August 08, 2012
Vandaag in de bus, dank je!

Journal Entry 6 by Plinius at Schiedam, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, September 20, 2012
Op blz. 87 vind ik een prachtige beschrijving van de vondst op de bodem van de put: je eigen kracht - een onvergetelijke ervaring, waaruit ik nog steeds put. En de schetsen van de strategieen die wij niemandskinderen gebruiken, hebben me veel geleerd - over mezelf en over anderen. Dank voor het ringen, Phoenix! Stuur je me het volgende adres?

Journal Entry 7 by Plinius at Wormer, Noord-Holland Netherlands on Monday, October 15, 2012

Released 6 yrs ago (10/15/2012 UTC) at Wormer, Noord-Holland Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

De ring is rond: vandaag op de post gedaan.

Hello finder! If you read this, you have found a travelling book.
Congratulations!

You can read this book, make a note of how you liked the book (it's free
and you can stay anonymous if you like) and release it 'in the wild' or
pass it on to someone else.

If you want to follow the book on its 'world tour' you'd better register as
a new bookcrosser. You could mention my name (Plinius) as Referring Member. I
would appreciate that very much.

There's an explanation in Dutch at http://www.bookcrossing.nl/ and there's
also a Dutch forum http://www.bookcrossing.com/forum/15

Have fun reading and bookcrossing!

Plinius


Hallo boekvinder,

als je dit leest heb je een zwerfboek gevonden, gefeliciteerd!

Je kunt dit boek lezen, hopelijk is het iets dat je leuk vindt, je kunt je mening erover hier opschrijven (gratis, spamvrij, en je kunt anoniem blijven als je wilt) en het weer doorgeven of loslaten 'in het wild' voor een volgende lezer.

Als je net als ik het boek wilt volgen op zijn wereldreis kun je ook bookcrosser worden. In dat geval zou je mijn naam (Plinius) kunnen vermelden als Referring Member. Dat zou ik leuk vinden.

Nederlandse uitleg vind je op http://www.bookcrossing.nl/ en er is ook een Nederlands forum op http://www.bookcrossing.com/forum/15

Veel lees- en BookCrossplezier gewenst!

Plinius

Journal Entry 8 by Phoenix-Flight at - Ergens in de provincie, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, October 16, 2012
Boek is veilig thuis aangekomen, bedankt ringlezers! En bedankt voor het kaartje, Plinius :)

Journal Entry 9 by Phoenix-Flight at By Mail, Loan -- Controlled Releases on Thursday, February 14, 2013

Released 5 yrs ago (2/14/2013 UTC) at By Mail, Loan -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Boek wordt uitgeleend aan een nieuwe lezer. Je hoeft geen journal entry te maken, en neem je tijd. Als het in de loop van dit jaar eens terug komt is het goed :)

Journal Entry 10 by boom-soma at Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Friday, February 15, 2013
Boek is goed bij me aangekomen!

Journal Entry 11 by boom-soma at Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Friday, September 27, 2013
Gaat een dezer dagen terug naar huis.

Journal Entry 12 by Phoenix-Flight at - Ergens in de provincie, Noord-Holland Netherlands on Saturday, September 28, 2013
Boek is weer veilig thuis aangekomen, dank!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.